Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Hopelijk kunnen we ruim voor de voorbereiding een trainer aanstellen'

14 januari 2020 11:00 - VI.nl
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Hopelijk kunnen we ruim voor de voorbereiding een trainer aanstellen"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft technisch manager John de Jong aan dat alles open ligt wat betreft de nieuwe trainer van PSV. Ook een buitenlandse trainer is een optie. "Wat dat betreft ben ik redelijk avontuurlijk ingesteld. Ik wil veel mogelijkheden onderzoeken", aldus De Jong. "Het voordeel van deze situatie is dat we al vroeg aan de slag kunnen en hopelijk ruim voor de voorbereiding op volgend seizoen een trainer aanstellen. Het hele proces is nu begonnen."

De Jong heeft ook in zijn hoofd hoe de technische staf er uiteindelijk uit moet gaan zien. "We hebben nu een staf met Ernest Faber, Boudewijn Zenden en Adil Ramzi, met Guus Hiddink als ervaren adviseur erbij. Zo’n mix zoek ik wel, niet noodzakelijk met een adviseur, maar wel met een staf met daarin verschillende achtergronden, specialismen en leeftijden", zo geeft hij aan. "Ook wil ik in mijn staf ten minste één iemand met een PSV-verleden. Ik ben van de samenwerking, niet van één man die alles moet oplossen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook de scouting samengesteld: grotendeels oud-spelers, een paar mensen zonder betaaldvoetbalachtergrond en een paar man die goed zijn met data. De mix van ideeën die dan ontstaat is interessant, want dat biedt een heel breed inzicht."

De technisch manager wordt ook gevraagd naar het aankoopbeleid van afgelopen zomer. Zo werd Toni Lato gepresenteerd als opvolger van Angeliño, maar de Spanjaard is inmiddels alweer vertrokken. "Toni had een rotstart. Hij kwam na vijf weken vakantie bij ons binnen, moest een week later aan de bak tegen VfL Wolfsburg en maakte een slechte beurt. En hij raakte ook nog lichtgeblesseerd, wat hem enkele weken kostte", zegt hij daarover. "Hij was toen gewoon niet fit en het uiteindelijke verhaal is bekend. We hebben samen besloten dat hij van PSV-niveau was, maar ik zie ook dat hij uiteindelijk geen tweede kans heeft gekregen om zich te laten zien."

Met Timo Baumgartl en Bruma deed de club in de zomer twee grote investeringen. Ook zij wisten nog niet te overtuigen. "Ik snap wel dat de pijlen daarop worden gericht, dat is hoe de voetbalwereld werkt en ik vind het geen enkel probleem die kritiek te incasseren. Maar kijk eens naar de absolute top: Eden Hazard voor 100 miljoen naar Real Madrid, João Felix voor 125 miljoen naar Atlético Madrid, Pépé voor 80 miljoen naar Arsenal. Wat hebben zíj in hun eerste half jaar laten zien? Niet heel veel", aldus De Jong. "Dat is alleen helemaal niet raar. Je moet nieuwe jongens in een nieuw land bij een nieuwe club de tijd geven. Laat ze fouten maken, laat ze spelen, pas na een langere periode kun je zeggen: goed genoeg, of níét goed genoeg. Niet nu al, dat is veel te vroeg."

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

jong madrid angelino arsenal atletico baumgartl bruma faber hazard hiddink lato pepe ramzi wolfsburg zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Waar blijven de versterkingen? Zorg eerst maar eens dat het dit seizoen nog wat wordt ipv al over volgend seizoen te hebben.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Was blijkbaar niet de insteek van het interview.
+1/-0

6 maanden geleden
Hoezo hopelijk? Als je nu al begint, dan kan de trainer gewoon op tijd beginnen. Wat een amateurisme zeg pff.
+2/-0

6 maanden geleden
Een technische manager die (de voetballers, situatie en verrichtingen van) Felix en Hazard vergelijkt met zijn aankoopje Bruma. Schoolboek voorbeeld van het spreekwoordelijke Appels met peren vergelijken. Ik ben geen fan van mensen die op zo'n manier de kritiek weg proberen te wuiven. Beetje heel erg zwakjes.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Alleen omdat Hazard e.d. van een hoger niveau zijn betekent niet dat de vergelijking niet op gaat. Sommige mensen/spelers hebben nu eenmaal tijd nodig. Dat had Ji Sung Park bij PSV ook, misschien vind je dat een beter voorbeeld.
+1/-0

6 maanden geleden
Hij zegt dus eigenlijk dat Lato wel goed genoeg is maar hem na een vervelende start heen 2e kans is gegeven, wat op het conto van Van Bommel te schrijven is. Vreemd, van Bommel is weg, waarom Lato dan niet die kans geven?
+1/-0

reactie verwijderd

6 maanden geleden
Logische en ook geen spannende uitspraken. Wel blijkt dus ook dat de technische staf (van Bommel plus 2 ja-kikkers) dus niet samenstelling is die de Jong (en ook ik) ziet zitten.
+1/-0

6 maanden geleden
Bij PSV wordt zogenaamd topsportcultuur gepredikt maar de heren zelf komen met het ene excuus na het andere.
+2/-0

6 maanden geleden
Tjongejonge , die nep snor een de Jong snappen er echt helemaal niets van . Haal nou eens spelers van niveau. Geen enkele trainer kan van deze zomeravondclub een elftal maken . We hebben 6 topspelers , zet daar nu eens spelers van niveau bij . Sinds 1973 fan van deze mooie club maar ik heb nog nooit zo'n slecht elftal gezien sinds het begin van dit seizoen . De twee clowns breken PSV helemaal af.
+2/-0

 
6 maanden geleden
En di du zir
+1/-0

6 maanden geleden
Haal eerst eens een linksback. En rap een beetje.
+2/-0

6 maanden geleden
Ik hoop persoonlijk op Hein Vanhaezebrouck of Roger Schmidt, eens iets anders! John de Jong zegt dat hij avontuurlijk is....
+1/-0

6 maanden geleden
Beetje teveel IK en MIJN in dit artikel.
Zal ik het maar zeggen: JIJ kan er geen kut van John. Bok op aub.
+1/-0

6 maanden geleden
Kom op John, dat moet je doelstelling zijn en die is natuurlijk haalbaar!

@gica: waar heb ik die namen meer gehoord😉
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert amerika antonh blanke chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal