Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst zaterdag voor PSV cruciaal in strijd om Europees voetbal

6 februari 2020 22:59

Voor PSV wacht zaterdagavond een cruciale wedstrijd als Willem II in het Philips Stadion de tegenstander is. De Tilburgers hebben een voorsprong op PSV van vier punten op de ranglijst, dus in de strijd om een direct ticket voor Europees voetbal is winst voor de ploeg van Ernest Faber vrijwel noodzakelijk. Willem II heeft het met slechts 23 tegendoelpunten in 21 competitiewedstrijden vooral defensief uitstekend voor elkaar. Met 31 gescoorde doelpunten gaat het voorin lastiger.

Waar PSV bezig is aan een slechte reeks en in 2020 nog geen wedstrijd wist te winnen, biedt de historie juist wel vertrouwen in een goed resultaat zaterdag. De laatste 16 competitiewedstrijden in Eindhoven eindigden namelijk in een zege voor PSV, terwijl Willem II voor het laatst in september 1983 wist te winnen. De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 2001/2002 toen PSV met 6-0 wist te winnen. Vorig seizoen was PSV met 6-1 ook veel te sterk voor de provinciegenoot. Eerder dit seizoen ging PSV in Tilburg nog met 2-1 onderuit.

De selectie van Willem II kent met Freek Heerkens één speler met een verleden bij PSV. Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar kwam nooit officieel in actie voor het eerste elftal. Wel zat hij in het seizoen 2009/2010 eenmaal op de bank toen PSV voor de Europa League speelde tegen Bnei Yehuda. Trainer Adrie Koster kwam als speler ook in actie voor PSV en kwam tot 40 competitiewedstrijden. Vanwege blessureleed moest hij zijn loopbaan als speler echter beëindigen, waarna hij nog twee jaar als jeugdtrainer in Eindhoven actief was.




Tags

adrie blessureleed bnei faber heerkens historie koster provinciegenoot tilburg tilburgers yehuda

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage