Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging PSV: 'De poorten op het trainingscomplex moeten vaker open'

31 oktober 2019 22:46 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Supportersvereniging PSV: "De poorten op het trainingscomplex moeten vaker open"; image source: Pro Shots

Volgens de Supportersvereniging PSV traint PSV te vaak besloten. Dat geeft voorzitter Harrie Timmermans aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De poorten op het trainingscomplex moeten vaker open", aldus Timmermans. "Dit standpunt hebben we al veel langer. We hebben er best begrip voor dat er soms besloten wordt getraind. De mediawereld is vergeleken met tien jaar geleden niet meer hetzelfde en presteren staat voorop, maar nu is het wat ons betreft doorgeslagen."

Timmermans gaat verder: "Vroeger was een besloten training uitzondering en een open training regel, maar nu is het andersom en is het trainingscomplex soms hele weken dicht voor supporters. Wij vinden dat een slechte ontwikkeling."

Toen Dick Advocaat zes jaar geleden nog trainer was bij PSV voerde de Supportersvereniging PSV met de directie dezelfde discussie als nu. "Destijds was de uitkomst van de gesprekken dat dat niet de gewenste richting was", zo geeft hij aan. "In 2013 veroorzaakten supporters geen overlast, bestonden sociale media ook al en was de aandacht voor PSV ook al groot. Na het vertrek van Advocaat is de club opener geworden en nu gaat het weer de verkeerde kant op."

Timmermans wil benadrukken dat zijn reactie niets te maken heeft met de tegenvallende resultaten van afgelopen week. "We ageren hier al veel langer tegen en geven het al tijden aan bij de directie, omdat we merken dat veel supporters zich ergeren aan de langdurig dichte poorten", zegt hij daarover. "PSV heeft de ambitie geformuleerd om de meest open topclub van Europa te worden. Een ambitie waar wij als Supportersvereniging warm van worden. De huidige praktijk voelt koeler."

Meer op ED.nl




Tags

supportersvereniging timmermans advocaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Prima voor kinderen die een handtekening willen scoren. Volwassenen moeten zich hier niet druk om gaan maken, stel kleuters. Dan krijg je dus weer dat ieder klein akkefietje de hele week door sukkelt in de week voor een belangrijke wedstrijd. Want reken maar dat er dan de hele training drie cameras aan staan.
+4/-1

4 jaar geleden
Goed standpunt SupVer! Trainingen voetbalclubs horen gewoon openbaar te zijn. Net als vroeger.
+2/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Wie gaat zich er uberhaupt druk maken over de tactiek van dit PSV. Als die er al is. Ik heb m de afgelopen twee wedstrijden niet gezien.
+3/-3

 
Beetje gelijk heb je, maar kom op man, is een kleine inzinking door omstandigheden geweest, komt goed toch?
+3/-3

4 jaar geleden
Lijkt me een goede zaak. De supporter wordt al genoeg de dupe van de wijzigingen van alle thuiswedstrijden. Als de besloten trainingen nodig zijn, omdat supporters zich misdragen is het een ander verhaal, maar als het echt alleen gaat om hierdoor beter te kunnen presteren op het veld is het een minder goed argument. Zet de poorten maar weer open en als het echt gaat om belangrijke topwedstrijden, dan begrijp ik wel als er besloten trainingen zijn.
+4/-0

4 jaar geleden
Zo spannend zijn die trainingen allemaal niet, want ik zie het in wedstrijden niet terug (corners, schoten van buiten de zestien), dus gewoon open stellen voor de supporters.
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Zie ze niet winnen...waarom geen boscgali of die griekse spits....eigenwijze man die Mark
+1/-0

4 jaar geleden
Die poort moet überhaupt altijd open bij een training. Er is weinig verrassends te zien. Ongelooflijk, dat Mark van Bommel de hele week kan doorbrengen met zo'n slappe en zwakke selectie, die niet vooruit te branden zijn. Wellicht ook niet kunnen, de kwaliteit niet hebben.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje