Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Je moet blij zijn dat je de wedstrijd wint'

24 november 2019 19:02

Mark van Bommel was na het duel tegen Heerenveen erg te spreken over de eerste helft. "De eerste helft was heel erg goed. We kregen acht goede kansen. Heerenveen kreeg er een of twee, maar ik vond ons heel erg goed voetballen", aldus Van Bommel. "In de tweede helft kregen we vanuit het niets de goal tegen en dan is het weg. Het wordt dan behelpen en je moet dan blij zijn dat je de wedstrijd wint. Maar als je de eerste helft ziet, dat vond ik wel mooi om te zien."

De trainer van PSV moest bekennen dat hij hem geknepen had. "Natuurlijk. Als je zes wedstrijden op rij niet wint, moet je gewoon blij zijn dat je de wedstrijd gewonnen hebt", zo gaf hij aan.

Van Bommel werd gevraagd of hij zijn ploeg niet aan kon sturen in de tweede helft. "Je probeert het wel, maar dat lukt niet", zei hij daarover. "Je probeert het wel neer te zetten en spreekt een paar jongens aan dat ze iets anders moeten staan. Met name de twee jongens voorin, Donyell en Mo, zodat je meer grip op het middenveld krijgt. De ene keer ging dat goed, de andere keer weer niet. Het is heel moeilijk om die jongens dan te kunnen bereiken. In de rust heb ik gezegd dat als je in de eerste helft zo goed speelt, je dat vast moet blijven houden. Dat is niet makkelijk en dat blijkt zo. Als ploeg hou je bijna nooit 90 minuten topvoetbal vast."




Tags

bommel heerenveen behelpen geknepen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage