Transparent
Inloggen
Sluiten

Duel van donderdag lijkt al cruciaal voor kansen op Europese overwintering

5 november 2019 16:43

Voor PSV wacht donderdag in de Europa League de uitwedstrijd tegen LASK. Het duel tegen de nummer twee van Oostenrijk lijkt cruciaal te zijn met oog op overwinteren in de groep. Bij winst is PSV na vier wedstrijden al verzekerd van de volgende ronde. Als de ploeg van Mark van Bommel echter verliest, zal LASK op basis van onderling resultaat boven PSV komen te staan.

In de eigen competitie is LASK bezig aan een meer dan uitstekende reeks. De laatste nederlaag is al meer dan twee maanden geleden, terwijl de ploeg inmiddels ook de kwartfinale van de beker wist te bereiken. Met slechts 8 tegendoelpunten in 13 wedstrijden hebben ze het vooral achterin uitstekend op orde.

Voor PSV wordt het de zevende keer in de clubhistorie dat het in Oostenrijk een officieel duel gaat spelen. De allereerste officiële wedstrijd ooit die de club in Europa speelde was ook in Oostenrijk toen Rapid Wien de tegenstander was. De toenmalig kampioen was in 1955 met 6-1 echter veel te sterk. Rapid Wien was daarna nog driemaal de tegenstander. Twee keer won PSV in Oostenrijk, terwijl het nog een keer verloor. Afgelopen seizoen moest PSV in de voorronde van de Europa League twee maal naar Oostenrijk. In 2011 was tweede divisionist SV Ried de tegenstander en kwam PSV niet verder dan 0-0, terwijl PSV in 2014 met 2-3 won op bezoek bij SKN St Pölten.




Tags

oostenrijk lask rapid wien allereerste bommel divisionist polten ried skn voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage