Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Het is fijn dat de wissel zo goed uitpakt'

22 september 2019 21:42

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan tevreden te zijn met het resultaat. "Als je met 0-1 achterkomt en dan terugkomt na zoveel wedstrijden ben ik daarin tevreden", aldus Van Bommel. "We wilden wel doordrukken, maar het was lastig."

Volgens de trainer van PSV begon juist Ajax goed aan de wedstrijd. "Wij hadden niets in te brengen. Zij krijgen een aantal heel goede kansen. De eerste helft was gewoon voor Ajax, dat was duidelijk", zo gaf hij aan. "In de omschakeling kregen we een paar heel goede mogelijkheden. Als je dan de laatste bal goed geeft, sta je alleen voor de keeper. Er loopt er altijd eentje mee en als je de bal dan opzij ligt, is het altijd een doelpunt."

Na rust kwam de ploeg beter uit de kleedkamer. "In de tweede helft begonnen wij goed. Dan merk je direct dat wij beter in de wedstrijd zitten. Wij krijgen dan een goal tegen en dan moet je reageren", zei hij daarover. "Ik vind het echt mooi hoe ze terug komen. Je geeft alles tot het einde. Dat is natuurlijk normaal, maar als je zoveel wedstrijden hebt gespeeld, hakt dat er wel in."

Van Bommel was blij dat zijn wissels, waarin hij de ploeg omgooide, direct goed uitpakte. "Er verandert wel iets. Dat is de bedoeling van wissels. Dat het positief uitpakt", zo gaf hij aan. "Het is natuurlijk geen garantie, maar je moet wel iets doen waardoor de tegenstander moet reageren en waar wij vastigheid hebben. Je brengt spelers in die een ander karakter hebben, andere eigenschappen en andere kwaliteiten. Jouw spel wordt dan ook anders, maar dat moet je dan wel goed invullen. Met elke wissel die je doet wil je het elftal helpen. Het is fijn dat het zo goed uitpakt."




Tags

bommel achterkomt doordrukken eigenschappen fox garantie hakt omgooide omschakeling terugkomt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje