PSV eindigt 2019 met ruime zege tegen PEC Zwolle

21 december 2019 21:37

PSV eindigt 2019 met ruime zege tegen PEC Zwolle; image source: Pro Shots

PSV heeft het kalenderjaar af kunnen sluiten met een ruime overwinning tegen PEC Zwolle. Het duel in het Philips Stadion eindigde in een 4-1 overwinning. Jorrit Hendrix, Mohamed Ihattaren, Bruma en Cody Gakpo zorgden voor de doelpunten.

PSV had direct vanaf de start volop de bal, maar had veel moeite om door de hechte defensie van PEC Zwolle te komen. Na ruim tien minuten kwamen de Zwollenaren op voorsprong toen Daniel Schwaab flink in de fout ging en Saymak daar dankbaar gebruik van maakte.

Lang kon PEC echter niet genieten van die voorsprong. Na ruim vijf minuten zorgde Jorrit Hendrix al voor de gelijkmaker. Ondertussen hadden de fanatieke supporters op de Oost-tribune zich massaal achter de ontslagen Mark van Bommel geschaard en lieten ze met spandoeken, gezang en veel vuurwerk weten het niet eens met de beslissing van eerder deze week te zijn. Meerdere keren werd er geroepen om het ontslag van algemeen directeur Toon Gerbrands.

Op het veld ging de ploeg van Ernest Faber ondertussen op zoek naar de voorsprong en dan kreeg het dan ook halverwege de eerste helft. Op werkelijk schitterende wijze krulde Mohamed Ihattaren de bal in de verre hoek en de 2-1 was een feit.

PSV ging op zoek naar meer treffers en kreeg daar voldoende mogelijkheden voor. Omdat achterin echter ook de nodige fouten werden gemaakt kreeg ook PEC de nodige kansen. Mede door enkele uitstekende reddingen van Lars Unnerstall werd voorkomen dat PSV voor rust de voorsprong alweer kwijt was.

Vijf minuten na rust was het voor PSV raak. Dit keer was het de verdediging van PEC Zwolle die flink in de fout ging en invaller Bruma kon daardoor eenvoudig de 3-1 binnenschieten.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef vervolgens hetzelfde als voor rust. PSV ging op zoek naar meer doelpunten, maar door defensief geschutter werd ook PEC meerdere keren gevaarlijk.

Twintig minuten voor tijd viel toch de vierde treffer van PSV en opnieuw was deze van grote schoonheid. Cody Gakpo wist na een schitterende solo de 4-1 op het scorebord te schieten.,

De ploeg bleef op zoek gaan naar nog meer doelpunten. Een schot van Bruma werd knap gered door de Zwolse keeper, terwijl een poging van Steven Bergwijn werd geblokt. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor het duel eindigde met een 4-1 overwinning.