Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] John de Jong: 'Samen met de huidige beleidsbepalers wil ik het tij keren'

31 januari 2020 21:49 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[Update] John de Jong: "Samen met de huidige beleidsbepalers wil ik het tij keren"; image source: Pro Shots

Technisch manager John de Jong sluit niet uit dat hij opstapt bij PSV. Dat gaf hij vrijdagmiddag aan tijdens de presentatie van Ricardo Rodríguez en werd opgetekend door Omroep Brabant. "Ik zet me nog vol in voor PSV tot aan vrijdagavond en daarna kijken we verder", aldus De Jong. "Het is natuurlijk niet niks wat er is gebeurd de afgelopen periode. Ik ben die zondagavond met de Raad van Commissarissen in gesprek gegaan en heb toen aangegeven dat ik me tot en met 31 januari in zal zetten voor de club en daarna kijk ik verder."

De technisch manager wilde wel benadrukken dat hij nog genoeg perspectief ziet bij PSV. "Maar ik ben nu twintig jaar bij PSV en dit was in het stadion het zwaarste wat ik ooit heb meegemaakt", zo gaf hij aan.

Update 21:49: Tegenover het Algemeen Dagblad geeft John de Jong aan dat hij gewoon door wil gaan bij PSV. Vrijdagmiddag gaf hij op een persconferentie aan nog niet te weten wat hij ging doen. "Samen met de huidige beleidsbepalers wil ik het tij keren", aldus De Jong. "Maar ik wilde ook wel een keer in het openbaar mijn gevoelens delen. Dat is niet gek, toch? Het gaat allemaal veel te ver wat er nu gebeurt."

Meer op AD.nl




Tags

jong openbaar rodriguez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik begrijp dat De Jong niet is ingegaan op de m.i. terechte klacht dat vrijwel al de nieuwe en dure aankopen weinig tot niets hebben opgeleverd. Dat hij zijn best doet en heeft gedaan voor PSV lijkt me nogal vanzelfsprekend. Dat moest er nog bijkomen. In een normaal bedrijf houd je bij zo'n falen de eer aan jezelf en vertrekt, of je wordt ontslagen. Toon Gerbrands is een verhaal apart. In hoeverre hi gefaald heeft, kan ik niet overzien.
+7/-5

4 jaar geleden (gewijzigd)
Nu lijkt het of hij de schuld gaat geven van opstappen aan de supporters die het stadion willen bestormen. Hij zegt dat hij nog genoeg perspectief ziet, maar ik hoor hem totaal niks zeggen over 2 mislukte links achter, een Bruma die voor veel is gehaald en niet presteert, daar houd hij zijn BAKKES over. En dus komt het over, als ik vertrek dan voor de situatie voor van de week maar niet voor mijn aankoop/huur beleid, en dat neem ik hem toch wel kwalijk!

Het is niet helemaal goed wat gebeurd is, maar om alleen nu de schuld bij de fans te leggen, dat gaat mij te ver! Want zo komt het over.

Ik ben ook niet tevreden over het team, en zeker Bruma en Rosario zijn PSV onwaardig momenteel. Maar het grootste probleem is samen spelen, en bewegen (vrij staan) zijn en de voorzetten die niet komen. We kunnen Lammers wel afbranden, maar hij staat daar op een eiland en wordt niet bediend, dat moet gaan lopen en samen ervoor strijden, zo lang dat niet gebeurd, blijft het week in en uit slecht gaan. Misschien een 4-4-2 opstelling, want het middenveld vinden is het probleem, en met daar 4 ipv 3 moet de kans groter zijn, waarvan 1 heel diep mag staan.
+6/-7

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, zo komt het over.... en terecht. Het is gewoon schofterig gedrag van die zogenaamde 'supporters' die zich daar als randdebielen gedroegen buiten bij de hoofdtribune. Hij kan blijkbaar niet zo maar overal ff ergens heen gaan.
+22/-2

 
4 jaar geleden
Ja idd. Lang leve de dag als die ééncellige supporters bij onze club weggaan of nog beter de toegang tot het stadion voor altijd wordt ontzegd. We kunnen deze nepsupporters (en dat zijn ze!) missen als kiespijn.
+12/-0

 
4 jaar geleden
John de Jong is niet alleen een slapjanus, maar nog een laffe slapjanus ook. Er, samen met Mark van Bommel, een grote puinhoop van maken maar schromen te helpen puinruimen. Desalniettemin zal ik blij zijn als hij er na het weekend de brui aan geeft. Good riddance.
+1/-6

 
4 jaar geleden
Al ruim 20 jaar in dienst van PSV. Jaren lange ervaring als hoofdscout. Het zit een keer tegen, maar de spelers die hij binnen gehaald heeft stonden al jaren op de lijst bij PSV. Wat denk je dat er gebeurd als er een nieuwe TD moet komen. Denk je dat dat dan een ervaren man zal zijn? Nu heeft John alles (tegenslagen) meegemaakt wat je nodig hebt om succesvol te kunnen zijn als TD. Het zou idioot zijn als je daar de komende jaren niet de vruchten van gaat plukken. Ik weet niet of je je het nog kan herinneren, maar Brands maakte in het begin dezelfde fouten als de Jong nu en Marc Netto idem. In tegenstelling tot het vak trainer kan je het vak niet alvast oefenen bij een jeugdelftal.

Bovendien heeft hij geen hand gehad in de trainer waarmee hij moest werken. Dat zal hem in de toekomst niet meer gebeuren.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Nou ben ik ook nooit groot fan geweest van Marcel Brands, dus dat scheelt. Die dikke €15M over de balk voor Luckassen & Romero komen op zijn conto. En zo kan ik nog wel de nodige miskleunen opsommen.

Maar Marcel heeft ook zo zijn nuttige bijdragen gekend hetgeen van John niet bepaald te zeggen valt. Ik bedoel, zomaar beginnen met het verkwanselen van zo'n €40-45M is van een andere orde van grootte. En wat boeit mij het nou dat de door hem gehaalde prutsers al op het lijstje stonden van PSV, ze kunnen & bakken er helemaal niets van. En dat komt bepaald niet uit de lucht vallen als je de cijfers & voorgeschiedenis van hen onder ogen neemt.

Tot slot heeft de man totaal geen uitstraling. Hij komt ruim een halfjaar totaal niet in de publiciteit en nu weten we waarom: een bange, grijze muis, een konijn met de ogen gericht op de koplampen van een rap naderende auto. Volgende patiënt.
+1/-5

 
4 jaar geleden
De wijze waarop jij hem beoordeeld zegt meer over jou dan over de Jong.

Je weet inmiddels ook dat een beetje speler niet meer voor 5 miljoen te koop is. Dus is het logisch dat de miskopen ook veel duurder zijn. Overigens is het nog de vraag of het miskopen zijn. Dit elftal mist duidelijk sturing. Wie zegt dat als er 2 ervaren mannen met kwaliteit tussen gaan lopen een Doan, Bruma Baumgartl niet alsnog gaan functioneren.

Alle drie waren overigens goed begonnen bij PSV. Op dit moment faalt iedereen. Gekochte spelers, spelers uit de jeugd, ervaren spelers en ook de spelers die al jaren bij de selectie zitten.

M.i. is het dan onzin om iedereen als miskoop te bestempelen. Je kan m.i. eerder stellen dat de balans in de selectie ontbreekt.

Ik hoop echt dat John de Jong niet gaat stoppen als TD. Hij heeft een geweldig netwerk. Heeft al mooie transfers bewerkstelt. Ja ook transfers waar Brands de credits voor heeft gekregen als eindverantwoordelijke.

Het is tijd om onze wonden te likken. Zo hoog mogelijk zien te eindigen. Weer de trots gaan uitstralen van het rood witte shirt. Zolang we met zijn allen verdeeld zijn zal het succes niet wederkeren, maar veranderen we in iets dat niet hier thuis hoort in het zuiden.

Forza PSV!!!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Tuurlijk.....

Droom vooral rustig door.

Ik voor mij verwacht volgende week een hete zaterdag.
+1/-0

4 jaar geleden
Het is toch ook gedeelde verantwoordelijkheid bij een voetbalclub dus ook bij PSV. Je haalt spelers op basis van scouting en je overlegt met de voltallige technische staf welke speler je wil hebben of niet. Deze selectie begon niet slecht maar werd steeds slechter. Dat valt o.a. van Bommel aan te rekenen. De Jong moet blijven en doorselecteren om vervolgens spelers erbij halen om de ploeg in balans te krijgen. Rodriguez weet hij toch maar binnen te halen. Hij en PSV kunnen gaan ervaren of dit een gelukkig huwelijk is. Dan kun je daarna kijken of je samen verder wil gaan. Ik wil geen stuurloos schip maar dat PSV lering trekt uit dit seizoen. Dat heeft PSV eerder gehad en daar kwam het ook uit.
+2/-2

 
4 jaar geleden
" Rodriguez weet hij toch maar binnen te halen. "

Puur geluk m.i. Speler zou normaal gesproken allang in Turkije hebben gezeten met een veel hoger salaris... Toen ging Napoli ook niet door en bleef PSV over. En dan waarschijnlijk nog onder de voorwaarde dat de optie tot koop moest komen te vervallen, want deze jongen speelt na het EK gewoon in Turkije...
+3/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
"Je haalt spelers op basis van scouting en je overlegt met de voltallige technische staf welke speler je wil hebben of niet."

Was het maar zo'n feest. Zo makkelijk gaat het dus echt niet. En het is erg jammer dat veel mensen dat niet snappen of willen snappen, want dan zou men nu De Jong misschien ook niet vals behandelen.

Je kunt scouten wie je wil en daar dan vrolijk de besten tussenuit pikken, maar dat betekent niet dat ze dan ook gewoon maar even op te halen zijn.
Zie het als een markt. Spelers, zaakwaarnemers en clubs bieden spelers aan op de markt en daar moet je het mee doen. De ene dag dikke, vette vissen en de andere dag niks. Spelers die niet op de markt zijn, zijn voor 99% ook niet te koop. Het is niet : Kies maar wat lekkers uit.

Ted van Leeuwen legde het mooi uit van de week...

"Bij een grote transfer wordt er ergens een steen in de vijver gegooid en dan ontstaan er een stuk of negen kringen in het water. En wij zijn met FC Twente ongeveer de zevende kring."

PSV zit dan misschien in de 4e kring. We zijn geen Barcelona.
Dat zijn dus geen Ronaldo's en Messi's maar allemaal onzekerheden. En dan heb je dus soms geluk en soms pech. PSV heeft vaak geluk en nu dus een keer 3dubbel pech. Pech? JA pech! Er was geen grote markt en er waren niet veel vette vissen te koop, zeker niet in de 4 kring, aan het begin van de transferwindow, omdat wij vroeg moesten kopen wegens vCL.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het beoordelen van het functioneren van een TD is nagenoeg onbegonnen werk, zeker als iemand nog geen 2 volledige seizoenen in dienst is. Brands werd in het begin ook niet gepruimd, ik zelf had ook genoeg vragen over het functioneren van hem gedurende zijn 1e twee seizoenen. Bruma is een regelrechte aanfluiting maar ook Brands was daar al continu mee bezig om die naar PSV te halen. ik maak me eerlijk gezegd maar zorgen over onze scouting. Wat komt daar eigenlijk vandaan? Zo'n dossier linksback ligt er in wezen al een jaar of 5. De komst van Angelinho leek de oplossing maar helaas.

De Jong heeft wel degelijk ook goede dingen gedaan zoals verlengen contracten Mo, Malen (velen hier waren nagenoeg panisch dat die naar Ajax zou terugkeren!!) en Bergwijn. Dat is/ was ons tafelzilver. Zonder die 3 stonden we er echt heel anders voor financieel gezien.

Het zou een regelrechte schande zijn als een paar supporters de macht bij PSV weten te grijpen middels de actie van afgelopen zondag. Mensen zoals de Jong, die al zo lang bij PSV werken en een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens onze succesvolle periode onder Brands / Cocu jaag je niet de tent uit! PSV stond altijd bekend als een hele fijne club met normen en waarden. Respect, gemoedelijkheid en gezelligheid is waar onze club om bekend stond. Laat dat aub weer snel terugkeren anders voorspel ik jullie dat het stadion binnenkort nog maar half vol zit met alle gevolgen van dien.
+21/-3

 
4 jaar geleden
Inderdaad Tony, laat de rust dmv respect van de buitenwereld terugkeren binnen alle geledingen van de club. Laat men halen uit dit seizoen wat er nog te halen valt, met een zo hoog mogelijke positie op de ranglijst en laat men zich alvast richten op het komend seizoen. Stel de best mogelijke trainer aan voor volgend seizoen en kijk met hem naar wat er voor volgend jaar nodig is, om een jaar (liefst meerdere) weer een keer lang mee te doen om alle te winnen prijzen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Mooi gesproken Tony. Ik vind zelf dat hij het met de verkopen van De Jong, Lozano en Bergwijn goed gedaan heeft en mooie bedragen binnen heeft gehaald.

Het grote probleem in de beeldvorming is dat Bruma nu veel te slecht speelt voor een speler van 15 miljoen, en dat PSV als geheel op een veel te laag niveau speelt. Maar daar zijn meer factoren de oorzaak van dan alleen het handelen van Jong de Jong. Het lijkt me een integere man, maar wel iemand die moeite heeft met de pers.
Ik heb al eerder geschreven dat het een zo'n stroeve aanvoer van de ballen er voor spelers als Bruma en Ihattaren geen eer te behalen is.
+3/-0

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Tony, ik ben dit deels met je eens, maar John kan niet langer naar mijn inziens, evenwel het scoutings apparaat bij ons PSV, dit moet onder de loep genomen worden, want het heeft ongelooflijk gefaald afgelopen zomer..... misschien daar iedereen eruit, met John, want hij is de manager van deze afdeling en wij staan waar we nu staan mede grotendeels door deze groep binnen de firma psv! Zakelijk gezien is er een slordige 40 miljoen uitgegeven wat op dit moment nog niet 5(!) miljoen oplevert! Zakelijk gezien een drama.... zakelijk gezien zou dit ook altijd voor desbetreffende personen, bestuurder consequenties hebben in het normale leven.... bij psv nog niet.... en ik vind dat onbegrijpelijk, ik ben van mening dat hier de complete bezem door moet! Schoon schip met nieuwe mensen en KENNIS! Ik heb Piet de Visser al eerder genoemd, deze man heeft ons onwaarschijnlijk mooie spelers gebracht, haal hem aan, voor de laatste jaren en laat hem aub de boel hier nog invullen voor ons met zijn kennis, is maar een idee... ik ben altijd cynish over John, omdat ik vind dat hij niet op de juiste plek zit nu, het is aantoonbaar gebleken dat hij niet geschikt is voor deze functie in de organisatie PSV, die zie je als buitenstaander... laat staan wanneer je je in dossiers kunt verdiepen... dan word dat alleen maar erger! Ik eis geen ontslag van John, hij is een vriendelijke, nette , correcte man, maar die nu in de verkeerde positie zit.... hij moet hier, na mijn insziens , vertrekken en iets anders binnen de firma oppakken, waar hij beter tot z’n recht komt, want nog zo een aankoopbeleid volgende zomer en psv is kapot!!! Dat er nu een kleine groep raddraaiers is met mutsjes op die hem het leven zuur maken vind ik ook erg kwalijk, dit zijn vaak mensen met een vrij lege hersen pan en raken verhit met minste of geringste, hier zou John ver boven moeten staan! Ik heb gesproken... ik hoop dat Toon John een rijkende hand kan toedienen en dit snel kan oplossen in de vorm van aanstellen nieuwe TD met staf en john iets anders kan bieden, qua functie... dat is het beste voor iedereen! Dit had Toon met het ontslag van Mark al moeten doen, dan was het nu niet zo geescaleerd.....!
+2/-1

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Dat weet ik niet, hij heeft beide jonge helden aangesteld, dat was een gok.... dat heeft niet goed uitgepakt helaas, dat is idd een minder punt, maar voorheen heeft hij in mijn ogen ook veel goede dingen gebracht in deze club, ik geef hem voordeel van de twijfel, laat hem kundige, vakbekwame mensen, met ervaring aanstellen, en zorgen voor opnieuw rust in de tent! Dat is mijn visie
+1/-0

4 jaar geleden
Gewogen en te licht bevonden .
Begin het haast zielig te vinden,Rodriquez min of meer overgehaald met ..je moet ons helpen..we hebben sturing nodig aan de jonge jongens..
Nou,dus heb je verkeerd ingekocht.
Dat had je in de zomer moeten zien dat we een veel te jong elftal hebben .
+2/-4

4 jaar geleden
Met de verkoop van Bergwijn en Perreiro is de selectie ernstig verzwakt. Zoals het er nu naar uitziet komen hier geen vervangers voor. Dan hadden we ook geen Zwitser hoeven huren voor een miljoen, want dit seizoen is nu klaar. Wordt plek 6 of 7 en eerste ronde play off eruit. Dan lijkt opstappen mij wel het beste besluit. Deze transferperiode is geen keerpunt maar duwt ons nog verder in de problemen.
+5/-4

4 jaar geleden (gewijzigd)
En dan zijn er nog diegenen die beweren dat een beetje druk op de ketel weinig uithaalt... nou echt wel!

Uiteraard zal ik blij zijn als hij eindelijk oprot. Helaas is het leed al geleden en de aangerichte schade niet te overzien.

Dus wacht zijn opvolger, met uiterst beperkte financiële middelen, een schier onmogelijke uitdaging. En dat noemt men een understatement.
+2/-15

 
4 jaar geleden
Met "druk op de ketel" doel je op dat achterlijke gedrag van die relschoppers?
+11/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Het enige wat van belang is dat de man oprot. Linksom dan wel rechtsom. Hoe is imo van ondergeschikt belang. PSV is het enige wat er hier toe doet.
+1/-16

 
4 jaar geleden
Druk zetten met spandoeken en nette spreekkoren kan nog wel. Geweld en bedreiging is nooit goed te praten. De Jong doet zijn uiterste best maar is denk ik nog niet goed genoeg. Degene die al deze onervaren mensen op deze posities heeft gezet functioneerd nog minder. Zeker omdat de fouten tot op heden nog altijd niet hersteld zijn en we deze transferperiode wederom flink verzwakt zijn.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Absoluut! Men (Toon? RvC?) had hem nóóit de verantwoordelijkheid én vrijheid van handelen (in meer dan één opzicht) mogen geven. Eigenlijk vind ik dat houdbaarheidsdatum Gerbrands er ook al op zit. Maar voor de continuïteit is het beter als die nog even aanblijft. Totdat er een geschikte opvolger (bereid) gevonden is.

E.e.a. neemt niet weg dat John gewoon gefaald heeft. Aantal miskopen voor de absolute hoofdprijs. Onaanvaardbaar.
+1/-5

 
4 jaar geleden
Hopelijk wil Robert van der Wallen het oppakken!
+1/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Kan wel waarderen dat hij na de persconferentie nog aangaf dat Steven NIET geweigerd heeft voor PSV te spelen en dat hij zelfs heeft afgezien van een percentage van de transfersom . Hieruit kun je wel concluderen dat het weer treurig gesteld is met de media. En niet te vergeten sommige '' supporters'' die gelijk hun oordeel vellen en achter de media aanhollen.
+12/-0

 
4 jaar geleden
Als psv door was in europa..nog voor kampioenschap speelde zou Bergwijn nooit verkocht zijn.
Het zit momenteel helemaal fout bij deze club.
Maar betere tijden gaan komen zodat we weer kunnen juichen en trots zijn op deze mooie club.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Zo denk ik er ook over . Heb diverse ups and downs meegemaakt bij deze mooie club en we komen beslist weer boven. Er is maar 1 club en dat is Us PSV.
+3/-0

4 jaar geleden
Geef me nu geen valse hoop John.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Precies, John bedankt voor het slechtste seizoen in mijn psv loopbaan. Succes verder met je volgende carrière.
+1/-4

4 jaar geleden
Nou JDJ doet niets meer ja zijn ontslagbrief schrijven..
+2/-6

4 jaar geleden
Ja john heeft het niet zo goed gedaan. Maar hoe bepaalde zichzelf supporters noemende figuren te keer gaan is gewoon in en in triest.
Moet john nu hierdoor opstappen? Ja hij is verantwoordelijk, nee MvB heeft de spelers slechter en slechter gemaakt.
Ontslag nemen helpt helemaal niemand en PSV al helemaal niet.
+5/-1

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Veel "supporters" kennen hun plek niet en wanen zich lid van het bestuur of van de RvC. Een supporter is geen beleidsbepaler, maar ondersteuner van de club. Realiteitszin is onder veel supporters vaak ver te zoeken.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Spijker op de kop,meest verstandige opmerking van de laatste maanden.
Als dat deel van de aanhang,de negatieve roeptoeters dat ook eens zou inzien,was die crisis er nooit geweest.
Maar ja,dat is iets met verwachtingspatroon en realiteitszin en elke keer de vergelijking trekken met een andere club.
+2/-0

4 jaar geleden
Feit is dat het bergafwaarts is gegaan en dat (dure) aankopen zijn mislukt.
Nu kun je zeggen laat John de Jong het tij keren... dan hadden we ook kunnen zeggen, laat Mark van Bommel het tij keren.
Soms wil het gewoon niet lukken en dan is vervangen wel het beste.
Kijk maar naar Feyenoord, stel je voor dat Jaap Stam nu nog trainer was geweest?
Dan hadden ze nu 10 punten onder PSV gestaan... en nu met Dick Advocaat staan ze boven PSV - een geweldige prestatie en tevens een bewijs dat persoonswisseling goed kan uitvallen. Als ik John de Jong was, zou ik opstappen.
+3/-1

 
psvfen (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Kan iemand een TD noemen uit de complete historie van het betaald voetbal die slechter beleid heeft gevoerd dan John de Jong? Wat een rampzalig zwakke selectie heeft hij samengesteld, alleen de eigen jeugd laat nog wat zien maar de aankopen zijn stuk voor stuk geflopt. Onder Faber is het nog bedroevender. Selectie is niet in balans, geen leiders, geen strijders, geen scorend vermogen, geen creativiteit op het middenveld... Een fatsoenlijke TD had voor 40 miljoen echt wel het overgrote deel van die tekortkomingen kunnen tackelen. 40 miljoen door het putje gespoeld, lijkt wel of mensen soms niet beseffen hoeveel geld dat is voor een club als PSV. Voor een recordbedrag een record aan miskopen gedaan, dan heb je maximaal gefaald als TD en is je krediet op.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Bruma is het toppunt van mislukte aankoop.
Hij is helemaal uit vorm... van de vijf ballen speelt hij drie ballen in de voeten van de tegenstander.
Die jongen moet je de komende 4 wedstrijden rust gunnen ook tegen Ajax.
In maart mag hij weer meedoen en daarna proberen we een koper te vinden.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Precies Jan. Je moet gewoon aangeven dat jij hier de veroorzaker van bent. Je hebt een waardeloze onevenwichtige selectie neergezet met aankopen die veel te duur waren. Hierdoor kan PSV komend seizoen geen spelers halen en heeft veel te weinig geld gekregen voor Steven Bergwijn. Dus zal je een stap terug moeten doen Johnnie. Hoe kan je nu vertrouwen hebben in de afloop van dit jaar ? Je speelt zonder voorhoede. Je moet goals maken Johnnie. 60 goals halen we niet dit jaar.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Souza, we hebben niemand die goed kan koppen... Dumfries kan wel goed koppen - dan moeten we hem voorin zetten.
Nu met die nieuwe verdediger zou dat kunnen
+1/-1

4 jaar geleden
We hebben een selectie op dit moment bestaande uit een x aantal spelers, maar geen team. Het enige wat je in mijn ogen De Jong kan verwijten is dat er geen leider in het veld staat.

Ik weet zeker dat een Bruma/Baumgartl al heel wat beter presteert met een leider in het veld die zorgt dat iedereen 120% geeft. Luuk zette altijd iedereen op scherp!
+2/-1

4 jaar geleden
Ik ben van mening dat bijna elke speler zwaar onder zijn kunnen presteert. En dat is niet de schuld van John de Jong.Elke aankoop begon redelijk goed, maar zakte steeds verder weg
Qua niveau. Gutierrez, Bruma, Baumgartl,Doan en Mitroglou. Dit is toch echt de schuld van de technische staf lijkt mij. Ik weet zeker als er een goede technische staf gaat komen die de spelers wel vertrouwen geeft en er wel echt een team van maakt, dat bovengenoemde spelers niet zulke miskopen zijn als dat het nu lijkt.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Het rijtje kun je nog langer maken... ook Thomas is een lichtgewicht aankoop.
Een speler zoals we er al 14 bij PSV hebben, van die kleine vlugge mannetjes - zodra we achter komen dan zie je ze niet meer.
Ook Bergwijn en Zoet waren de laatste twee maanden van slag - de enige die het nu samen goed doen zijn Hendrix en Viergever links achterin.
Zo laten staan en de nieuwe man op de plaats van Schwaab.
+4/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Tja als je dit goed vindt dan houdt het op natuurlijk. Man man wat een drama’s die Doan,mitoglu en bruma.
+1/-2

4 jaar geleden
Persoonlijk hoop ik dat John de Jong voor de club behouden blijft. Waarom?
- omdat er nu een goede trainer coach gezocht wordt voor volgend jaar
- omdat hij ook de kans moet krijgen zichzelf nog meer te bewijzen
- omdat de club technisch gezien compleet stuurloos wordt als hij nu weggaat
- omdat je in de zomer rustig kunt analyseren over zijn inbreng en prestaties
- omdat hij heeft gezorgd dat Bergwijn verlengde en fatsoenlijk bedrag heeft opgebracht
- omdat hij mede heeft gezorgd dat Malen kwam en daarna zelf heeft gezorgd dat hij voor 5 jaar bijgetekend heeft
- omdat hij Madueke mede heeft gehaald en nu bezig is om hem lang te binden aan PSV
- omdat hij mede heeft gezorgd dat Ihattaren bij PSV bleef en nu alles gaat doen om hem ook langdurig te binden aan PSV
- omdat hij nu de kans krijgt om een echte trainer aan te stellen en niet gedwongen wordt zoals met de overhaaste beslissing om van Bommel Cocu op te laten volgen
- omdat hij een fatsoenlijk mens is, die niet hoog van de toren blaast, maar zich al jaren met hart en ziel inzet voor ons PSV

Heeft hij dan geen fouten gemaakt? Natuurlijk wel, wie niet? zou ik willen zeggen. Bruma hem ik nooit begrepen, maar daar zat Brands ook al achteraan. Ik heb nog steeds alle vertouwen in Baumgartl, dat is een Duitse jeugd internationaal, die komt er wel. Doan heb ik vraagtekens bij, maar blijkbaar wilde de coach Van Bommel een aanvaller erbij, nadat Berghuis niet lukte door de opstelling van Feyenoord (hun goed recht)...
Voor de rest heeft John het goed gedaan. Hij heeft zelfs Pereiro nog wat laten opbrengen, blijkbaar was men (de heren trainers) daar op uitgekeken, want anders was hij wel bij PSV gebleven.

Indien John erin slaagt en goede trainer aan te stellen, een die patronen erin slijpt en met fatsoenlijk aanvallend voetbal resultaten kan halen, heeft hij meer waarde voor PSV dan wie dan ook.
+10/-5

 
4 jaar geleden
Ja - het is niet eenvoudig... er is geen Europees voetbal en er is geen geld.
Denk dat er weinig mensen zijn, die staan te springen om John de Jong nu op te volgen.
PSV is een kale kip geworden, de salarisposten moeten omlaag en nu maar kijken hoe het volgend jaar wordt.
PSV is een middenmotor geworden, daar moeten we even aan wennen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Als we dit jaar 6e of 7e worden... dan mogen we niet mopperen.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet zo somber Jan, PSV heeft nog steeds genoeg kwaliteit om nog minimaal 4e te worden, proces van dieptepunt van (zelf)vertrouwen naar uitgaan van eigen kracht moet doorlopen worden.

Het moet n keer meezitten en dan zul je zien dat er veel meer kan dan je nu denkt!
Ergens komt de ommekeer, hopelijk heel snel!
+5/-1

 
4 jaar geleden
Voorafgaand aan het seizoen leveren we giga veel doelpunten in met vertrek Luuk & Chuck. Tijdens 1e seizoenshelft Malen out for season. En in winterstop verkopen we de laatste goals voor een fooi (Bergwijn & Pereiro) en wat halen we terug? Een linksback... well done!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is altijd nog beter dan nu n heleboel geld over de balk gooien in de hoop dat er daardoor iets beter wordt.

PSV moet nu naar de midden-lange termijn kijken; dwz de volgende trainer = prio 1
Indien je nu zegt, wat jij wil John de Jong eruit, dan ligt dat hele traject op zijn gat.
Nadat die trainer - ik hoop net als @remmie dat er iemand gezocht en gevonden wordt die met PSV weer gaat trainen vlg bepaalde filosofie, kortom en systeem erin slijpen - kan de weg naar herstel van top club PSV ingezet worden.
In aanvulling daarop en in overleg met deze nieuwe trainer (out of the box denken graag PSV) kun je daarna spelers gaan benaderen die PSV sterker maken; denk dat 3 meer dan genoeg is (spelers die mentaal sterk zijn) met onze goede jeugd die eraan komt (bv Teze & Madueke), plus de kwaliteit die er nog wel is maar nu massaal onder presteert door het funeste werk van Bommel egotripper Bommel...

Dan kun je in de zomer als RVC analyseren of er nog vertrouwen is in John de Jong. Het zelfde geldt voor Toon Gerbrands imo...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik heb geen enkel vertrouwen in lichtgewicht De Jong en het krediet m.b.t. Gerbrands is verbruikt. Het is dan ook onverteerbaar dat dit duo list & bedrog óók nog verantwoordelijk zal worden voor het aanstellen van een nieuwe trainer. Schone lei. Uithuilen en, helemaal, opnieuw beginnen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage