Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'We waren in de eerste helft niet comfortabel aan de bal'

2 februari 2020 19:32

Ernest Faber zag dat zijn ploeg het voetballend heel lastig had tegen Ajax. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "We waren in de eerste helft niet comfortabel aan de bal. De vrijheid op de training waarin iedereen de bal wil hebben ontbrak", aldus Faber. "Dat is een vervolgstap die we heel snel moeten maken. We speelden in de eerste helft veel krampachtiger. Op de trainingen zijn de ruimtes nog veel kleiner en gaat het veel sneller. Iedereen is dan aanspeelbaar en speel je makkelijk onder de druk door. Als dat niet lukt, moet je daarin een keuze maken. Je ziet dat sommigen nog veel moeite hebben om de juiste keuze te maken. In de tweede helft was het in de eindfase iets vrijer, omdat we meer balbezit hadden in de voorhoede. We konden de bal iets langer vast houden, spelers konden bijsluiten en konden de logische dingen doen, waardoor het iets makkelijker ging. Maar vooral voetballend was het zeer moeizaam."

De trainer van PSV was het gedeeltelijk eens met de opmerking dat er te weinig vastigheden in de ploeg zitten. "Tijdens de wedstrijden wel. Op de trainingen zie ik ander gedrag. Dan voelen ze misschien wel minder spanning of druk", zo gaf hij aan. "In de tweede helft zag je het wel dat als je een vast aanspeelpunt hebt, want Sam had het daar moeilijk in om voor elkaar te krijgen en ook de aansluiting was daarin minder. Je kan dan wel blijven achteruit gaan, maar je moet het dan omdraaien. Iets simpeler spelen. Het is niet dat we het niet kunnen, maar het volhouden is nu niet aan de orde."

Moedeloos is Faber nog zeker niet. "Dan had ik hier niet gestaan. Dan ga ik heel snel weg", zei hij daarover. "We mogen kritisch zijn op onszelf. We zijn PSV. We hebben heel slechte resultaten. We laten het gedurende week zien dat het kan, maar je zit bij PSV zodat je het ook in het stadion laat zien. Het is geen moeilijk verhaal, maar je moet daarin je verantwoordelijkheid nemen en elkaar gebruiken op de manier zoals zou moeten, Als het te lang uitblijft, is het een vorm van kwaliteit. Aan het eind van de tweede helft vond ik het iets beter en dacht ik dat het ergens op begon te lijken. In de komende weken moet blijken of het een vorm van kwaliteit is."




Tags

faber aanspeelbaar aanspeelpunt bijsluiten fox krampachtiger moedeloos simpeler uitblijft vastigheden volhouden voorhoede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje