Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV treft donderdag Noorse ploeg in goede vorm

2 oktober 2019 08:55

PSV zal donderdag de groepsfase van de Europa League hervatten met een uitwedstrijd tegen Rosenborg. De Noorse recordkampioen kende een zeer moeizame start van de competitie, maar is nu opgeklommen naar de vierde plaats na elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest. De eerste wedstrijd in de groepsfase ging voor Rosenborg verloren. In Oostenrijk werd met 1-0 verloren van LASK Linz.

In officieel verband speelde PSV al eens eerder tegen Rosenborg. In het seizoen 2004/2005 was de Noorse ploeg een van de tegenstanders in de groepsfase in de Champions League. PSV won toen beide duels. Huidig technisch manager John de Jong scoorde toen in Trondheim het winnende doelpunt in de wedstrijd na een assist van de huidige hoofd scouting Jan Vennegoor of Hesselink. Huidig trainer Mark van Bommel was de aanvoerder van de ploeg. PSV speelde ook twee keer een oefenduel tegen Rosenborg. In januari 2000 won PSV met 3-2, terwijl een jaar later met 2-1 werd verloren.

Rosenborg is de regerend landskampioen van Noorwegen, de competitie waarin voorronde tegenstander FK Haugesund op de vierde plek was geëindigd. Net zoals PSV kwam het in de voorronde van de Champions League uit. Linfield, BATE Borisov en Maribor werden verslagen, maar in de laatste voorronde werd het uitgeschakeld door Dinamo Zagreb. De selectie van de Noren kent één speler met een verleden in de Eredivisie. Bjørn Maars Johnsen wordt momenteel door AZ verhuurd.




Tags

rosenborg voorronde bate bommel borisov dinamo eredivisie haugesund hesselink johnsen jong lask linfield maars maribor noorwegen oostenrijk opgeklommen trondheim vennegoor zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage