PSV gelijk tegen FC Emmen na belabberde vertoning in tweede helft

1 december 2019 21:55

PSV gelijk tegen FC Emmen na belabberde vertoning in tweede helft; image source: Pro Shots

Het is PSV ook niet gelukt om op bezoek bij FC Emmen te kunnen winnen. Het duel in Drenthe eindigde in een 1-1 gelijkspel. Via Daniel Schwaab was PSV nog wel op voorsprong gekomen, maar na een belabberde tweede helft kwam FC Emmen weer op gelijke hoogte en was het volgende puntverlies voor PSV een feit.

PSV begon nog moeizaam aan het duel op De Oude Meerdijk. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar dankzij een uitstekende redding van Lars Unnerstall werd voorkomen dat PSV wederom al vroeg op achterstand zou komen. Na een kleine tien minuten spelen kreeg de ploeg van Mark van Bommel echter de grip in handen en de eerste kans die PSV kreeg, was meteen raak. Daniel Schwaab wist na een corner de bal in het doel te koppen.

Even leek het er op dat PSV niet lang van de voorsprong kon genieten toen enkele minuten later FC Emmen via een schot net over de middenlijn de bal achter Lars Unnerstall kreeg. Er was voorafgaand aan dat schot echter een overtreding gemaakt op Steven Bergwijn, waarna de treffer na tussenkomst van de VAR werd afgekeurd.

Wat volgde was een duel dat op en neer golfde. FC Emmen kwam er een paar keer zeer gevaarlijk uit en PSV ontsnapte meerdere malen dat zij het in de buurt van Unnerstall zeer zwak uitspeelden. De beste kansen waren echter voor PSV zelf. Ritsu Doan leek de 0-2 voor het inschieten te hebben, maar raakte een verdediger. Vlak voor rust kreeg Mohamed Ihattaren ook een enorme kans na een fantastische aanval met Donyell Malen en Steven Bergwijn. De jonge middenvelder schoot echter naast.

De laatste kans van de eerste helft was voor Bergwijn, die na een counter diep werd gestuurd. Via een been van een van de verdedigers van FC Emmen ging zijn schot echter net naast, waardoor PSV met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer ging.

Na rust drong FC Emmen nadrukkelijk aan en leek PSV te gokken op de counter. Na een paar minuten spelen was het al gelijk nadat Michal Sadílek flink in de fout ging en de thuisploeg kon profiteren van zijn blunder. Net zoals in de voorgaande wedstrijden leek PSV het helemaal kwijt te zijn na het tegendoelpunt en FC Emmen rook bloed. Al snel ontsnapte PSV aan een achterstand toen een halve omhaal van De Leeuw net over het doel ging.

Twintig minuten voor ontstond er op het veld een opstootje toen Malen hard onderuit werd gehaald na natrappen van Bijl. Scheidsrechter Higler gaf geel, maar werd vervolgens door VAR Makkelie naar de zijkant geroepen. Ondanks dat de beelden overduidelijk waren en de Emmen-verdediger van het veld gestuurd had moeten worden, bleef Higler bij zijn beslissing.

Het was de thuisploeg die de gevaarlijkste ploeg bleef, al kreeg PSV elf minuten voor tijd plotseling een grote kans via invaller Cody Gakpo. Zijn schot kon echter door de doelman worden gekeerd. Het was voor PSV echter pas de eerste mogelijkheid na rust.

Mark van Bommel greep vervolgens in door met Konstantinos Mitroglou voor Pablo Rosario een extra aanvaller te brengen. De Griek kreeg al snel een enorme kans, maar zijn inzet ging net naast het doel. Beide ploegen speelden vol voor de winst en in de laatste minuut was het voormalig PSV'er Laursen die net naast het doel schoot. Een minuut later leek Mitroglou PSV alsnog de winst te bezorgen door op knappe wijze de bal in het doel te koppen, maar vanwege buitenspel werd zijn treffer afgekeurd.

Uiteindelijk werd in de laatste minuut van de blessuretijd Bijl alsnog van het veld gestuurd toen hij Bergwijn onderuit haalde en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Unnerstall ging ook mee naar voren bij de vrije trap die volgde, maar de bal ging net naast het doel. Direct na die vrije trap floot Higler voor het einde van de wedstrijd. Inmiddels is de achterstand op nummer twee AZ ook al opgelopen naar zeven punten.