Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor voor de competitie nog nooit van Fortuna in eigen huis

5 december 2019 16:14

In de hoop de crisis eindelijk achter zich te kunnen laten wacht voor PSV zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers staan nu op de veertiende plek van de competitie en lijken zich vooral bezig te moeten houden met de strijd tegen degradatie. De punten die Fortuna tot nu toe wist te halen, werden echter vooral in het eigen stadion behaald. Buitenshuis kwam het tot een gelijkspel en zes nederlagen.

De wedstrijd van zaterdag zal de 21ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Eindhoven gaan treffen voor de competitie. PSV verloor daarin nog nooit. Tot nu toe werd er 17 keer gewonnen en eindigde het duel 3 keer in een gelijkspel. De grootste uitslag die PSV ooit wist te behalen is 5-0. Dat lukte zowel in het seizoen 1992/1993 als in vorig seizoen. Luuk de Jong scoorde vorig seizoen drie keer.

De selectie van Fortuna Sittard kent met Leandro Fernandes één speler met een verleden bij PSV. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, maar maakte twee jaar geleden de overstap naar Juventus. Dit seizoen speelt hij op huurbasis voor Fortuna, maar vanwege een blessure kwam hij nog geen enkele keer in actie. Assistent-trainers Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht maakten beiden anderhalf jaar geleden de overstap vanuit de jeugdopleiding van PSV naar Fortuna, waarbij Hofland ook als speler tot 78 competitiewedstrijden voor PSV kwam.

Ook aan de kant van PSV zijn de nodige mensen met een verleden bij Fortuna. Mark van Bommel, Jürgen Dirkx en Ruud Hesp speelden als speler namelijk in het geel/groen van de Limburgers en kwamen opgeteld tot 498 competitiewedstrijden.




Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna hofland aelbrecht bommel degradatie dirkx fernandes groen hesp jong juventus kristof leandro

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage