Transparent
Inloggen
Sluiten

Ibrahim Afellay: 'Voor welk land je ook kiest, je zal altijd kritiek krijgen'

10 oktober 2019 01:35 - De Jaren van Perez
Foto: Pro Shots

Ibrahim Afellay: "Voor welk land je ook kiest, je zal altijd kritiek krijgen"; image source: Pro Shots

In het programma De Jaren van Perez op Fox Sports geeft Ibrahim Afellay aan nog altijd achter zijn keuze te staan om voor Oranje te kiezen in plaats van Marokko. "Ik heb 54 interlands gespeeld", aldus Afellay. "Als ik niet zo vaak geblesseerd was geweest, waren er ongetwijfeld nog meer bij gekomen. Ik heb eindtoernooien gespeeld. Ik kijk daar alleen maar met een goed gevoel op terug."

Volgens Afellay wordt onderschat hoe lastig de keuze kan zijn. "Wat heel veel mensen vergeten is dat veel jongens niet echt de keuze hebben", zegt hij daarover. "Ze hebben niet echt de keuze dat ze kunnen kiezen voor Marokko of Nederland. Kijk bijvoorbeeld naar Khalid Boulahrouz of naar mij in die tijd of nu naar Mootje. Het is echt een moeilijke keuze."

De middenvelder sprak zelf uitgebreid met zijn familie over zijn beslissing. "Dingen die vertrouwelijk zijn, zoals dit bijvoorbeeld, bespreek je met je familie. Dat is normaal. Dat is ook met andere beslissingen die je moet maken in je leven", zo geeft hij aan. "Maar wat je ook beslist, je zal altijd kritiek krijgen. Het is sowieso nooit goed. Het belangrijkste is dat jij een keuze maakt waar jij achter staat en waar jij mee kan leven. Dan heb je altijd een goede keuze gemaakt."

Meer op De Jaren van Perez


Discussieer mee op de forums


Tags

afellay marokko boulahrouz fox nederland oranje perez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Op de grote eindtoernooien kan Ihattaren met Nederland veel verder komen dan met Marokko. Bij Marokko mag hij blij zijn als ze ergens een groepsfase door komen, maar met dit Nederlands elftal kan hij Europees of wereld-kampioen worden.
+2/-4

 
8 maanden geleden
En toch maakt dat niks uit. De optelsom dat Oranje verder kan komen, die kan iedereen wel maken. Maar spelen voor een nationaal team heeft te maken met welk volk je het liefst trots maakt, bij welk volkslied je echt kippenvel krijgt. Eerlijk gezegd denk ik dat hij voor Marokko kiest. Hij is namelijk al voor de jeugdteams van NL uit gekomen en dan zou het normaliter vanzelfsprekend zijn dat hij dan naar Jong Oranje of Oranje doorstroomt. Dat is nu duidelijk niet het geval.
+3/-2

 
8 maanden geleden
Dat is niet het geval omdat hij dat zelf af houd. Hij twijfelt dus nog maar nog niks besloten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Hoe ver hij kan komen op een eindtoernooi zou inderdaad geen overweging hoeven zijn. Dat hangt van zoveel factoren af, dat je daar je beslissing niet van af kan laten hangen.
Als hij een rationele keuze wil maken, moet hij nadenken welk land hem de beste papieren biedt voor zijn carrière. En dan blijkt er rationeel maar één land echt in aanmerking te komen.
Voor dit soort jongens speelt naast de ratio het sentiment vaak een minstens even belangrijke rol. Een keuze vanuit de emotie leidt in dit soort gevallen vaak voor de keuze voor het andere land.
Ofwel: Kiest Mo met zijn hart of met zijn verstand?
+2/-1

 
8 maanden geleden
Zo eenvoudig is het niet, ook niet voor "dit soort jongens". Hij is gewoon in Nederland opgegroeid, dus heeft een deel van zijn hart ook in Nederland liggen. Bovendien maakt hij de indruk dat hij heel goed in staat is rationele overwegingen te maken. Maar wat als zijn vader hem op zijn sterfbed heeft gevraagd voor Marokko te kiezen? Wat zou jij doen?
+3/-0

 
8 maanden geleden
Zijn ouders hebben voor Nederland gekozen om te wonen en te leven.
Het lijkt me dus zeer logisch dat Ihattaren voor het Nederlands elftal kiest, zeker als hij ook in Oranje de jeugd-elftallen heeft doorlopen.
Ik vermoed dat deze jongens alleen voor Marokko kiezen als ze er een soort droombeeld van hebben van dat het daar beter is. Maar in het echt kan je in het Riff-gebied 30 jaar worden opgesloten als je als Marokkaan voor je leefomstandigheden protesteert, omdat ze die zo slecht vinden.
+3/-3

8 maanden geleden
Afellay zegt het goed, je moet de keuze maken waar je zelf mee kan leven. Als je kiest voor het land wat jou carrièretechnisch de beste mogelijkheden biedt, dan is dat prima. Kies je voor het land waarmee je je het meest verbonden voelt, dan is dat ook prima. Ongeacht de keuze zal er altijd een groep mensen zijn die je keuze afkeurt. Overigens is deze denkwijze prachtig door te trekken naar alle dilemma's waar een mens mee te maken kan krijgen. Zolang je de keuze maakt waar je zelf achter staat, kun je jezelf recht in de spiegel aankijken en dat is een stuk belangrijker dan de mening van Johan Derksen of wie dan ook.
+9/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Wie neemt de mening van Johan Derksen nou serieus ? Dat doen ze bij VI al niet meer .Hij maakt zichzelf belachelijk door een mening op maandag die vrijdag compleet omgedraaid is. Het gaat tijd worden dat Johan ermee stopt voor zijn eigen bestwil. Op zich wel jammer. Het blijft een lachwekkend programma wat ik graag mag zien .Maar niet meer op deze manier.
+3/-0

8 maanden geleden
Ik ken een Marokkaanse jongen die via via wist te melden dat betrouwbare bronnen aangaven dat het waarschijnlijk Oranje wordt. KLinkt niet zo heel betrouwbaar hoe ik het hier opschrijf maar is het wel.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Heb precies hetzelfde gehoord. De kans is groot dat hij voor Oranje kiest. Ook voor zijn eigen ontwikkeling als voetballer.
+1/-1

8 maanden geleden
Briljant idee zou zijn als wij nou gewoon afwachten.
+5/-3

8 maanden geleden
Kritiek krijg je altijd voor wie je kiest maar ook hoe je speelt . Of je nou slecht speelt of goed altijd is er wel iemand die er anders over denkt , typisch Nederlands . lees de rubrieken en de inzendingen/meningen van de betweters maar eens door op deze site, van goede inzendingen tot complete onzin .
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Zet wel aan tot nadenken , bedankt Muzzy.
+3/-0

 
8 maanden geleden
inderdaad, goed gevonden Muzzy.
+1/-1

8 maanden geleden
Wat Mo ook beslist, ik heb er respect voor. (fles goede wijn dat ie voor Oranje kiest overigens)
+2/-0

8 maanden geleden
Affalay heeft gewoon gelijk. Ihattaren maakt het zelf gelukkig uit.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme schatting simons sir tinus topper trump vaals woordje zorg