Gifbeker PSV blijkt nog lang niet leeg na vernedering tegen LASK

7 november 2019 20:43

Gifbeker PSV blijkt nog lang niet leeg na vernedering tegen LASK; image source: Pro Shots

PSV heeft weer een wedstrijd toe kunnen voegen aan het lijstje met gênante vertoningen van de laatste weken. Na een wederom bizar slechte wedstrijd ging de ploeg met 4-1 onderuit en daarmee kwam PSV nog zeer goed weg. Via een strafschop van Daniel Schwaab was de ploeg nog wel op voorsprong gekomen.

De wedstrijd leek voor PSV nog uitstekend te beginnen toen de ploeg na enkele minuten al een penalty kreeg en deze door Daniel Schwaab onberispelijk werd binnen geschoten. Het zou echter uiteindelijk het enige schot van de ploeg van Mark van Bommel blijken voor rust, omdat PSV vanaf dat moment volledig werd overlopen. Het was dan ook een klein wonder dat de ploeg halverwege ongeschonden de kleedkamer op kon zoeken, aangezien LASK ondertussen al negen schoten had gelost en onder meer een bal van de lijn werd gehaald.

In de tweede helft bleef het spelbeeld aanhouden. PSV werd aan alle kanten overlopen en bleef vooral dankzij een enorme dosis geluk op voorsprong staan. Na ruim tien minuten na rust viel alsnog de verdiende gelijkmaker toen Jeroen Zoet niet bepaald voor de eerste keer dit seizoen flink in de fout ging en zich verkeek op een schot buiten de zestien.

De supporters van de thuisploeg waren nauwelijks klaar met juichen of ook de tweede bal lag al in het doel. Na enorm zwak verdedigen werd een inzet door Zoet niet goed verwerkt en kon de rebound eenvoudig in het doel worden getikt. PSV leek zoals vaker dit seizoen pas wakker te worden op moment als het op achterstand kwam en richtte zich iets meer op. Via Bruma kreeg het een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar zijn inzet kon worden gekeerd.

Een klein kwartier voor tijd viel de genadeklap toen de 3-1 werd binnen gekopt en het werd alleen maar erger toen enkele minuten later ook de 4-1 nog viel. Dat Zoet ook bij die beide treffers een zeer zwakke indruk maakte, lijkt gezien de laatste weken ook geen verrassing meer. In de resterende minuten gebeurde nauwelijks nog iets, waardoor de ploeg met het schaamrood op de kaken afdroop.

Dat PSV met een 4-1 nederlaag nog goed weg is gekomen, blijkt ook wel uit de statistieken. LASK wist liefst 30 schoten te produceren, het een na hoogste wat een club dit seizoen in de Europa League in een wedstrijd heeft gedaan. Door de nederlaag is PSV in de groep afgezakt naar de derde plaats en zal het vol aan de bak moeten om nog te kunnen overwinteren. Om alles in eigen hand te houden is winst over drie weken op bezoek bij koploper Sporting noodzakelijk. Een nederlaag is vrijwel zeker uitschakeling.