Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren: 'Het is een jaar geworden dat ik nooit zal vergeten'

9 januari 2020 07:37 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: "Het is een jaar geworden dat ik nooit zal vergeten"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Mohamed Ihattaren aan met een uitstekend gevoel terug te kijken op 2019. "Het is een jaar geworden dat ik nooit zal vergeten. Ik probeer niet te veel stil te staan bij hoe snel alles gaat. Als je gaat beseffen wat je aan het doen bent, ga je naast je schoenen lopen", aldus Ihattaren. "Wel leg ik mezelf op dat ik niet slecht kan spelen. Dat kan ik niet maken tegenover mijn familie. Zij hebben al veel voor me gedaan en ze hebben met mijn vaders ziekte en overlijden veel moeten doorstaan."

Trainer Ernest Faber trekt de vergelijking met Ronaldo, waarmee hij zelf samenspeelde bij PSV. "Die gaven we ook al graag zo veel mogelijk de bal", zo geeft hij aan. "Wat wel anders is: het meeverdedigen wat Ronaldo toen midden jaren 90 moest doen, is onvergelijkbaar met de eisen nu. Je probeert Mootje mee te geven hoe je dat slim doet: meteen al goed 'staan' zonder bal. Dat scheelt direct drie, vier, vijf meters die je anders terug moet lopen. En je weet hoe het werkt: het gedrag van de beste speler krijgt navolging. Die invloed heeft hij al."

Ook Ibrahim Afellay is enthousiast over de ontwikkeling van de middenvelder. "Wat ik knap vind: Mo is al heel erg weerbaar. Als hij een bal drie keer verkeerd speelt, gaat-ie de vierde bal ook weer geven", zegt hij daarover. "Er zijn altijd wel mensen die dan roepen: Hij moet simpel spelen. Nee! Hij moet helemaal niet simpel spelen. Hij kan het verschil maken, met zijn creativiteit. En dat moet je juist stimuleren. Daar horen óók fouten bij, tuurlijk. Als er geen fouten zouden zijn, eindigen alle voetbalwedstrijden altijd in 0-0."




Tags

ihattaren ronaldo afellay faber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Dit zijn mooie berichten, wat een juweel van een voetballer is dat!
PSV heeft echt goud in handen, werk aan de winkel John, hij wordt binnenkort 18 jaar...
+4/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage