Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Het zit in deze fase absoluut niet mee'

10 november 2019 17:13

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan dat hij zwaar teleurgesteld was na de nederlaag tegen Willem II. "Maar het elftal heeft er wel alles aan gedaan. We kregen wel snel een goal tegen, maar het elftal herpakte zich en we kregen een aantal kansen", aldus Van Bommel. "We hadden denk ik ook een penalty moeten krijgen. We hebben er alles aan gedaan, maar het zit in deze fase absoluut niet mee."

PSV kwam al snel op achterstand. "We moeten ons daar herpakken. Lars pakte nog een goede bal en we hadden het gevoel dat we terug in de wedstrijd kwamen. Het was wachten op de 1-1", zo gaf hij aan. "We waren aardig aan het voetballen, maar het zit in deze fase niet mee. Een bal die net aan de verkeerde kant van de paal gaat, een kopbal die naast gaat. Het zit in deze fase niet mee, maar het is wel verklaarbaar als je jouw twee beste spelers mist. Haal Mbappé en Neymar weg, haal Suárez en Messi weg. Daarnaast hadden we ook nog geschorsten die normaal in de basis staan."

Van Bommel ging verder: "We hebben ook een heel jonge ploeg. We hadden een jongen van zeventien en een jongen van twintig. Als jouw twee beste spelers meespelen, trekken zij zich daar ook aan op. Die zijn er nu niet. Het vertrouwen gaat dan weg en als je dan verliest, gaat ook de vorm weg. Het is gewoon een logische verklaring, maar ik ben verantwoordelijk voor de resultaten."

De trainer houdt nog altijd vertrouwen dat zijn ploeg het weet om te keren. "Als ik dat niet zou hebben, zou ik stoppen. Maar dat is het geval niet", zei hij daarover. "Dit is volledig verklaarbaar. Haal bij iedere ploeg de twee beste spelers weg. Dan valt het vertrouwen weg om je daar aan op te kunnen trekken. Je speelt een keer met negen man, je speelt een keer met tien man. Tegen LASK speelden we thuis heel goed, maar scoorden we niet en werd het 0-0. Uit speelde je de tweede helft heel slecht. Sparta was in de eerste helft ook heel slecht, maar voor de rest zijn het steeds van die kleine dingen die net niet goed vallen. In die fase zitten we nu eenmaal. Het zit allemaal tegen. Ik ben blij met de interlandperiode."




Tags

bommel verklaarbaar fox geschorsten herpakte lask mbappe messi neymar sparta suarez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage