Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Daniel Schwaab is wat meer ervaren dan Timo Baumgartl'

28 februari 2020 15:23
Foto: Pro Shots

Ernest Faber: "Daniel Schwaab is wat meer ervaren dan Timo Baumgartl"; image source: Pro Shots

Ernest Faber werd vrijdagmiddag op de persconferentie gevraagd waarom Daniel Schwaab de voorkeur krijgt boven Timo Baumgartl in de verdediging. "De nadruk wordt bij Daniel vaak gelegd op de dingen die hij niet goed doet, maar er zijn ook een hoop dingen die hij wel goed doet", aldus Faber. "Ik heb voor het laatste gekozen. Hij bouwt op een bepaalde manier op van mij. Daarin mag een bepaalde risico zitten. Hij maakt dan een fout. Die fout moet je dan bij mij neer liggen, want dat was in opdracht van de trainer. Hij moet er iets verstandiger mee om gaan, maar dat hoef ik hem niet uit te leggen dat het iets anders moet dan de vorige keer."

Volgens Faber ligt het niveau van Schwaab en Baumgartl heel dicht bij elkaar. "Daniel is wat meer ervaren en vanuit daar ook meer coachend", zo gaf hij aan. "Als je ziet hoe hij gedurende de week met de spelers bezig is en met het teamproces. Hij houdt de groep bij elkaar en zorgt dat iedereen met elkaar communiceert. Dat is negentig procent van je werkzaamheden. Het is niet alleen een wedstrijdje spelen. Hij zorgt dat iedereen zich goed voorbereid. Hij is daarin heel belangrijk en waardevol. Dat neem je dan mee in het veld."




Discussieer mee op de forums


Tags

faber baumgartl schwaab coachend communiceert teamproces verstandiger waardevol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
De juiste verwoording van een respectvolle coach.
+2/-1

4 jaar geleden
Schwaab de goede hoop. Tis een 7tje. Niet slechter of beter dan Jeffrey Bruma imo.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik vond dat Baumgartl dit seizoen erg goed begon als rechter centrale. Toen hij opeens links achterin Viergever moest gaan vervangen heeft hij wat mindere wedstrijden gespeeld inderdaad, maar met alle respect, ik heb Swaab al 2 seizoenen alleen maar mindere wedstrijden zien spelen. Die komt echt alles tekort voor een goede CV. Geen snelheid, geen over mijn lijk mentaliteit, opbouwend stelt het ook niks voor. Alsjeblief zeg. Hij zal wel weer belangrijk zijn voor het groepsproces maar dan zet Emiel Ratelband maar centraal achterin als dat voortaan de norm is. Swaab heeft aangetoond ons niet verder te helpen. Geef aub Baumgartl ook een eerlijke kans. Wat hebben we afgelopen zondag weer een ontzettend geluk gehad dat het nog goed kwam, maar hoe mevrouw daar weer in de fout ging en begon te janken om een overtreding. Jeetje mina. Kijk is een avondje naar Sergio Ramos of naar Getafe hoe het ook kan.
Hoef je niet te kunnen voetballen , hoef je alleen maar je tegenstander door midden te zagen en iedere bal meteen over 5 meter in te leveren bij Viergever, Dumfries of Hendriks . Ik wens hem zondag alle succes en hoop dat hij mijn ongelijk bewijst
+6/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal met je eens waarbij komt dat Baumi €10m kapitaal vertegenwoordigde. PSV moet doorselecteren en zal spelers moeten zien te verkopen. Schwaab beur je nooit meer wat voor.
+1/-0

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ben het met je eens, maar Baum is evenmin een versterking gebleken, allebei geen PSV niveau, op dit moment dan! schwaab word alleen maar slechter, terwijl ik het bij Baum ook nog niet heb gezien, leuke rcv, maar zelfde niveau heeft heracles ook als rcv...niets bijzonders dus! En daar 10k voor betalen, voorstopper van duitse degradant.....mien god zech.......
+2/-1

 
Er zitten er hier op het forum zoveel, die het PSV niveau niet aankunnen. Laat de trainer zijn werk doen, en denk a.u.b. niet dat er hier iemand is, die er meer verstand van heeft.
+6/-2

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ga je bij jezelf af? Uhm, misschien geen verstand ervan.... maar wel een mening! En dat mag, daar is een forum voor👍
+2/-0

 
 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Die meneer boven mij qua tekst, rood/witte hart België, reageerde op mijn post, vandaar mijn weder-reactie
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ach , de beste stuurlui staan aan wal toch ?
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 jaar geleden
Op de wallen bedoel je
+2/-0

 
4 jaar geleden
Emile Ratelband centraal achterin is een geniale oplossing. Aangezien die zelf bepaalt hoe oud hij is heb je een jonge god en ervaring tegelijk! Mocht Emile niet haalbaar zijn zou ik ook de voorkeur aan Baumgartl geven omdat hij veel heeft gekost en groeipotentieel heeft. Schwaab maakt net zoveel opzichtige fouten al Per Schuurs bij Ajax. Laat hem zijn positieve invloeden maar laten gelden in de kleedkamer en op de Herdgang.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 jaar geleden
Van Bommel heeft hem geknakt vind ik.
+2/-0

4 jaar geleden
Bij Schwaab heb je de angst dat hij tijdens de wedstrijd (onnodig) een cruciale overtreding maakt of de bal in de voeten van de tegenstander speelt... waardoor we een strafschop of tegendoelpunt krijgen.
Bij Baumgartl heb je dit ook, dat zal beter worden en hij heeft nog een lange tijd te gaan.
+2/-0

4 jaar geleden
Hoop prietpraat van hopeloze passant.

Beide Duitse verdedigers kunnen er weinig van. De ene kostte een vermogen en van de ander dachten we eindelijk verlost te zijn... en toen was hij er opeens weer. Drama.
+1/-2

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens! Snel in de zomer doorschakelen! Alsnog Lyanco halen? Of wederom Bruma proberen? Iig afscheid nemen van Schwaben en Baum verpatsen, Dan wel reserve-rol....is wel een dure dan😱
+1/-0

4 jaar geleden
Die Swaab speelt zo slecht de laatste weken met al zijn ervaring, ongelooflijk.
+3/-1

4 jaar geleden
Ik erger me al 2 jaar aan schwaab. Heeft echt hele cruciale fouten gemaakt. Heeft ons het kampioenschap gekost afgelopen jaar in de arena..
+4/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje