Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Toch geen optie tot koop bij huur Ricardo Rodríguez'

29 januari 2020 21:03
Foto: Pro Shots

[Update] "Toch geen optie tot koop bij huur Ricardo Rodríguez"; image source: Pro Shots

Volgens onder meer de Italiaanse journalist Antonio Vitiello zal Ricardo Rodríguez toch de overstap gaan maken naar PSV. Nadat Fenerbahce eerder deze week toch afhaakte, leek de international van Zwitserland naar Napoli te vertrekken. AC Milan heeft echter een streep gezet door een binnenlandse transfer.

PSV zou 1 miljoen euro betalen om hem voor de rest van het seizoen te kunnen huren en betaalt dan 5 miljoen euro om hem definitief over te nemen.

Update 19:24: Ook Rik Elfrink meldt dat Ricardo Rodríguez naar PSV vertrekt. De Zwitserse linksback wordt voor een half jaar gehuurd van AC Milan met een optie tot koop.

Update 19:34: Volgens Voetbal International heeft Rodríguez altijd al een voorkeur gehad voor een vertrek naar PSV. Andere clubs waren voor AC Milan financieel echter aantrekkelijker omdat PSV niet het volledige salaris van de Zwitser kan overnemen.

Update 21:03: Rik Elfrink meldt nu dat er toch geen optie tot koop bedongen is bij de komst van Ricardo Rodríguez. De verdediger wordt alleen voor een half jaar gehuurd van AC Milan.




Tags

rodriguez milan elfrink huur aantrekkelijker afhaakte antonio fenerbahce napoli vitiello zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Tsja, jonger en de helft goedkoper dan van Aanholt. Hopen dat hij genoeg motivatie heeft voor de eredivisie.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Zondag meteen Tadic middendoor skuppe
+3/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Hij speelt zondag niet eens. Is niet fit.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hoeft hij niet fit voor te zijn. In de catacomben kan hij Tadic ook door midden schoppen. En als hij toch bezig is pak dan die Argentijnse koleroleier dan ook maar.
+2/-0

 
Tadic ligt nu al te jammeren en te rollen, met zijn duimen omhoog richting scheids, die zijn zo vast genaaid.
+2/-0

4 jaar geleden
Tja, zijn we nou blij ?
Straks hebben we ineens 2 linksbacks.
+3/-5

 
4 jaar geleden
Eentje linksback en de ander op het middenveld. Rosario out.
+3/-1

4 jaar geleden
Wat een soap niet te geloven. vAanholt en Rodriguez vind ik wel hetzelfde niveau maar Rodriguez kost de helft dus die keuze lijkt me makkelijk.
+7/-1

4 jaar geleden
Weggegooid geld, afdankertje van een middenmoter in Italie
+3/-9

4 jaar geleden
Is het toeval of is dit het Puma effect? Zowel Rodriguez als Van Aanholt in een Puma shirt.
Loopt er niet toevallig ook nog ergens een goede centrale verdediger en een middenvelder in een Puma shirt?
+4/-0

 
4 jaar geleden
Of een paar lekkere wijven voor op Oost ?
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ga eens naar de kroeg, keuze zat in eindje
+2/-0

 
Daar zijn ze op oost te jong voor tegenwoordig.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Om even een "dirty" voetbal referentie te gebruiken. Leeftijd is niet belangrijk, de regel is (letterlijk vertaald vanuit het Engels): Staat er gras op het veld? Gaan met die banaan! (Is there grass on the field? Play ball!)
+2/-0

4 jaar geleden
He he dat klink al een stuk beter....
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Das balen geen van aanholt dus. Weer zon ongemotiveerde speler die nu komt. Wilde liever naar de Turken en Napoli maar nu niemand geïnteresseerd is wil mijnheer wel naar psv
+2/-6

 
4 jaar geleden
Interesse hebben betekent niet altijd dat je ook kunt/wil kopen. Dat zou jij ook moeten weten, aangezien we bij PSV ook nog weleens misgrijpen of niet verder gaan dan interesse hebben.
Rodiriguez staat gewoon overal voor open en neemt de tijd om een keuze maken, miss lastig voor ons maar zijn goed recht.
+3/-1

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Vind het wel een beetje sneu voor die jongen, hij wilde helemaal niet naar PSV...
+2/-4

 
4 jaar geleden
Maar hij sliep altijd al in een PSV pyjama
+5/-0

 
Er ging eerst eentje naar PSV maar die ging niet, Dus doen we het met deze, let wel; Als ie komt!
+2/-0

4 jaar geleden
PSV wilde ver gaan voor van Aanholt (10 mln), maar Palace wilde 15mln voor hem ontvangen. Dat vond PSV (terecht) te gortig. Prima aankoop als hij zijn Wolfsburg niveau kan aantikken
+7/-1

 
4 jaar geleden
Als hij zijn Milan niveau haalt ook hoor! :)
+1/-0

4 jaar geleden
Godsamme wat een negatieve reacties hier. Dit is een prima deal, prima speler.

En ja, misschien valt hij wel tegen. Maar op papier is dit een goede aankoop, ben ik er vooralsnog blij mee en verdient John de Jong hier gewoon voor nu credits voor.
Slechter dan Boscagli is hij sowieso niet.
+8/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Juist, maar zeiken om te zeiken is populair hier, pfff, Get a life!
+2/-2

 
4 jaar geleden
Wie heeft Boscagli dan gekocht en hoe lang geleden?
Laten we de lat niet laag zetten.
+1/-0

Okee dan; hij PSVer dan sta ik achter hem, maar als hij 4milj per jaar krijgt is ie op de duur duurder dan Aanholt, maar dat ff terzijde als ie maar presteert, als we uiteindelijk een meerwaarde binnen halen.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Volgens mij mogen we in principe niet meer dan een miljoen per jaar betalen, in verband met die gemeentedeal toen (als dit nog van kracht is). Dat ze dit met premies en bonussen nog wat oprekken is bekend, maar vier miljoen is het zeker weten bij lange na niet.
+2/-1

4 jaar geleden
Hehe, eindelijk eens wat goed nieuws na weken (maanden?) van alleen maar gedoe en ellende. Hopelijk maakt ie het hier waar. En komen er nog een goeie middenvelder die kan scoren en een aardige spits bij.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Werd wel een keer tijd, amigo, too little too late... helaas.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Qua prijzen voor dit seizoen zeker, maar wellicht dat we hier in ieder geval nog iets van eerherstel mee kunnen halen en gewoon 2e of desnoods 3e kunnen worden. Is niet veel, maar beter dan helemaal niets.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Nog nooit volledig verloren. Ik zit nog niet zo in de drama queen modus als die capuchonnetjes. ;)
+6/-0

4 jaar geleden
Persoonlijk fan van Van Aanholt dus jammer maar bedragen waren daar niet realistisch helaas. Geen idee wat deze jongen zal brengen. Gaan het zien.
+4/-0

4 jaar geleden
Goede keuze..de 2de met een baard.
Beter als die veel te dure van Anholt.
+2/-1

4 jaar geleden
En geen optie tot koop dus, ben benieuwd wat de planning voor volgend seizoen dan zijn op linksback
+3/-0

 
4 jaar geleden
Zonder optie tot koop beduidend minder interessant - dure passant
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ah geen optie tot koop dus... aardig duur spelertje al met al, 250K per maand, exclusief salaris(?)... goede deal hoor, chapeau.
+2/-0

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Geen optie tot koop? Enkel huren voor nog 14(!) potjes? Ze lijken wel gek, dan kun je dat ook wel oplossen met Nick op de linksback en Jorrit links centraal, is dit halen om het halen? En zijn we volledig ons verstand verloren? Dit is diep droevig....die jongen wil hier helemaal niet voetballen.. dat ligt er te dik op, maar omdat meneer nergens terecht kan qua salaris en wel wedstrijdritme op wil doen voor EK, moet hij toch helaas maar naar PSV.... en wij trappen er nog in ook....
+8/-2

 
PSV betaald slechts 1 miljoen huur aan AC Milan voor de rest van dit seizoen, terwijl AC Milan Rodriguez 2 miljoen salaris betaald over diezelfde periode. Wie is er dan gek?
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Gaat helemaal goed komen. De twee pinten hadden destijds een liedje over een Zwitser.
''ich bin ein einsamer schwitzer , ich schwitze den ganzen tag'' klinkt hoopvol , veel inzet . Als grap bedoelt en ik bedoel er helemaal niets mee . ''voordat ik de meute over me heen krijg ''
+2/-0

4 jaar geleden
Wat schieten we hiermee op om Rodriguez te huren voor de rest v.h. seizoen en geen optie tot koop hebben? We hebben dit seizoen toch niets meer te zoeken in de competitie en moeten dan toch weer voor het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe linksback. M.a.w weggegooid geld voor het huren van deze linksback voor de rest v.h. seizoen. Leg dat geld maar bij een speler, die ook tekent voor het komende seizoen, dan toch de voorkeur aan van Aanholt of Ouwejan.
+4/-0

 
psvfen (geschorst)
4 jaar geleden
Nu blijkt maar weer dat John de Jong alleen maar bezig is om zijn hachje te redden ipv aan de lange termijn te denken. Dit seizoen is toch verloren, dan ga je toch geen miljoen verbrassen aan een linksback die volgend jaar weer weg is? PSV kan beter nu talenten de kans geven om door te groeien zodat ze er volgend jaar beter op staan, want ze spelen nu toch nergens meer voor.
+4/-1

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Ja... ik hoor het Johnny nog zo zeggen: ik ben hier voor de lange termijn..... haha, 14 wedstrijdjes, ja dat kan idd erg lang zijn qua minuten om er naar te moeten kijken..... wanbeleid noem ik het!
+3/-2

 
4 jaar geleden
PSV speelt nog wel degelijk ergens voor. theoretisch zou je nog gewoon tweede kunnen worden. PSV moet als doelstelling hebben rechtstreekse plaatsing Europees voetbal. Ook al is het maar voor een half jaar. Je moet toch iets. Van Ginkel werd toch ook maar eerst voor een half jaar gehuurd voordat hij geopereerd werd?
+1/-1

 
4 jaar geleden
En toch is dit ook te zien als gunstig voor de lange termijn visie. Dit bied immers de mogelijk om een nieuwe trainer, in de zomer, inspraak te laten hebben voor een nieuwe LB.
Maar zo wil jij het vast niet zien.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Die optie tot koop was belachelijk, omdat PSV dan moest kopen, niet willen maar moeten en er dus ook uit moet zien te komen met Rodriguez. We weten inmiddels dat we niet aan de salariseisen van Rodriguez kunnen/willen voldoen en dus is die optie waardeloos, tenzij je graag 5 miljoen naar Milaan wil sturen zonder Rodriguez te kunnen/willen contracteren en hem een transfervrije status wil geven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja precies het was een optie tot verplichte koop en dan zit je er aan vast. Nu hebben ze die optie niet meer in de overeenkomst staan. Maar dat wil niet zeggen dat er geen optie tot koop zou zijn want als PSV hem bij wijze zou willen hebben en ze kunnen hem betalen, dan zouden hem toch ook kunnen kopen. Die optie blijft natuurlijk altijd open. Alleen nu bepalen ze dat zelf ipv dat ze er aan vast zitten en moeten kopen.
+3/-0

4 jaar geleden
Hieruit blijkt maar weer dat het een grote puinhoop is. Nu wordt er met geld gesmeten maar toen het nodig was gebeurde het niet.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ja met geld smijten: kwart miljoen per maand, zo ongeveer een slordige ton per wedstrijd. En dat is dan nog exclusief salaris*!

*ik weet niet of PSV het salaris ook overneemt of dat Milan dat blijft betalen
+4/-4

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een prutser die de jong. Wat is het nut van deze transfer ? Je speelt nergens meer om. Geen optie tot koop.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Laten we even afwachten. v Ginkel was toch ook huur en Angelino , we hebben er veel plezier van gehad. Misschien helpt hij ons uit de brand .
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kopen, huren, niks doen... De Jong doet het nooit goed! Ook niet terwijl Hiddink en co erbij lopen.
+6/-3

 
4 jaar geleden
Klopt. De mam heeft zijn krediet verspeeld. Next.
+5/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Is dit niet een beetje een herhaling van het aankoop beleid van begin dit seizoen. Je koopt wederom een bankzitter of vergis ik me? En die betaal je dan 1 miljoen om te huren. Ik ken de speler zelf niet dus hoop dat dit een goede investering is. Daarnaast wordt er ook nog 11 miljoen euro geboden voor een speler op leeftijd en ook voor dezelfde positie. Dus ja beetje raar allemaal. Moeten we dat geld niet in de voorhoede steken? Tijdens de wedstrijden krijgen we kansen genoeg.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Is dit niet een beetje een herhaling van het aankoop beleid van begin dit seizoen. Je koopt wederom een bankzitter of vergis ik me? En die betaal je dan 1 miljoen om de te huren. Ik ken de speler zelf niet dus hoop dat dit een goede investering is. Daarnaast wordt er ook nog 11 miljoen euro geboden voor een speler op leeftijd en ook voor dezelfde positie. Dus ja beetje raar allemaal. Moeten we dat geld niet in de voorhoede steken tijdens de wedstrijden krijgen we kansen genoeg.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad, wat bereiken we hier nou mee, nu hij maar 14 wedstrijdjes voor ons speelt ? Kampioen ? Dacht het niet. Als hij nou gekocht werd zou ik zeggen chapeau, maar dit is geld weggooien.
+2/-2

4 jaar geleden
Een half jaar een goede speler huren is leuk maar geen optie tot koop vind ik zwaar teleurstellend. Goede spelers vragen een behoorlijk salaris. Als PSV bij de top 32 wil horen moet je dit regelen. PSV word nooit top 32.
+4/-0

4 jaar geleden
Erg kortzichtig. We spelen voor rechtstreeks Europees voetbal of CL. Als we dit jaar geen Europees voetbal halen heb je weer een verloren seizoen en daarbij ben je dan voor veel spelers geen interessante optie meer
+4/-1

4 jaar geleden
Ik mis de toegevoegde waarde van het opnieuw huren van een linksback. De vacature linksback is maar een zeer klein gedeelte van het probleem. Ik vind de oplossing met Viergever LB en Hendrix centraal zeker wel een goede optie. Dan ben je gelijk van het nutteloze middenveld Hendrix Rosario af. Wat ik zorgelijker vind is dat je met de verkoop van Bergwijn en Peirrero veel dreiging naar de goal bent verloren. Er zal dus zeker op het middenveld en in de aanval versterkt moeten worden. Laten we eerlijk zijn, een voorhoede Gakpo, Bruma (Doan) Lammers zal weinig tegenstanders de schrik op het lijf aanjagen. Vanuit het middenveld hebben we sowieso 0 scorend vermogen meer, dus op dit moment hoeven we van PSV niet veel te verwachten. Ik had een speler in een andere linie gehuurd als we nog iets van dit seizoen willen maken. Ik ga er overigens wel vanuit dat er goede afspraken zijn over een langer verblijf in Eindhoven als Rodriguez naar behoren speelt. Als hij goed speelt en van de zomer weer weg is is het echt een mega faal.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Waarom maken we weinig doelpunten?
Tegen Twente zagen we dat ze Lammers tot drie keer toe geen bal gaven - terwijl hij in een positie stond om te kunnen scoren.
Als ik coach was dan zou ik dit niet pikken.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Na mijn mening omdat we met een veel te defensief middenveld spelen dat weinig scorend vermogen en creativiteit heeft en onze aanvallers ook geen heel hoog rendement hebben. 1 goal tegen Twente thuis, 1 goal tegen VVV uit en 0 tegen NAC (eerste divisie) uit, om maar helemaal niet over GVVV te spreken. Ons doelsaldo is zelfs minder dan +1 per wedstrijd. Voor een club met de status van PSV bizar laag. Malen heeft er 11 gescoord (waarvan 5 in 1 wedstrijd), Bergwijn en Dumfries zijn gedeeld tweede met 5 goals. De feiten spreken voor zich.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Remmie, je bent op de hoogte van het feit dat PSV streeft naar het houden van de NUL. Helaas niet alleen achterin, maar ook voorin. Sarcastisch, ik weet het maar kan er deze dagen verder niks van maken
+2/-3

 
4 jaar geleden
Achterin is nieuwe informatie voor mij. Ik weet wel dat we er naar streven om met minder spelers dan de tegenstander te eindigen dit seizoen.
+5/-0

 
4 jaar geleden
De tijd dat we in Eindhoven met 5 of 6 nul wonnen, dat is lang geleden.
Normaal kun je spelers van Jong PSV invoegen, maar die zitten ook in een dip - zowel aanvallende als verdedigend.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dit komt doordat we met Cocu en van Bommel trainers hebben gehad die elk spatje creativiteit uit het elftal hebben gehaald en PSV qua positiespel naar amateur niveau hebben gebracht. Zet er een echte trainer voor en het gaat weer swingen in Eindhoven
+1/-0

 
4 jaar geleden
Met de huidige selectie? Dat zogenaamde swingen zal dan in Fun4two gebeuren neem ik aan want het ontbreekt de overgebleven selectie aan creatief- en scorend vermogen.
+2/-2

 
4 jaar geleden
De twee meest dreigende spelers zijn nu vertrokken. Met Bergwijn en Perreiro had je een selectie die bovenin mee hoort te draaien. Maar het voetbal van PSV berust al jaren louter op toeval, omdat we trainers hadden die geen systeem in een ploeg konden slijpen. Als we geen vervangers halen voor deze twee gaat de vrije val rustig verder. Meer dan 1 goal gaan we niet vaak meer maken. Dan is die linksback ook weggegooid geld.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Jan dat PSV met 5-0 wonnen is al weer 6 weken geleden, das wel heel lang. Maar daar zat dan ook de winterstop tussen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Precies , en dat is niet de eerste keer, De spitsen worden te weinig aangespeeld en dat is al langer zo. Bovendien creëert men geen ruimte , spitsen lopen zich vast. Ik had eigenlijk verwacht dat Ernest Noni ingebracht zou hebben tegen Twente. Inzet was wel aanwezig maar het zwakte af. Noni is een zeer beweeglijke speler ik hoop dat hij hem opstelt tegen Ajax.
+1/-0

4 jaar geleden
PSV heeft een linksback nodig om nog in ieder geval te proberen zo hoog mogelijk te eindigen! Ik denk dat ze van Aanholt in de zomer zullen aantrekken als linksback voor het nieuwe seizoen. Deze huur is puur en alleen om het gat op te vullen! Voor speler en psv een win win situatie. Crystal P heeft aangegeven dat ze v Aanholt niet willen verkopen tenzij voor de hoofdprijs van 15 miljoen! Na dit seizoen heeft hij nog maar 1 jaar contract dus zal zijn prijs dalen! Dan kan psv toeslaan voor een betere prijs! Goed werk van JdJ!!!!
+6/-2

4 jaar geleden
wat is dit voor een sbs of rtl 4 soap?? komt hij nu wel of komt hij nu niet??? ik vind het nu al niks meer dat getouwtrek!! maar die gast moet duidelijk zijn wil hij voor psv spelen of voor die turken!! wat een gedoe zeg!!
+2/-5

 
4 jaar geleden
Hij is sinds gisteren al binnen hoor..
+4/-0

4 jaar geleden
Ik denk dat we er aan moeten gaan wennen dat de (top) in Nederland dichter bij elkaar komt op nog even de Amsterdammers na maar ook daar gaat het na het missen van een aantal spelers minder. Soms komt er een talent bij een club door maar daarna is er een hele grote groep spelers van hetzelfde niveau, middelmaat dus, wat in Nederland over blijft en die dus bij meerdere clubs spelen. De toppers die komen hier niet meer voor een miljoen salaris en wil je een goede dan moet je al naar de 20mln. Rodriquez wil naar het EK en dan naar een club die wel meer salaris kan betalen. Door het grote geld en de plannen van de UEFA gaat het nationale voetbal kapot.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik krijg het gevoel dat Peter-jan Rens hier achter zit.
Doet ie het of doet ie het niet.
+2/-0

4 jaar geleden
Dit is beter zo... stel dat hij tegenvalt, dan zijn we na een half jaar automatisch van hem af.
+2/-2

4 jaar geleden
Liever weinig risico en geld op zak houden, huren. Dan de hoofdprijs betalen voor Van Aanholt. Je weet nooit wie er beter past in het team maar voor mijn gevoel haal je met Rodriguez meer een persoonlijkheid en meer ervaring (ook al is hij jonger) binnen dan met Van Aanholt.
+3/-0

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat kan wel, maar meneer is na 14(?) potjes weer vertrokken..... dan had ik het geld bespaard! Wanneer je meer vastigheid hierin kon krijgen voor de toekomst, was het het misschien waard geweest.... wederom, ondanks misschien nu wel een prima voetballer, een bedroevend besluit van onze TD.... John doet het gewoon net ff allemaal anders😫🤔
+4/-1

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Hopelijk is hij meteen fit anders kunnen we moeilijk spreken van een goede deal. Als we nu een optie tot koop hadden gehad was een heel ander verhaal geweest, dan was het een topdeal geweest.
Nu heeft alleen de speler er iets aan en het Zwitsers nationale team.
+1/-0

 
Jij bent weliswaar niet bang, maar hoe wil jij een jaarsalaris van 4 miljoen ophoesten bij een optie tot koop. Volgens mij denk jij dat als we hem hebben gekocht, hij voor niks bij ons moet spelen. Voor het komend half jaar betaald AC de helft van zijn salaris, in de hoop dat hij aan het einde van het seizoen meer op zal brengen voor hun.
+1/-0

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Dat is toch logisch?! Wanneer er een koopoptie bijzat en deze word gelicht, en Rodriquez ging akkoord, dan moet hij inleveren, dat weet hijzelf ook, kiezen of delen....
+1/-0

 
4 jaar geleden
PSV mag blij zijn dat Ricardo geen Nederlands kan lezen.
Als hij kon lezen wat wij hier schrijven... dan kwam hij voor geen miljoen naar Eindhoven.
+1/-0

 
Optie tot koop is een overeenkomst tussen de clubs, niet met de speler.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage