PSV maakt het zichzelf nog onnodig lastig tegen FC Groningen, maar wint wel

25 september 2019 20:27

PSV maakt het zichzelf nog onnodig lastig tegen FC Groningen, maar wint wel; image source: Pro Shots

PSV heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen gewonnen. In het Philips Stadion eindigde het in 3-1. Via Pablo Rosario en Denzel Dumfries kwam de ploeg voor rust al op 2-0. Na de aansluitingstreffer maakte Bruma in blessuretijd de 3-1.

Mark van Bommel had met oog op het zware programma vier andere spelers het veld in gestuurd in vergelijking met het duel tegen Ajax. Het was echter nauwelijks te merken dat er flink geschoven was, want de eerste kans voor PSV leverde direct een doelpunt ook. Via de binnenkant van de paal zorgde Pablo Rosario voor de 1-0. Het was voor de aanvoerder zijn eerste competitietreffer voor PSV.

PSV kende geen enkel probleem met de Groningers. Ook in het vervolg van de eerste helft was de ploeg van Mark van Bommel heer en meester. Het leek voor de supporters in het Philips Stadion slechts een kwestie van tijd tot er meer doelpunten vielen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 38ste minuut toen de bal na een uitstekende aanval bij Denzel Dumfries terecht kwam en hij de marge vergrootte. De Groningers kregen enkele minuten later de eerste kans van de wedstrijd, maar voormalig PSV'er Ramon Pascal Lundqvist raakte de paal.

Na rust namen de slordigheden aan de kant bij PSV steeds verder toe. Het tempo ging omlaag, passes waren onzorgvuldig en aanvallend werden er steeds vaker de verkeerde keuzes gemaakt.

PSV leek echter het duel eenvoudig uit te kunnen spelen, maar in de 70ste minuut werd een schot van Lundqvist van richting veranderd door Nick Viergever, waardoor Jeroen Zoet kansloos was. Het zorgde dat de spanning weer volledig terug was.

Al snel had de ploeg echter de controle weer volledig terug en kwam het nauwelijks nog in gevaar. In blessuretijd werd bovendien een treffer van Bruma nog afgekeurd vanwege buitenspel. Op de beelden was echter te zien dat er geen sprake was van buitenspel, waardoor de VAR ingreep en het doelpunt toch werd goedgekeurd. Vrijwel direct floot Bas Nijhuis af voor het einde van de wedstrijd.