Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'De Premier League, dat is het hoogst haalbare voor elke voetballer'

29 januari 2020 01:20 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Steven Bergwijn: "De Premier League, dat is het hoogst haalbare voor elke voetballer"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Steven Bergwijn aan uit te kijken naar zijn vertrek naar Tottenham Hotspur. De aanvaller zal woensdag direct op het trainingsveld staan nadat hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot de zomer van 2025. "De Premier League, dat is het hoogst haalbare voor elke voetballer", aldus Bergwijn. "Ja, dit is zeker een droom die uitkomt. Het voelt ook als het juiste moment om deze stap te wagen."

Bergwijn zal bij Tottenham de tijd krijgen om zich aan te passen en wennen aan het niveau. "Ik denk dat ik met mijn fysiek ook goed pas in de Premier League. Ik geloof in mezelf en weet echt dat ik er nog lang niet ben, hoor", zo geeft hij aan. "Natuurlijk heb ik veel wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Toch is Engeland wel wat anders, maar ik weet wat ik kan."

De aanvaller is vol ambities afgereisd naar de Engelse hoofdstad. "Ik kom hier om prijzen te winnen", zegt hij daarover. "Dus ook de Champions League, ja. De club heeft vorig jaar al laten zien dat ze ver kunnen komen. Ik hoop dat ik de mensen snel kan laten zien dat ik belangrijk kan zijn."


Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn tottenham engeland eredivisie telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Jammer dat het zo gegaan is. Ondanks dat veel succes in Engeland. Je gaat het nodig hebben.
+5/-2

3 maanden geleden
Houdoe en bedankt rat.
+9/-7

 
3 maanden geleden
Waarom deze haatzaaierij? Bergwijn heeft ons niks gekost, heeft een aantal jaar goed gevoetbald incl aandeel in het laatste kampioenschap en levert ons nu 32 miljoen op die we heel hard nodig hebben. En dan gaan we met voltallige publiek hatelijk doen om 1 gemiste wedstrijd? Hoe eerder de deal rond is hoe meer tijd we hebben om nieuwe transfers af te ronden. Een mooi afscheid en een groot applaus lijkt mij meer op z'n plek. En hopelijk komt dan Bergwijn bij ons terug over een aantal jaar om z'n carrière af te sluiten.
+6/-3

 
3 maanden geleden
Omdat hij nog een jaar zou blijven, zonder toestemming af is gereisd waardoor PSV in een spagaat komt en met minder akkoord moet gaan en niet wilde spelen zaterdag terwijl de club waar hij zogezegd zoveel van houdt in de problemen zit, daarom misschien?
+3/-2

 
3 maanden geleden
Dat is niet nodig @kio. Hij heeft hier jaren lang gespeeld, van jeugd- naar PSV1-speler, altijd 100% gegeven. Ja zijn recente acties waren niet echt kies, maar dat je hem beoordeelt op een paar weken zegt meer over jou dan over hem.
+4/-2

 
3 maanden geleden
Iemand die de club zo in de steek laat in moeilijke tijden zegt mij genoeg over zijn persoonlijkheid. Geloof me hij heeft echt geen 100% gegeven dit seizoen. Met het talent dat hij heeft had hij veel belangrijker moeten zijn dit seizoen.
Bergwijn heeft PSV eigenlijk sportief gezien weinig gebracht.

Komt in het rijtje Bakkali, Labyad.....
+2/-2

3 maanden geleden
je club laten vallen net voor de wedstrijd! is ook het laagst haalbare!! had je ook na de wedstrijd kunnen doen om naar engeland te gaan!! eikel! en dan dumfries snap ik niet dat die hem de hand boven zijn kop houdt!
+9/-4

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik was ook verbaasd dat Dumfries (maar ook Ibi) hem na afloop van PSV - Twente al complimenteerden. Het moge duidelijk zijn dat PSV (en haar hoge heren) afgelopen zondag qua communicatie hopeloos gefaald heeft. In dergelijke situaties is het bittere noodzaak dat er uniformiteit heerst. Het kamp Bergwijn heeft hier heel slinks gebruik van gemaakt wat uiterst kwalijk is.
+6/-3

3 maanden geleden
Ik denk dat iedere speler binnen onze selectie droomt van een dergelijke transfer. Het is je van harte gegund. Bedankt voor de mooie momenten. De manier waarop deze deal tot stand is gekomen had veel anders gekund en geeft eens te meer aan wat voor schade PSV de afgelopen 24 maanden heeft opgelopen.
+7/-3

 
3 maanden geleden
Klopt als n bus, die geparkeerd wordt
+1/-1

3 maanden geleden
Het is je gegund Stevie. Jammer dat de bestuurders er zo een puinhoop van hebben gemaakt. Je had een vertrek door de voordeur verdiend in plaats van een trap na. Mooie jaren gehad. Dank daarvoor!
+4/-3

3 maanden geleden
Jammer dat het zo moest. Daaaag en je hoeft ook geen afscheid te komen nemen van de supporters. Je gebaartjes zijn allemaal fake. Hopelijk voor TH kan je daar wel scoren.
+3/-6

 
3 maanden geleden
Daar zal Ten Hag niks om geven.
+2/-0

psvfen (geschorst)
3 maanden geleden
Ik snap Bergwijn wel dat ie het helemaal gehad heeft met het wanbeleid bij PSV en zo snel mogelijk het zinkende schip wil verlaten. Succes bij de Spurs!
+4/-4

 
3 maanden geleden
PSV is geen zinkend schip. Hooguit een schip die uit koers is geraakt en verdwaald is. PSV heeft in het verleden er wel eens beroerder voor gestaan en daar zijn ze altijd uit gekomen. Ook hier zullen ze uitkomen.
+9/-0

3 maanden geleden
Geen enkel woord over onze warme club. Duidelijk dus.
+3/-3

 
3 maanden geleden
In de Telegraaf valt onder andere te lezen: 'Bergwijn zelf is rond een uur ’s nachts nog naar het Philips Stadion gereden om afscheid te nemen van onder anderen PSV’s technisch manager John de Jong en directielid Peter Fossen, die hij ook dankbaar is voor de topdeal'.
+5/-2

 
3 maanden geleden
Tja, big deal als je in Eindhoven woont. Ze hebben het smerig gespeeld.
+1/-1

3 maanden geleden
Het dondert en het bliksemt.. Bergwijn komt nooit terug!
+1/-1

 
3 maanden geleden
Met Dick Advocaat - dan komt er garen op de klos en gaat de bezem er doorheen.
Dick is een kordaat mannetje die precies weet en zegt wat er moet veranderen.
Dan ken je PSV over een maand niet meer terug.
Met Faber en Zenden zal er tot juni niet veel veranderen... Brabantse gemoedelijkheid.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hiddink had op de bank moeten gaan zitten. Dan hadden de trainingen nog gewoon door assistenten kunnen worden verzorgd. Veel belangrijker dan de trainingen is de uitstraling langs het veld en de coaching.
+1/-0

3 maanden geleden
Bergwijn weet dat de Premier League bij PSV niet meer mogelijk is, ik begrijp hem volkomen.
Maar zoals hij de laatste 2 maanden speelde, was het meer Keukenkampioen divisie.
+1/-0

3 maanden geleden
Was beter geweest om gewoon maandag te gaan was er niets aan de hand geweest..
+4/-1

 
3 maanden geleden
De laatste tijd is hij vaak geblesseerd geweest , ik denk dat hij dat risico niet wilde lopen. Wie wil er nou niet voor de Spurs spelen ?
+1/-0

PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.580 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

antonh belasting cafepraat cbs corona coronavirus down flitsphirips griepgolf horeca knvb kwetsbare lockdown nederland nikiforov omvallen onchristelijk ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg