Transparent
Inloggen
Sluiten

Pablo Rosario: 'Dit team is als een familie'

16 oktober 2019 10:00 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Pablo Rosario: "Dit team is als een familie"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Pablo Rosario aan dat PSV een heel hechte groep heeft. "We hebben veel spelers van ongeveer dezelfde leeftijd, rond de twintig jaar. We hebben daardoor veel gemeen, praten over dezelfde dingen en begrijpen elkaar", aldus Rosario. "We kunnen onderling ook alles tegen elkaar zeggen, kritiek wordt geaccepteerd. Niemand denkt: Loopt hij me nou af te zeiken? Want iedereen weet dat alles wordt gezegd met goede intenties. Dit team is als een familie."

Het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren bracht het team nog dichter bij elkaar en dat kwam tot uiting in de wedstrijd tegen VVV. "We hoorden op de ochtend van de wedstrijd tegen VVV-Venlo dat zijn vader overleden was. Ik had daarna eigenlijk helemaal geen zin meer om die wedstrijd te spelen, ik denk dat veel jongens dat gevoel ook hadden. Ik was in gedachten alleen maar bij Mo. Zo’n goede en sterke jongen, pas zeventien jaar oud en zijn vader verloren. Het doet me gewoon pijn als ik daaraan denk", zo geeft Rosario aan. "Iedereen voelde de pijn van Mo en zijn familie, we wilden laten zien dat we er voor ze zijn. Het hele stadion leefde mee, dat heeft me kippenvel gegeven."

Volgens Rosario is het tweede blok aan wedstrijden heel goed verlopen. "In het begin van het seizoen hebben we ook goede wedstrijden gespeeld, maar scoorden we minder makkelijk en gaven we de doelpunten juist sneller weg", zegt hij daarover. "Je zou kunnen zeggen dat in het tweede blok de puzzel in elkaar is gevallen, maar eigenlijk ga je daarmee voorbij aan het feit dat we er keihard voor hebben gewerkt en dat nog elke dag doen."

Rosario gaat verder: "Het resultaat van dat harde werken zie je aan de resultaten van de laatste weken. We zijn nu veel verder dan eind juli, toen we door FC Basel werden uitgeschakeld. Ik vind het echt zonde dat ons dat overkomen is, helemaal als je kijkt hoe we er nu voor staan. Ik zal niet zeggen dat we FC Basel nu gemakkelijk hadden gepakt, maar we zijn sindsdien zo enorm gegroeid…"

Meer op VI.nl




Tags

rosario basel vvv ihattaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Psv is gewoon familie al jaren , kan een heel mooi jaar gaan worden...
+3/-0

4 jaar geleden
"We are family, I've got all my brothers with me....."
+1/-2

4 jaar geleden
Ik vind dit PSV ook "gezond" overkomen. De spelers lijken echt plezier te hebben en elkaar een doelpunt te gunnen.
Nu maar hopen dat Valentijn Driessen blijft stoken bij Ajax en daar wel onrust ontstaat.
+3/-1

4 jaar geleden
Dan zal ik het zeggen: Basel hadden we nu gemakkelijk gepakt.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Een juiste analyse . Dit is een heel ander PSV geworden.
+1/-0

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage