Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV doelpuntloos gelijk na sterk begin en verder zeer matige pot

24 oktober 2019 22:49
Foto: Pro Shots

PSV doelpuntloos gelijk na sterk begin en verder zeer matige pot; image source: Pro Shots

Het is PSV niet gelukt om te winnen van LASK. Het duel in het Philips Stadion eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. PSV kreeg voldoende kansen en raakte onder meer twee keer de lat, maar wist niet te scoren.

PSV schoot direct uit de startblokken en dat leidde in de eerste minuut al tot een enorme kans toen Steven Bergwijn alleen voor de keeper werd gezet. Hij probeerde de doelman te omspelen, maar dat werd doorzien. In korte tijd volgde daarna nog meer goede mogelijkheden. Een harde voorzet van Denzel Dumfries kon net niet worden binnen getikt, terwijl een kopbal van Daniel Schwaab op de lat belandde. Bovendien leek Bergwijn ook recht te hebben op een strafschop toen hij onderuit werd gehaald.

Na zo'n 20 minuten ging de storm van PSV liggen en ging het niveau hard omlaag. Steeds vaker werd er balverlies geleden en werden er totaal onnodige overtredingen gemaakt. Vanuit die vrije trappen wist LASK bovendien ook een paar keer gevaarlijk te worden, maar zonder doelpunten hoorden beide ploegen het rustsignaal.

Ook na rust bleef PSV ontzettend slordig. Wel zag Bergwijn al snel een schot gestopt worden, terwijl Schwaab na een uur spelen weer een kopbal op de lat zag belanden. Dit keer ging de bal via het hoofd van de keeper. Omdat het tempo erg laag was en de slordigheden aanwezig waren, wist de ploeg van Mark van Bommel nauwelijks tot goede kansen te komen.

Halverwege de tweede helft leek de ploeg te beseffen dat er meer nodig was voor de overwinning en werd het tempo opgeschroefd. Het zorgde direct voor meer gevaar, maar omdat de slordigheden aanwezig waren, kwamen er ook mogelijkheden voor LASK. De Oostenrijkers kregen meerdere kansen om met de winst aan de haal te gaan, maar tot opluchting van iedereen bij PSV waren ook zij erg onzorgvuldig met de kansen, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een doelpuntloos gelijkspel.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn lask schwaab slordigheden balverlies bommel doorzien dumfries getikt omspelen onzorgvuldig overtredingen rustsignaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage