Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'We hadden het gezien de kansen in de eerste helft gewoon moeten afmaken'

19 januari 2020 14:48

Ernest Faber was niet te spreken over het resultaat tegen VVV. "We hadden het gezien de kansen in de eerste helft gewoon moeten afmaken", aldus Faber. "Daarna maak je het jezelf heel onnodig moeilijk in de tweede helft en moet je nog blij zijn met een punt in de allerlaatste seconde."

Het feit dat PSV zoveel kansen niet wist te benutten, zorgde volgens Faber voor een keerpunt in de wedstrijd. "We kregen negen echt goede kansen en die misten we. Dat doet wat met een elftal", zo gaf hij aan. "Daar heb je het dan over in de rust. Je moet dan hetzelfde blijven doen in de manier van spelen en vooral nagaan hoe je die kansen creëerde. Sommigen gaan dan net iets te veel hun eigen ding doen. Dat moet anders."

Faber ging verder: "Je moet de rust in je manier van spelen houden. Als dat niet lukt, moet je gewoon blijven voetballen. Je kan als linksback dan als rechtsbuiten gaan voetballen, maar dat heeft helemaal geen zin. We zouden via de zijkanten gaan spelen met veel diepgang vanuit het middenveld. Dat moet je voetballend blijven doen, maar iedereen ging uit zijn positie lopen. Je krijgt dan een penalty tegen en dan zie je weer de oude fout van verwijten maken. Dat heeft geen zin. Je moet elkaar vooral aanspreken op wat we afgesproken hebben. Daarin ligt voor de komende wedstrijden de sleutel."




Tags

faber creeerde diepgang keerpunt nagaan sleutel vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage