Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'Geen spijt van selecteren Jeroen Zoet'

12 november 2019 15:54
Foto: Pro Shots

Ronald Koeman: "Geen spijt van selecteren Jeroen Zoet"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van dinsdagmiddag gaf Ronald Koeman aan geen spijt te hebben van het oproepen van Jeroen Zoet, omdat hij nu zijn basisplaats kwijt is bij PSV. "Ik wist vrijdagmiddag dat hij niet zou gaan spelen, maar als ik dat donderdagavond had gehoord, had ik hem ook geselecteerd", aldus Koeman.

Of Zoet nog altijd de tweede keeper van Oranje is, wilde de bondscoach nog niet zeggen. "Dat gaan we deze week rustig bekijken. Dat maken we op tijd bekend. Ook aan hem", zo gaf hij lachend aan. "Er is al veel over gezegd, ook door de trainer en door PSV. Het is natuurlijk niet goed verlopen, maar daar laat ik het verder bij. Je probeert dit als trainer wel altijd te voorkomen."

Koeman werd gevraagd waarom de doelman van PSV nog altijd de voorkeur krijgt boven onder meer Bizot en Krul. "Vanaf het begin hebben we geprobeerd om met een redelijk vaste selectie te werken", zei hij daarover. "Ik heb al eerder gezegd dat iemand als hij één of twee keer niet speelt direct uit beeld is. Ook wat betreft een speler die een mindere vorm heeft, want dan ga je naar het beleid toe waarin je weinig vastigheid gaat krijgen. Dit is denk ik de beste manier om tot succes te komen."

De bondscoach sprak wel met Zoet over de situatie van afgelopen dagen. "Je ziet aan hem dat wat er afgelopen weekend is gebeurd hem stoort", aldus Koeman. "Dat heeft hem pijn gedaan. Dat zegt hij ook. Maar voor ons kan het ook heel positief uitpakken. Dat hij in een andere situatie komt en zich happy voelt. Als ik op de trainingen zie wat ik van hem verwacht, zal zijn situatie niet veranderen."




Tags

koeman zoet bizot krul oranje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Prima Ronald, zo ga je met mensen om.
+4/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Goede manier om Jeroen te steunen; Zoet is prof en moet dit accepteren en terug knokken; dat moest van Breukelen ook ooit en wat daarop volgde was fantastisch: PSV de CL, titel & beker en als toetje met Oranje het EK gewonnen...
+5/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Die 'gevatte opmerking' van Koeman ("ook aan hem" ) kom ik in meerdere media tegen, maar heb ik de bondscoach niet horen maken op de persconferentie. Beetje creatieve journalisten die een relletje willen uitmelken zeker?
+1/-0

4 jaar geleden
Na regen komt zonneschijn.Hij is nog jong genoeg om terug te knokken.
+2/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje