Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen: 'Ik pin mezelf niet vast op een aantal, maar ben wel ambitieus'

7 oktober 2019 10:45 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Donyell Malen: "Ik pin mezelf niet vast op een aantal, maar ben wel ambitieus"; image source: Pro Shots

Een terugkerend fenomeen op moment als een aanvaller in de Eredivisie uit de startblokken is geschoten is de Coen Dillen Index. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Donyell Malen aan dat dit voor hem geen doel is waar hij mee bezig is. "Meer dan 40 goals dus in één jaar... mmm, dat is wel heel erg veel", aldus Malen. "Ik pin mezelf niet vast op een aantal, maar ben wel ambitieus. Ik wil voor het hoogst mogelijke gaan. En voorlopig gaan de ballen er lekker in."

Dat hij nu veel scoort ligt volgens de spits ook aan het team. "Ik voel me heel prettig in de aanval zoals die er nu bij PSV staat. Er is veel beweging, er zijn positiewisselingen en we weten dat we elke wedstrijd kansen creëren", zo geeft hij aan. "Met afwerken merk ik dat ervaring loont. Ik blijf rustiger voor het doel dan vorig jaar. Die ervaring zit hem bijvoorbeeld in de eerste aanname. Als die goed is, geef je jezelf meer tijd om af te ronden. We trainen daar veel op."

Trainer Mark van Bommel is lovend over de ontwikkeling van Malen. "Het is heel mooi om te zien hoe Donyell steeds weer een nieuwe fase van ontwikkeling in gaat", zegt hij daarover. "Vorig seizoen was hij voor de winterstop een vaste invaller. Dat deed hij top. Na de winter ging hij zijn eerste wedstrijden in de basis spelen. In de laatste vijf wedstrijden was hij voor het eerst vaste kracht en dit seizoen is hij ook onze nummer 1 als spits. Daarnaast heeft hij zijn debuut in Oranje gemaakt. Hoe hij met alles omgaat vind ik knap, hij is nog altijd pas 20 jaar, hè."


Discussieer mee op de forums


Tags

malen bommel dillen eredivisie oranje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Haha, al die oude forumreacties uit augustus onder dit artikel: “is geen spits”, “dit werkt gewoon niet”, etc
Natuurlijk achteraf, maar wel grappig hoeveel mensen dit niet in hem zagen.
+7/-3

 
8 maanden geleden
Moet eerlijk bekennen dat ik dit ook niet zag aankomen. De hele verbeterslag ten opzichte van juli komt eigenlijk zelfs als een verassing. Ben er in ieder geval heel blij mee!!
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Dat komt beste remmi omdat wij te snel een oordeel vellen. We vonden het al helemaal niets voordat we een nieuwe speler hadden zien spelen in ons team en bovendien we nog helemaal niet compleet en niet ingespeeld waren . Ik hoop dat we hier lering uit trekken . Het is geen verrassing maar gebrek aan geduld.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dag romaba, dat ben ik niet met je eens. We hadden in de CL moeten spelen. PSV had zijn zaakjes te laat op orde en het experiment met Bergwijn op 10 heeft erg ongelukkig uitgepakt. Gelukkig zit er nu een stijgende lijn in het spel en staan we nog naast Ajax, maar de kritiek op het zeer povere spel in juli en augustus was natuurlijk gewoon terecht.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Jazeker remmie , we hadden onze zaakjes te laat op orde . Maar wat was de oorzaak ? Luuk , Hirving Daniel en op het laatst ook nog en niet verwacht Angelino weg .Moet wel opgevangen worden en ... een heel andere speelstijl zonder Luuk. Bovendien Steven wel of niet weg .Dat zijn dingen waar je rekening mee moet houden. Kritiek ok maar je moet wel reëel blijven. Een voetbalteam wijzigen door nieuwe spelers te plaatsen wil niet zeggen dat het gelijk goed loopt en dan vind ik de kritiek die spelers krijgen onterecht. Je ziet nu dat het pas goed gaat lopen . Het heeft allemaal zijn tijd nodig en ... geduld, zeker van onze supporters.
+2/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
8 maanden geleden
Helemaal me eens. Ik was er 1 van, die er geen vertrouwen in had. Ik heb me vergist.
Maar nog steeds denk ik elke wedstrijd, dat wordt weer niks deze aanvallers, maar iedere wedstrijd krijgen ze het toch weer voor elkaar, allemaal. Hopen dat Ihataren niet teveel lijdt onder het verlies van zijn vader. Wel fijn dat we inmiddels veel mogelijkheden hebben voorin: Malen, Bergwijn, Ghakpo, Ihataren, Bruma, Doan, Mitroglou. En daar komen binnenkort ook Affelay, Pereiro & Lammers bij. Gaat dit weer een jaar worden waarin we ook Europees meetellen?
+3/-0

 
8 maanden geleden
Dat is de kracht van dit elftal . De tegenstander het gevoel geven dat ze de wedstrijd onder controle hebben en dan toeslaan.
+2/-0

8 maanden geleden
Bij 20 goals doet ie het goed. Bij 30 wordt ie topscorer en bij 40 zijn we kampioen :). Hij is nog jong dus hoop ik niet dat hij terugval heeft.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Een terugval heeft de speler zelf nooit, maar als hij twee weken niet scoort, begint de media al aan zijn stoelpoten te zagen, met voorop degene die nu het meest lovend zijn, Pierre, Boertje en Vaart na drie wedstrijden spreken de heren 'kenners' al over een crisis, en proberen ze weer een Ajax speler richting Nederlands elftal te praten.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Dat is toch niet zo vreemd RWHB . Pierre , Vaart, Boertje en Swart zitten regelmatig naast elkaar in de box bij Ajax . Als je Sjaaks mening niet deelt ben je niet meer welkom. Wat de media betreft heeft u jammer genoeg helemaal gelijk.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Das dan wel erg triest als de mening van de lokale dorpsgek telt. (je zou maar ajax-supporter zijn met zo'n 'mr.ajax')
+4/-0

 
8 maanden geleden
Triester is dat de jungskes zijn meningen moeten accepteren omdat hij meneer Swart is terwijl ze beter horen te weten.
+3/-0

 
8 maanden geleden
je kunt niet verwachten dat een speler altijd alleen maar in stijgende lijn gaat. Soms zit daar vertraging of stilstand in, of eventeel achteruitgang / blessures etc. Dus ja, daar gaan mensen dan over praten. Ik vind dat sommige dingen wel te snel gebeuren, maar als je Luuk de Jong bekeek, die stond er toch maar gewoon elke week ondanks de kritiek, en na een (vrij lange) periode, schoot hij ze er weer in. In die tussentijd was hij met inzet en assists nog steeds belangrijk.
+3/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Klasse van PSV. Voor 5 ton gekocht, en over een jaartje of 2 verkopen voor rond de 50 miljoen!!
+2/-0

 
8 maanden geleden
Zucht , waarom hebben we het altijd maar over verkopen en geld. Is dit de financiële Telegraaf ? Ik geniet van Donyell als supporter en hoop dit nog lang te kunnen doen en hoop dat, indien hij bij ons uitgekeken is, hem nog een lange carrière wacht als speler bij een mooie club. Tegenwoordig kunnen we de spelers wereldwijd volgen , gelukkig.
+9/-0

 
8 maanden geleden
Ik geniet natuurlijk ook van Malen. Maar je doet nu alsof geld niet belangrijk is. Nogal naïef lijkt me.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als u daarmee was begonnen dat u van Donyell geniet was uw inbreng wel anders overgekomen , denkt u dat zelf ook niet ? Nu heeft u het alleen maar over klasse van PSV en dan bedragen beste PeterPSV .
+1/-0

 
 
8 maanden geleden
Nee, Tuttosport; en iedereen neemt het vervolgens over.
Geen idee hoe betrouwbaar Tuttosport is overigens ( AC Milan zou ook geinteresseerd zijn) .
+2/-0

 
8 maanden geleden
Voetbalzone en Soccernews zijn betrouwbaarder
+2/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Is Overmars weer bezig ? Ajax zal wel weer bieden.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Bedankt voor uw link. Zit er aan te komen . in de winterstop zullen wel weer spelers verkassen . Buitenlandse clubs die tegenvallende resultaten boeken zullen zich waarschijnlijk willen versterken .
+2/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
In de winter mag alleen Pereiro verkassen als hij niet bijtekent. De rest laten ze niet gaan vermoed ik
+3/-0

 
8 maanden geleden
Dat denk ik ook niet. PSV heeft geleerd van het mislopen van alle prijzen na de tussentijdse verkoop van good old Lazovic, wat is er van hem geworden eigenlijk?
+1/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Danko is vorig jaar september gestopt met voetballen . https://nos.nl/artikel/2251160-lazovic-35-stopt-op-vooravond-van-europa-league-met-voetbal.htmllink Ik wist het ook niet maar heb het opgezocht. Jurgen hebben ze toch ook laten gaan ?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik verwacht niet dat er in de winter spelers vertrekken. PSV is nu veel te aantrekkelijk voor onze goede aanvallers om te blijven en zich door te ontwikkelen. En Malen is juist een voorbeeld van een speler die weer terug naar NL is gekomen om verder door te groeien. Als PSV de groepsfase van de EL door komt dan kunnen er nog mooie europeese wedstrijden aan komen, en als Ajax in de ED wat verslapt dan kan PSV ook kampioen worden. Door het hoge niveau van onze aanvallers heeft PSV spelers juist veel te bieden.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ja en 56 hahaha toen ben ik opgehouden met lezen. Donyell gaat het record verbreken in NL. Laat staan wat Mo gaat opleveren over een paar jaar. Dat is ongekend zon talent die zie je eens in de 40 jaar op de Nederlandse velden. 17 jaar en dan al zo goed.
+3/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Denk dat je Malen wel kan vergelijken met een spits als Aubameyang. Enorm snel en explosief met de kalmte en rust om een bal in het netje te leggen.

Van deze jongen gaan we nog veel plezier beleven met de huidige spelers die om hem heen staan en kunnen bedienen.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Klopt, 073, maar dat is geen al te moeilijke voorspelling. Hij lijkt m.i. het meest op Kezman. Geen spits, geen buitenspeler maar doelpuntenmaker noemt hij zichzelf ook.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Dat is de spreuk van het jaar . Geen spits, geen buitenspeler maar doelpuntenmaker . Houden we erin ;-)
+5/-1

 
8 maanden geleden
Dat is het hem @koen073. Malen doet het geweldig, bijna elke (grote) kans is inmiddels direct een goal, dat is vrij uitzonderlijk, en ik verwacht eerlijk gezegd geen terugval daarin, omdat het een instinct-verhaal is. Maar, zonder die mannen erachter en voor, (want Donyell laat zich vaak wat terugzakken, zie de 4-1 gisteren) krijgt hij die kansen niet. Als je ziet hoe vaak Gakpo, Bergwijn en Ihattaren hem in een uitstekende positie de bal toespelen geef ik toch heel graag de anderen ook heel veel krediet voor zijn doelpunten.
+4/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
8 maanden geleden
Zelfs Messi en CR7 hebben wel eens een terugval ondanks dat ze beiden een geweldig tor instinct hebben.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Dat klopt,daar heb je gelijk in. Ik verwacht echter niet heel snel een terugval bij Malen, hij begon in april/mei pas warm te draaien. Hij is echter ook afhankelijk van zijn medespelers.
+1/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
8 maanden geleden
Bekijk zijn cijfers van juli en augustus eens en leg deze naast die van de maanden daarna. Wim Kieft heeft het regelmatig over als spits 'in een flow zitten', Paar wedstrijden niet scoren en velen beginnen weer te morren. Op deze leeftijd kan dat veel doen met een speler.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay albert bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein racisme schatting simons sir tinus topper trestena trump woordje zorg