Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo: 'Onomstreden basisspeler is mijn volgende doel'

10 oktober 2019 01:21 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Cody Gakpo: "Onomstreden basisspeler is mijn volgende doel"; image source: Pro Shots

Ondanks de flinke concurrentie voorin bij PSV is Cody Gakpo een van de weinige spelers die tot nu toe in ieder competitieduel dit seizoen in actie kwam. "Het seizoen begon heel mooi voor me. Ik stond diverse keren achter elkaar in de basis en heb gescoord en assists gegeven, dat is iets waar ik heel positief op terugkijk", aldus Gakpo in gesprek met Voetbal International.

De aanvaller gaat verder: "Wanneer ik de kans krijg, probeer ik het vertrouwen van de trainer terug te betalen. Het is voorin druk bij ons en met die situatie moet ik omgaan. Geduldig zijn en tegelijkertijd alles doen om me vast in de ploeg te spelen, maar als je kijkt naar de minuten die ik al heb gemaakt, heb ik dit seizoen al wel een aantal stappen gezet die ik wílde maken."

Gakpo is inmiddels al bezig aan zijn veertiende seizoen bij PSV. "Ik heb meer dan de helft van mijn leven gewerkt om te komen waar ik nu ben", zo geeft hij aan. "Ergens is dat een droom die uitkomt, aan de andere kant ben ik ook nog lang niet waar ik wil zijn. Ik ben nog geen onomstreden basisspeler, geen gevestigde naam die altijd speelt. Dat is mijn volgende doel."

Als geboren Eindhovenaar was Gakpo altijd al supporter van PSV. "Vroeger had ik posters van spelers op mijn kamer hangen. Ik herinner me nog die van Arouna Koné, Jefferson Farfán en Ibrahim Afellay", zegt hij daarover. "Dat ik jaren later nu ploeggenoot van hem ben, vind ik wel bijzonder. In die tijd was Farfán mijn grote voorbeeld. Een heel goede buitenspeler, ontzettend doelgericht."

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

gakpo farfan afellay eindhovenaar kone

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 dagen geleden
Volgend seizoen als Bergwijn weg is.
6 dagen geleden
Ga naar FC Eindhoven - doel bereikt.
 
5 dagen geleden
Wat een onzin , verkeerde site gekozen ?
5 dagen geleden
Wordt beter dan Bergwijn. Groter, sterker. Betere trap. Moet nog wat beter worden. Volgend seizoen basis materiaal! En Eindhovenaar ook leuk !!!
5 dagen geleden
Goede speler met veel potentie . Spel verandert meestal als hij erin komt.

Laatste nieuws
Tagcloud

aanholt apollo babel beek bergwijn blind bounce castellano depay drongelen dumfries flitsphirips hype inspraak jong koeman lissabon malen oranje paul pereiro puma religie roon sir tinus umbro veltman vhtlsaw willems