Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Podcast: Hoe lang blijft deze nachtmerrie nog doorgaan?

2 december 2019 23:00 - PSV Podcast


Tags

nachtmerrie podcast

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Zo lang Van Bommel trainer is en de directie niet ingrijpt...
+5/-2

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zie Van Bommel als een monteur die aan auto's sleutelt, die al verschillende keren APK zijn afgekeurd. Dat is geen nachtmerrie maar eerder de klucht van het jaar. En zolang iedereen over de grond blijft rollen van het lachen, gebeurt er niets. En dan die 8 aankopen die niets toevoegen aan het elftal, dat is toch om te gieren zo grappig... Je krijgt langzamerhand de indruk dat het hele management van PSV toe is aan een bezoekje bij de psychiater. Als dit in het echte bedrijfsleven was gebeurd, dan waren ze allang failliet geweest.
+3/-1

6 maanden geleden
Ik lees op diverse fora dat er zaterdag tegen Fortuna een publieksvriendelijke actie wordt georganiseerd in de vorm van het zwaaien met witte zakdoekjes om het bestuur en van Bommel duidelijk te maken dat voor ons supporters de maat vol is en dat er een trainerswissel plaats moet vinden.

Kan iemand mij vertellen of deze actie doorgang vindt want ik ben het net als alle PSV supporters zat, ik wil mijn club steunen, maar de situatie is inmiddels onhoudbaar geworden met van Bommel op de eerste plaats, Gerbrands op de tweede plaats en de Jong op de 3de plaats.

Ik doe graag mee aan deze actie, maar alleen als deze zonder geweld en kwetsende spreekkoren plaats vindt. van Bommel heeft als speler veel voor PSV betekend dus hij verdient het ook niet om met pek en veren naar buiten te worden te dirigeert.

Graag hoor ik in de comments if de actie zaterdag doorgaat, want als een ding inmiddels duidelijk is, is dat de heren zelf niet de handdoek in de ring gooien en ze dus een klein duwtje in de rug nodig hebben.

Beste moderators deze post gaat over Mark, John en Toon en is geschikt om te posten in de topics waar het over deze mensen gaat. Ik zo het erg kinderachtig vinden als jullie mij hiervoor een gele kaart zouden geven, want de post is biet kwetsend en bevat geen scheldwoorden.

Vriendelijk bedankt!
+6/-3

 
6 maanden geleden
Goede post LVPSV. De moderators zullen hier niets tegen doen!
+3/-5

 
6 maanden geleden
Ik ben altijd heel netjes in mijn posts, beledig niemand, probeer me altijd bij de feiten te houden. Ik heb gisteren een gele kaart gekregen omdat ik mijn post die over van Bommel, de Jong en Gerbrands ging op alle 3 de plaatsen had gepost.

De post ging over alle 3 de heren en in de post hadden deze ook alle 3 verband met elkaar om het verhaal compleet te maken. Ik wist dus niet zo goed waar ik hen het beste kon plaatsen dus heb ik hem bij alle drie de topics geplaatst..

He commentaar dat ik kreeg was dat ik ze had moeten op splitsen maar dan had de uiteenzetting dat PSV 3 onervaren mannen de club laten leiden niet duidelijk geweest of niet sterk genoeg overgekomen.

Ik snap heel goed dat moderators moeten ingrijpen als er onbehoorlijk wordt gereageerd, iets dat ik met enige regelmaat voorbij zie komen, maar ik had nooit verwacht dat ik een gele kaart zou krijgen voor een post die ik goed onderbouw, niemand mee kwets en ook nog eens veel moeite aan heb besteed om het een en ander uit te zoeken zodat er geen onzin in staat.

Misschien was de moderator net als vele van ons in een gefrustreerde bui na weer punt verlies tegen Emmen want van binnen heb ik flink lopen vloeken en ook ik was wat prikkelbaarder. Hopelijk leest de moderator dit en trekt hij de gele kaart in.


Voor de duidelijkheid, hieronder de post die ik bij de topics van Mark, Toon en John had gepost, misschien zie ik het verkeerd en heeft de moderator wel gelijk. Graag hoor ik jullie mening:Dit is een gele kaart, een serieuze waarschuwing in verband met een bericht dat je achterliet op PSV.supporters.nl. Let op dat een tweede gele kaart binnen de duur van deze kaart een rode en dus een schorsing betekent. Gele kaarten zijn alleen zichtbaar voor jouzelf en niet voor andere bezoekers. We willen je vragen in de toekomst nadrukkelijk rekening te houden met deze waarschuwing. De duur van deze kaart is 1 dag vanaf het moment dat je dit voor de eerste keer leest.

Je reactie is in strijd met regel 2 om de volgende reden. We hebben geconstateerd dat je afdwaalde van het oorspronkelijke onderwerp. We letten hier op omdat de discussies anders onoverzichtelijk worden.

Wil je daar in de toekomst op letten? Dankjewel! Als je wil reageren op dit bericht, doe dat dan door de reactiemogelijkheid op dit privébericht en bijvoorbeeld niet in de discussie waar het hier over gaat.

Jouw bericht was als volgt:
open/sluit de onderstaande quote:
Bij van de Brom waren de spelers nog een jaar jonger met minder ervaring, bet als de trainer zelf. Van de Brom heeft er goed aan gedaan de geleidelijke weg te kiezen en langzaamaan ervaring op te doen.

Ik weet ook niet of van de Brom de oplossing is, maar wat ik wel weet is dat PSV een veel grotere begroting heeft, PSV verplicht is aan zijn stand is om beter te presteren dan wat ze nu laten zien en dat er helemaal niets van klopt.


Toon Gerbrands heeft het geluk gehad dat hij de eerste jaren kon terugvallen op het stevige fundament dat Marcel Brands had neergezet. Onze boekenschrijver heeft voordat hij het stokje overnam van Marcel Brands het volgende gepresteerd:

Nederlandse Volleybal Bond 1997-2000
DSB Schaatsploeg 2000-2002
AZ 2002-2014
PSV Eindhoven 2014-heden (waaronder hij de eerste jaren onder Marcel Brands werkte)

Bibliografie:

2005: De kunst van coachen, met Arjen J. Meijer, (2005) ISBN 90-77075-20-8
2008: De lerende winnaar ISBN 90-79399-07-8
2011: Te koop AZ ISBN 90-79399-27-2
2014: De succescrisis ISBN 90-79399-28-0
2014: Inspiratie, coachen en presteren ISBN 90-79399-28-0

Brands heeft tot 2018 het handje van Gerbrands vastgehouden tot hij vertrok naar Everton. Toontje heeft al die tijd de steun van Marcel gehad in moeilijke tijden. Toon is geen crisis manager maar een leuke technisch directeur voor een volleybalvereniging, niet meer en niet minder.

John de Jong:

Nadat hij zijn actieve carrière beëindigd had, keerde De Jong terug bij PSV als scout. In 2013 volgde hij Klaas van Baalen op als hoofd scouting.

Nadat Marcel Brands naar Everton FC vertrok op 1 juni 2018 is John de Jong technisch directeur geworden.

John de Jong is de nieuwe technisch manager van PSV. De opvolger van Marcel Brands heeft in Eindhoven een vierjarig contract getekend, dat met terugwerkende kracht per 1 september 2018 ingaat.
Na het vertrek van Brands naar Everton vervulde De Jong die rol reeds op interim-basis. 'Ik heb die periode als positief ervaren en de clubleiding heeft er dezelfde gedachten bij. Er ligt een mooie, stevige basis en ik kijk er naar uit om in deze functie verder te gaan', aldus de voormalig speler van de Eindhovenaren op de clubsite.

Algemeen directeur Toon Gerbrands looft het werk van De Jong in de zomer. 'Na het vertrek van Marcel Brands (naar Everton, red.) hebben we bewust gekozen voor John als opvolger ad-interim. John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan. Die drie maanden waarin John op interim basis werkte, hebben ons geleerd dat hij ook voor de toekomst de ideale technisch manager voor PSV zou zijn. In zo'n dynamische periode ben je als directie op elkaar aangewezen en leg je de basis voor een duurzame samenwerking.'
Deze zomer was De Jong betrokken bij de komst van Lars Unnerstall, Denzel Dumfries, Angeliño, Nick Viergever, Trent Sainsbury, Aziz Behich, Érick Gutiérrez en Ryan Thomas naar Eindhoven. Als speler was hij tussen 2000 en 2008 actief voor PSV, waarvan vijf jaar samen met de huidige hoofdtrainer Mark van Bommel. Daarna ging De Jong direct verder als scout. Sinds 2013 was hij hoofdscout.

NOS man Arno Vermeulen is hard voor PSV’s technische man John de Jong. De opvolger van Marcel Brands krijgt niet alleen van de fans harde kritieken maar ook in de media wordt zijn aankoopbeleid gewogen en flink bekritiseerd.

John de Jong heeft bepaald nog geen goede indruk gemaakt als technisch manager van PSV, zo vindt NOS-commentator Arno Vermeuelen.

Vermeulen vindt zelfs dat de aankopen van de opvolger van Marcel Brands ‘een behoorlijk dramatisch rijtje’ vormen. Uiteraard is John de Jong verantwoordelijk maar aankopen komen niet alleen uit de koker van alleen de technisch directeur. De Portugees Bruma speelt momenteel net als de rest van het elftal zonder vertrouwen en gaat van bank naar basis en weer naar de bank. Bovendien was Marcel Brands al jaren gecharmeerd van de aanvaller.

PSV gaf veel geld uit aan aan Bruma, Timo Baumgartl, Ritsu Doan, Olivier Boscasgli, Konstantinos Mitroglou, Ibrahim Afellay en Robbin Ruiter en dit kan Vermeulen nog niet bekoren “Afellay heeft niet gespeeld, Boscagli bijna niet, de dure Bruma is geen basisspeler, Baumgartl is een ordinaire centrale verdediger van wie er in Nederland genoeg rondlopen en van Doan en Mitroglou val ik ook nog niet van mijn stoel. PSV heeft zijn geld niet goed besteed”, aldus Vermeulen.

Toni Lato, de beoogde opvolger van Angeliño, speelt in zijn geheel niet. “Goede linksbacks zijn goud waard, maar PSV wilde voor de invulling van die positie blijkbaar voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Dat is faliekant mislukt”, stelt Vermeulen, die ook hard is voor de opvolger van Lozano.

“Met Bruma lijkt PSV de plank behoorlijk te hebben misgeslagen. Op basis van de cijfers had hij twee heel matige seizoenen bij Leipzig, en dat beeld laat hij vooralsnog ook in de Eredivisie zien. Hij speelt gedateerd voetbal, puur op snelheid en met een matige voorzet. Waarom heeft PSV hem gehaald?”

De druk op de opvolger van Brands neemt daardoor toe vindt Arno Vermeulen. “PSV heeft in De Jong, een intelligente en integere jongen, altijd de kroonprins gezien. Nu is hij eindverantwoordelijk en moet hij leveren. Maar zijn tussenrapport is slecht. Het is een jongen van de club, dus die gooi je er niet zomaar uit. Hij heeft meer krediet, meer reservetijd, maar die is natuurlijk niet onuitputtelijk.”

Volgens Vermeuelen wordt komende zomer interessant. “De kans is groot dat Bergwijn vertrekt, en Malen misschien ook al. Wil PSV de race met Ajax volhouden, dan zullen er grote transfersommen moeten worden binnengehaald. Geen 15 miljoen, maar 30 of 40.”


En dan Mark van Bommel:

Zijn start was veel belovend.

Van Bommel volgde in juni 2018 Phillip Cocu op als hoofdtrainer van PSV. Daarmee verbrak hij op 20 oktober 2018 een clubrecord van Eric Gerets door zijn eerste negen competitieduels als hoofdcoach allemaal te winnen (van FC Utrecht, Fortuna Sittard, PEC Zwolle, Willem II, ADO Den Haag, Ajax, NAC Breda, VVV-Venlo en FC Emmen). Gerets won er in het seizoen 1999/00 acht, waarna een gelijkspel volgde.[11] Doordat PSV onder Van Bommel vervolgens ook van FC Groningen en Vitesse won, werd hij ook de tweede trainer ooit die zijn eerste elf Eredivisie-duels won. Voor hem lukte dat alleen Morten Olsen, in het seizoen 1997/98 met Ajax.[12] Van Bommel werd op 10 november 2018 alleen recordhouder door ook zijn twaalfde Eredivisiewedstrijd als debuterend trainer te winnen, uit bij De Graafschap. In november 2019 beleefde Van Bommel voor het eerst in zijn loopbaan als trainer een moeilijke periode, nadat PSV zes duels zonder zege bleef, inmiddels zijn dat er al wat meer en lijkt er geen verbetering in te zitten.

Als van Bommel zijn ontslag krijgt dan betekend dat John de Jong gefaald heeft met zijn technische beleid en dient hij ook zijn congé te krijgen. Toon de auteur heeft Mark aangesteld en dient dan solidair met Mark te zijn en zijn functie neer te leggen, want hij heeft een enorme inschattingsfout gemaakt door te denken dat Mark een goede hoofdcoach zou zijn voor het eerste elftal.

Als voetballer was Mark een fijne middenvelder om in je team te hebben, maar van tactiek heeft Mark geen kaas gegeten. Ik ben er van overtuigd dat hij de spelers kan instrueren hoe ze hun directe tegenstander een kaart moeten aansmeren, maar ik weet zeker dat hij niet de capaciteiten heeft om een wedstrijd naar zijn hand te zetten dior te wisselen of de poppetjes op een andere plaatst te zetten.

Ook hier is het mis gegaan toen Brands de club verliet.

Kortom we hebben na het vertrek van Brands op cruciale plekken mensen met de verkeerde capaciteiten neergezet, waardoor onze club steeds verder afzakt naar de middenmoot.

Er moet op korte termijn heel snel iets veranderen. Er dient een crisis manager worden aangesteld als algemeen directeur die de club al kent. Er moet een technisch directeur worden aangesteld met de juiste connecties en kennis over het talent wat in de jeugdopleiding rondloopt en er dient een ervaren trainer aangesteld te worden of iemand naast van Bommel worden neergezet, want hij is nog niet klaar voor het grote werk. Iets dat ook helemaal geen schande is. Desnoods gaat hij op zijn knietjes bij zijn schoonvader, want daar kan hij in een crisisperiode veel van leren. En daarbij kan Bert hem uitleggen hoe je een selectie tevreden houdt en wanneer je harde beslissingen moet nemen als dat nodig is.

Ook communicatief kan hij nog voldoende leren van zijn schoonvader.

Staat Mark of Bert hier niet voor open dan zit er niets anders dan opzoek te gaan naar een nieuwe trainer. Dit jaar staat in het teken van een grote schoonmaak en wederopbouw en laten we de club steunen als ze de juiste keuzes maken en niet aan blijven modderen want anders komen de witte zakdoekjes heel snel uit onze zakken!

🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️
+3/-8

 
6 maanden geleden
@LVPSV: goede post. Maak je niet druk om kaarten. Ik heb ze geregeld al gehad en probeer er maar van te leren. Ze hebben geen consequenties. Moderators zijn er om ‘de orde’ te bewaken.
+3/-6

 
6 maanden geleden
Toon de auteur... dit heb ik op mijn nachtkastje staan:
de bomen komen uit de grond
en uit hun stam de twijgen
en ied'reen vindt het heel gewoon
dat zij weer bladeren krijgen
we zien ze vallen op de grond
en dan opnieuw weer groeien
zo heeft de aarde ons geleerd
dat ál wat sterft zal bloeien

Mooie en hoopvolle woorden van Toon Hermans.
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Prima plan, prima aanvulling, was wel n lange zit, maar je noemt veel probleemzaken op.

Zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik niet voor ontslag van alledrie. Dan wordt het n chaos.
Ik denk dat Mark kalt gestellt moet worden, dwz of begeleiding/supervisor erbij (van Marwijk of Hiddink) of ontslag. Zo verder modderen is GEEN OPTIE imo.

Daarna de ivm scouting en dus John de Jong onder de loep nemen en als laatste het functioneren van Toon. Dan praat je over de midden en lange termijn.
Ted van Leeuwen zou daarin wellicht n rol kunnen spelen.

Voor de korte termijn bij ontslag van Mark, is wellicht Koster (bij de top gespeeld en gecoacht) een optie, naast de eerder genoemde namen: Van Gaal (met 2 echte PSVers bv Zenden), Faber, Van der Gaag, Hiddink (met jonge onafhankelijke mensen naast zich, bv Van Nistelrooy), Vergosen of Morten Olsen.
Ik ben niet overtuigd van Van de Brom.
+3/-1

6 maanden geleden
Seizoen is al verkloot.
Europees te kakken gezet.
Competitie op een kansloze achterstand.
Zelfs AZ loopt op ons uit.
Van Bommel ziet lichtpuntjes nou ik niet.
Al twee maanden spelen we op degradatie niveau.
Zodra de tegenstander aanzet verdwijnt het vertrouwen. Ook op fatsoenlijk verdedigen kunnen we niet eens terugvallen. Kinderlijke fouten worden er gemaakt en tegenstanders die men gemakkelijk laat weglopen.
+3/-1

6 maanden geleden
Beste medeleden, iemand deze podcast helemaal geluisterd? Komt de rol van de RVC (lees van Breukelen) ook ter sprake? Het lijkt erop dat de 3 musketiers (Toon, Mark en John) elkaar door dik en dun steunen. Van Breukelen staat erbij en kijkt er naar?
+3/-6

 
6 maanden geleden
Je weet niet wat er achter de schermen gebeurd Tony.
Ik hoop dat het goed hommeles is binnenskamers... echter de "buitenwereld" - waar wij als (fanatieke en bezorgde) fans idioot genoeg ook toe behoren - moet zich nu te gaan roeren imo.

Ik kan het niet uitstaan: al dat geklaag, ook hier en dan maar n bietje afwachten.
Dus ik steun LV helemaal; ik hen Toon n fatsoenlijke maar duidelijke mail gestuurd en ga n spandoek maken voor zaterdag.
Witte zakdoekjes vind ik 020 gedoe, maar msn is dat wel t handigste om de boodschap over te brengen...
+1/-1

 
6 maanden geleden
Ik weet inderdaad niet wat er gebeurt achter de schermen. Ik heb nog geen tijd gehad om de podcast te luisteren vandaar mijn vragen. Als je het mij vraagt zou de RVC eventueel de zaak moeten overrulen. Vandaar dat ik benieuwd ben of er in deze podcast over de RVC wordt gesproken. Ben erg benieuwd hoeveel minnen ik nu weer krijg :-)
+3/-6

 
6 maanden geleden
In de podcast wordt niet over de RVC gesproken, omdat deze PSV journalisten (?) het nog geen tijd vinden voor vertrek van Van Bommel, De jong of Gerbrands.
+2/-1

6 maanden geleden
Mods: De link naar de podcast klopt niet. Dit is de juiste link: https://soundcloud.com/psvpodcast/s03e43link
+1/-1

 
6 maanden geleden
Nog 1 tip voor de mods: alleen en plusje kunnen uitdelen; ik weet niet waarom, maar sommigen vind het leuk om anderen alleen te disliken... kinderachtig en weinig stimulerend als je het mij vraagt.

We zijn hier allemaal begaan met PSV en om galbakken dan zo de kans te geven om alleen negatief te zijn, kansloos en achterbaks. Als je het niet eens bent met n standpunt kun je nl reageren...
+3/-3

6 maanden geleden
Zo lang Mark en John er zijn nog heeeeeeeel langggggg
+1/-2

6 maanden geleden
Het is een kwestie van wennen... over een paar maanden vinden we het heel normaal als we op de 5e of 6e plek staan.
Je kunt het vergelijken met Feyenoord - die hebben ook een rottijd gehad.
Nu met Dick Advocaat gaat het een stuk beter en komen ze dadelijk boven PSV op de ranglijst. Nogmaals het is een kwestie van wennen, op het moment dat je dit accepteert is het geen nachtmerrie meer.
+1/-2

 
6 maanden geleden
Sorry Jan, maar daar gaan weer niet in mee: er moet wat veranderen, de knuppel in t hoenderhok!

Wij zijn PSV, Eindhoven is de voetbal hoofdstad; geen excuses en GEEN OVERGAVE!
+3/-1

 
6 maanden geleden
PSValtijd1 - begrijp wat je wil zeggen... dit is PSV onwaardig en dit zijn we niet gewend de laatste jaren.
Wat mij opvalt op TV, we zien bij Mark van Bommel een soort van berusting en acceptatie.
Over twee maanden vinden we het normaal dat PSV op de 5e plek staat met Ajax, AZ, Willem II en Feyenoord boven ons.
Constateer dat het bestuur en Van Bommel zich hiermee hebben verzoend, wie zijn wij om dit dan niet te doen? Net als het Feyenoord-legioen de spelersbus opwachten, PSV supporters doen zulke dingen niet. Het is een kwestie van acceptatie en wennen - van Eindhoven naar Tilburg is om te doen.
+1/-1

reactie verwijderd

6 maanden geleden
PSV ONDER MARK VAN BOMMEL IS ZIELLOOS!

trainerswissel zinvol?
100%
Seizoen al verkloot? 100%
Bestuur topsport onwaardig? 100%

KUT BESTUUR, ALLEMAAL OPFLIKKEREN.

Even een toontje lager zingen, ga maar lekker naar
Fortuna Mark. Daar zijn ze ook tevreden als je uit bij
Emmen een punt haalt.
+1/-2

 
6 maanden geleden
Yep, der zijn alleen nog n paar mensen die dat niet (willen) zien...

SLAAP LEKKER VERDER
+1/-1

 
6 maanden geleden
De metamorfose bij PSV is ongekend.
Vorig jaar november had Mark het over: "ploegen die tegen PSV moeten voetballen geven wij het gevoel - daar valt niets te halen"... we stonden 5 punten boven Ajax.
+1/-1


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.999 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert biden bijwerkingen chloroquine corona crockett flitsphirips fox griep griepgolf huur izecson james jong kwakzalverij nikiforov ontmaskering overleden piroe santos sir sonny sparta tinus trestena trump uswilly vaccin wetenschap