Transparent
Inloggen
Sluiten

Alex Pastoor: 'LASK Linz kan net zo stormen zoals Red Bull Salzburg deed'

23 oktober 2019 09:20

Volgens Alex Pastoor, momenteel actief als trainer van het Oostenrijkse Rheindorf Altach, moet PSV oppassen voor LASK Linz. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Weet je nog in 2014, toen het Ajax van Frank de Boer tegen Red Bull Salzburg lootte?. In Nederland wist niemand wat van die club. Nou, dat werd een shock van jewelste", aldus Pastoor. "Die Oostenrijkers bliezen Ajax van het veld met razendsnel omschakelvoetbal en heel agressieve pressing. LASK Linz kan dat ook, stormen zoals Salzburg deed. Benieuwd hoe PSV daarmee omgaat."

Pastoor geeft aan dat LASK speelt met een knop op ongelooflijk racen. "LASK probeert rond de middenlijn de bal te veroveren in jouw opbouw en dan schieten er overal spelers als een raket vooruit. Gegenpressing is hun spel, in vakjargon", zo geeft hij aan. "De vorige trainer heeft een 3-4-3-systeem ingeslepen, met twee lopers in de trambaan op de flanken en met een aanvallend trio dat goed collectief druk zet. Het is overdreven wat ik nu ga zeggen, maar ik maak de vergelijking tóch: LASK speelt een beetje zoals Napoli in 2012. Die hadden ook die lopers en Cavani, Lavezzi en Marek Hamsik als aanvalstrio."

Het is volgens Pastoor kan de ploeg echter juist pijn gedaan worden op moment als ze vol druk zetten. "Ze zijn daardoor ook wel slordig. Als de aanvallers van PSV goed aanspeelbaar zijn, is er een uitweg als zij vol druk zetten", zegt hij daarover. "Ze zijn ook niet supercreatief met de bal. Maar LASK heeft een formule gevonden waar heel veel teams moeite mee hebben. De middelste van de drie centrale verdedigers is de grote regelaar. Gernot Trauner, prima speler."




Tags

lask pastoor salzburg lopers aanspeelbaar aanvalstrio altach bliezen boer cavani flanken gegenpressing gernot hamsik ingeslepen jewelste knop lavezzi marek middenlijn napoli nederland omschakelvoetbal opbouw pressing racen raket regelaar rheindorf shock supercreatief trambaan trauner trio uitweg vakjargon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage