Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Steven Bergwijn is een Romario-achtige spits'

17 januari 2020 08:30 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ernest Faber: "Steven Bergwijn is een Romario-achtige spits"; image source: Pro Shots

In gesprek me De Telegraaf is Ernest Faber lovend over de kwaliteiten van Steven Bergwijn. "Hij is een Romario-achtige spits", aldus Faber. "Met Romario heb ik lang geleden nog getraind en daar doet hij me aan denken als ik hem bezig zie. Hij heeft een beetje dezelfde lengte, ook van die grote bovenbenen en is heel explosief."

Bergwijn is voor Faber dan ook een serieuze optie als spits. "Hij kan daar erg goed spelen en is een jongen die van daaruit ook een beetje zal gaan zwerven", zo geeft hij aan. "Hij is beweeglijk, dynamisch vanaf welke positie hij ook komt, comfortabel aan de bal in de kleine ruimte en fysiek sterk. En hij is levensgevaarlijk in de diepte."

Jürgen Locadia is ook overtuigd van Bergwijn als spits. "Ik heb bij PSV een tijdje in de spits gespeeld, met Bergwijn en Hirving Lozano aan de zijkanten. Dan kwam ik ook vaak uit op links en nam Stevie mijn plek in de spits over", zegt hij daarover. "Dat kan hij prima, juist omdat hij zo klein is. Hij is heel behendig en superlichtvoetig. Een ander type dan ik of een standaard spits."




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn faber romario locadia lozano telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Nou gaan hier weer n aantal roeptoeters kortzichtig en negatief reageren...
+3/-4

 
4 jaar geleden
Dus ik ben een roeptoeter als ik stel dat Bergwijn op 1 van de belangrijkste punten van een spits (scorend vermogen// kansen afmaken/ effectiviteit) duidelijk achterblijft bij Romario? Prima, geen probleem. Verder vind ik Bergwijn een hele goede speler en een zeer goed uithangbord voor PSV. Hadden we voorin en achterin maar wat meer kwaliteit!
+7/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Bergwijn is anders nog steeds jonger dan Romario, toen die hier begon, dus.

Mee eens dat hij niet kan tippen aan Romario zijn cijfers, maar hallo dat was de beste vd wereld...

Zoals al eerder geschreven, zou ik gaan spelen in 442 opstelling, dan kan hij heerlijk gaan zwerven en komt hij zonder meer beter uit de verf...
+3/-2

 
4 jaar geleden
Een dergelijke uitspraak zou de druk alleen maar kunnen vergroten bij een speler maar Bergwijn lijkt me een rustige jongen die lekker zijn ding doet.
+1/-1

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Qua stijl lijkt hij erop alleen het verschil is dat Romario zijn actie vaak besloot met een goal.
+6/-1

 
4 jaar geleden
In de huidige situatie ben ik heel blij dat Bergwijn mee kan doen tegen VVV

En nu gaan knallen Stevie!
+1/-3

PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Een gebrek aan gevoel voor humor kun je Faber in elk geval niet verwijten.
+6/-2

4 jaar geleden
Dergelijke vergelijkingen gaan over de stijl van voetballen en niet de kwaliteit. De stijl kan je enigszins vergelijken idd.
+4/-1

4 jaar geleden
Bij lange na niet. Bergwijn is geen spits, een matige buitenspeler. Bergwijn mag niet eens de schoenen poetsen van Romario, totaal geen vergelijk.
+4/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ga toch weg , Steven mag de veters nog niet eens strikken van Romario . Als Steven 10x alleen op de keeper gaat mist hij er 9. Staat er nooit in grote wedstrijden. Romario scoorde overal en altijd. Romario had plezier in het spelletje.
+3/-1

4 jaar geleden
Faber zegt alleen dat hij er iets van weg heeft. Wat een negativiteit weer. Toen Bergwijn terug kwam na zijn blessure aan het eind van de dramatische eerste seizoenshelft was hij wel degene die ons gevaarlijk maakte. Een beetje waardering mag wel getoond worden. Daarvoor hoeft hij geen Romario te zijn.
+4/-0

4 jaar geleden
Misschien heeft Faber Romario op zijn huidige leeftijd pas een benefietwedstrijd zien spelen en dacht hij: “Hè lijkt onze Stevie wel!”


Dit is eigenlijk vloeken in de kerk vind ik.
+1/-1

4 jaar geleden
Oh nee... dat scheelt dag en nacht.
Romario kon een goal maken wat een ander niet kan, als hij een bal kreeg dan wist je nooit wat hij zou doen en een paar seconden later lag de bal erin - een soort tovenaar.
Bergwijn oogt leuk maar zijn rendement is te laag.
+1/-0

4 jaar geleden
De echte Romario had er gisteren 3 gemaakt met 2 ogen dicht
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage