Transparent
Inloggen
Sluiten

Nico-Jan Hoogma: 'We hebben met PSV intensief contact over Mohamed Ihattaren'

1 oktober 2019 17:00 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Nico-Jan Hoogma: "We hebben met PSV intensief contact over Mohamed Ihattaren"; image source: Pro Shots

In een reactie tegenover Voetbal International geeft directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB aan dat er al uitgebreid gesproken is met Mohamed Ihattaren over zijn toekomst als international. "Hij zit nu bij Jong Oranje en we hebben hier al een keer koffie gedronken met hem. Hij is uiteraard nadrukkelijk in beeld", aldus Hoogma. "Met PSV hebben we intensief contact. Ronald met Mark van Bommel, ikzelf met John de Jong en Toon Gerbrands. In die gesprekken overleggen we: Hoe gaan we nou gezamenlijk ervoor zorgen dat hij voor ons kiest?"

Hoogma gaat verder: "Clubs hebben ook liever dat spelers in de buurt blijven en niet elke interlandperiode lang moeten reizen. Zitten ze bij de KNVB, dan kunnen ze bovendien snel schakelen als er iets aan de hand is."

Koeman sprak ook met Ihattaren naar aanleiding van de wedstrijd tegen Ajax en de interviews de middenvelder na afloop gaf. "We respecteren zijn wens op dit moment even rust te hebben omdat zijn vader ziek is", zo geeft Hoogma aan. "We steken er veel energie in, omdat we veel toekomst zien in deze spelers. Al een langere periode is er regelmatig contact. Het is niet zo dat wij een verhaaltje houden en denken: Laten we hem maar selecteren, dan hebben we hem in elk geval binnen."

Meer op VI.nl




Tags

hoogma ihattaren jong knvb bommel gerbrands koeman oranje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Met Mo erbij worden we wereldkampioen.
+6/-5

 
4 jaar geleden
Zou zo maar kunnen als Mo zich zo door ontwikkelt, en als oranje ook de stijgende lijn vasthoudt de komende jaren. Het ziet er zonnig uit schijnt het de komende jaren voor het NL'se voetbal.
+4/-4

4 jaar geleden
Hier moet de KNVB buiten blijven. Laat die jongen zelf beslissen.Ik kan me goed indenken, dat hij in de toekomst voor Marokko kiest. Dit is ook een familie-kwestie.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Kijken hoe goed Mo geïntegreerd is. Geboren en getogen in Nederland, hier opgegroeid , hier onderwijs genoten, hier kansen gehad en nog steeds om zich bij een Nederlandse club te ontwikkelen. En dan kiezen voor het land van je 2e paspoort?? Zou het heel vreemd vinden en denk dat hij dat, ook uit sportieve overwegingen, niet doet. Wél Ziyech. Die koos voor Marokko als dank voor de hem geboden onderwijs en andere faciliteiten! Hoezo geïntegreerd?
+5/-6

 
4 jaar geleden
Grootste onzin dit soort argumenten. Je afkomst kies je niet. Waar je ook opgroeit. Als hij voor Marokko wil uitkomen moet hij dat gewoon doen. En als hij voor Nederland kiest ook goed. Maar laat hem gewoon zelf beslissen en laten we een jongen van 17 niet onder druk zetten met al die domme argumenten.

We moeten al blij zijn dat al die Surinaamse jongens geen andere mogelijkheden hebben. Want stel dat zij ook allemaal een dubbel paspoort zouden hebben. Hoe zou oranje er dan uitgezien hebben.
+5/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Vond je Earnest Stewart dan ook niet geïntegreerd @intruder??
+1/-7

 
BakelPSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het heeft met de vraag te maken aan welk land iemand loyaal is (Lees: Met welk land associeert iemand zich, in welk land ligt iemands hart). Een dergelijke keuze moet je altijd baseren op die vraag anders speel je voor een land om de verkeerde redenen.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je kunt ook 'loyaal'(whats in a word) zijn aan meerdere landen. Loyaliteit uit zich op vele manieren, niet alleen voor welk land je wil voetballen. Als ik voor mezelf spreek ben ik door familiale banden 'loyaal' aan meerdere landen, niemand die daar een probleem mee heeft.
+1/-7

 
BakelPSV (geschorst)
4 jaar geleden
Je kunt niet voor twee landen uitkomen, waardoor je moet kiezen. Die keuze moet altijd gebaseerd zijn op loyaliteit. In zo'n situatie voel je heel goed aan voor welk land je hart klopt en aan welk land je écht loyaal bent.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Je kunt aan meerdere landen loyaal zijn. Ik neem aan dat jij ook loyaal bent aan meerdere mensen, en soms een keuze maakt wat voor een van die mensen beter uitpakt dan voor de andere en de volgend keer weer andersom? Kun jij in Mo's ziel kijken? Ik niet, en kan derhalve niet oordelen wat zijn gevoelens zijn mbt Nederland en Marokko. Voetbal is maar één zaak in het leven en zijn loyaliteit(volledig uit de context gerukt woord in deze discussie wmb.) wordt niet bepaald door zijn keuze voor wie hij gaat voetballen.
+1/-7

 
BakelPSV (geschorst)
4 jaar geleden
Je draait om de hete brij heen. Hij moet kiezen en die keuze moet hij maken op basis van het land waar hij (het meest) loyaal aan is. Als je niet wil kiezen, ben je een polygamist en niet geheel toevallig is polygamie een onderdeel van de islamitische ideologie.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ok, als je de islam er bij begint te slepen haak ik af.
+1/-6

 
4 jaar geleden
Slechte vergelijking omdat Ernie Stewart geen enkele kans maakte op een plaats in de Nederlandse selectie. Hij hoefde derhalve geen keuze te maken. Toen hij gevraagd werd door Team USA was dat voor hem de enige mogelijkheid om zich internationaal te manifesteren.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Punt is dat jij integratie toetst aan een keuze voor een nationaal elftal. In jouw redenering had Stewart moeten afzeggen, hij is in Nederland geboren en getogen. Had hij dan moeten afzeggen als VS tegen Nederland moest spelen, omdat hij "geboden onderwijs en andere faciliteiten!" in NL had?(onzin natuurlijk) Integratie is een veel breder begrip dan jij hier probeert te schetsen @intruder44.
+1/-3

4 jaar geleden
We hebben veel 'marokkaanse' spelers met veel talent gehad die toch niet echt belangrijk voor het NL-elftal bleken te zijn. Ihattaren is volgens mij de eerste speler die echt een ster in het NL-elftal kan worden.
Zou dus zeer raar zijn als hij voor Marokko zou kiezen.
Met het NL-elftal kan hij halve finales en finales van EK's en WK's halen.
Als zijn ouders in NL wonen, lijkt voor NL kiezen me ook wel logisch.
Je kan niet blijven hangen aan een land waar je ouders al uit vertokken zijn omdat ze het in NL beter hebben.
+2/-7

 
4 jaar geleden
Afellay was belangrijk voor Oranje. Kijk vooral de wedstrijden na het EK2012, tijdens de WK-kwalificatie. (bv. Nederland-Zweden)
+5/-3

 
4 jaar geleden
Ik geloof direct dat Afellay belangrijk was voor Oranje.
Ik post al weken dat ik graag het middenveld Hendrix, Afellay, Ihattaren zou willen zien (met Hendrix mogelijk door Rosario vervangen). Ik ben ook benieuwd hoe fit hij nu is. Ik vermoed dat ze hem pas gaan brengen als hij echt fit is, en niet zoals een aantal nieuwe spelers bij Feyenoord.

Maar Afellay is nooit een echte ster van het NL-elfla geweest zoals Snijder of Robben. Hij zat er voor zijn blessure bij Barcelona wel dicht tegen aan.
Persoonlijk schat ik het talent van Ihattaren voorlopig nog hoger in dan dat van Afellay, maar de toekomst zal uitwijzen hoe het in het echt gaat verlopen.
+1/-8

4 jaar geleden
Zolang die maar bij PSV blijft vind ik alles prima.
+8/-3

Dit hoeft niet alleen aan loyaliteit te liggen, er ook zoiets als verstand, je kansen overwegen. uit, het gaat om jou persoontje dus jou leven en de gevolgen van jou keuzes zal je wel moeten dragen, gaat t verkeerd dan verdwijnen al je raadgevers.
+2/-1

4 jaar geleden
Knvb laat Mo effe met rust eerst zijn pa en psv dan komt het van zelf wel goed !
+1/-0

4 jaar geleden
Mo moet gewoon de keuze maken die goed voelt. Als hij zich door zijn familiebanden emotioneel meer betrokken voelt bij Marokko, dan zal (en moet) hij gewoon daarvoor kiezen.

Omdat het hier om een groot talent gaat, heeft heel Nederland een mening en wil iedereen graag dat hij voor NL kiest. Bij 90% van de spelers waar deze vraag speelt, haalt iedereen zijn schouders op en zegt men "wie?".

Iedereen die roept dat hij voor NL moet kiezen, doet dat ook op basis van egoïstische gronden om een zo goed mogelijk NL elftal te willen. Ik zou ook blij zijn dat hij voor NL kiest, omdat ik Mo een hele goeie speler vind en ik graag (ex-)PSV'ers zie schitteren in Oranje. Maar als hij voor Marokko kiest, zal ik er geen minuut van wakker liggen.

En WouterErik, laten we ook niet te hard van stapel lopen. Zakaria Bakkali deed het in zijn eerste maanden bij PSV ook fantastisch, en zie hoe zijn carrière tot nu toe verlopen is. Mo doet het fantastisch, en er lijkt ook een goeie kop op te zitten. Maar een grote toekomst in het NL elftal, die is nog heel ver weg. Afellay is voor PSV gedurende vele seizoenen heel belangrijk geweest, maar is geen grote speler in het NL-elftal geweest. Het is gewoon koffiedik kijken hoe een 17-jarige jongen zich gaat doorontwikkelen. Of zijn we Aissati al vergeten?
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage