Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in niet goede, maar wel enerverende topper naar 1-1 gelijkspel

1 maart 2020 16:48
Foto: Pro Shots

PSV in niet goede, maar wel enerverende topper naar 1-1 gelijkspel; image source: Pro Shots

PSV en Feyenoord besloten zondagmiddag na een enerverend duel op 1-1 en daar viel wel wat voor te zeggen. In het Philips Stadion waren het de bezoekers die vooral in de eerste helft de overhand handen maar PSV kwam na de pauze al snel weer op gelijke hoogte. Feyenoord was daarna nog dichtbij de 1-2 maar de gastheren toonden zich in de tweede helft wel minimaal gelijkwaardig. Namens PSV scoorde Cody Gakpo terwijl voor Feyenoord Eric Botteghin het net vond.

Zoals verwacht stuurde PSV-trainer Ernest Faber dezelfde elf namen het veld in als tegen Vitesse. Jorrit Hendrix was namelijk ook weer inzetbaar. Bij Feyenoord was het opvallend dat linkerverdediger Ridgiano Haps de linksbuitenpositie bezette ten einde Denzel Dumfries te beteugelen. De openingsfase was volledig voor Feyenoord dat erg sterk uit de startblokken kwam. De bezoekers werden een paar keer levensgevaarlijk, vooral bij standaardsituaties werd het telkens dreigend. Na een vrije trap van Steven Berghuis dook de bedrijvige Robert Bozenik bij de eerste paal op maar gelukkig voor PSV besloot hij net naast. Daarna bleef Feyenoord het spel bepalen maar ook PSV kreeg een kans. Misschien wel de grootste trouwens. Na een fijne voorzet van Ricardo Rodriguez torende Dumfries boven iedereen uit maar waar het halve stadion al net de handen omhoog stond besloot de rechtsback net naast. Daar kwamen de gasten goed weg maar het moet gezegd dat Feyenoord wel de betere ploeg was. Leroy Fer beheerste het middenveld, Bozenik was aanwezig, Kokcu lekker brutaal. PSV had het lastig om gaten te vinden in de strakke defensie, beide teams gingen pas druk zetten rond de middenlijn.

Meteen na de rust sloeg PSV echter terug. Na een lange bal tikte Ryan Thomas behendig door op Gakpo die vanaf de linkerkant met links een snoeiharde diagonale schuiver in huis had: 1-1. Het rook naar buitenspel maar volgens de VAR was het dat net niet. Hierna kantelde de wedstrijd wat, PSV kreeg wat meer vertrouwen zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Er kwamen wel wat kansjes, ondermeer na een mooie actie van Sam Lammers. Ook was Dumfries er met de kop dichtbij na een delicate voorzet van Mo Ihattaren. Aan de andere kant kropen de Eindhovenaren echter door het oog van de naald toen Robert Bozenik van dichtbij via de vuisten van Lars Unnerstall de binnenkant van de paal raakte. Na een bizarre passfout van Pablo Rosario werd ook Berghuis nog gevaarlijk maar ook nu redde Unnerstall weergaloos. PSV was ook dichtbij de zege toen Sam Lammers een opgelegde kopkans kreeg. Waar hij had moeten schampen raakte de midvoor het leder vol op zijn hoofd. In de slotfase was er nog een VAR-moment toen Denzel Dumfries een kopduel aanging in de eigen zestien waarbij hij zijn hand omhoog hield. Het was moeilijk te zien of hij kopte of zijn hand gebruikte. De VAR was niet zeker waardoor het spel doorging en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord was over de hele wedstrijd gezien misschien op punten de lichte winnaar maar het was niet genoeg om de uitslag te veranderen.


Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord dumfries bozenik var berghuis enerverende gakpo lammers topper unnerstall aanging bedrijvige beheerste beteugelen bezette binnenkant botteghin delicate diagonale dook enerverend faber fer gastheren gelijkwaardig haps hendrix hierna ihattaren kansjes kokcu kopduel kopkans kropen leder linkerverdediger linksbuitenpositie middenlijn midvoor naald openingsfase opgelegde passfout pauze redde ridgiano rodriguez rook rosario schampen schuiver snoeiharde standaardsituaties strakke tikte toonden torende vitesse vuisten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

antonh cbs corona coronavirus down fittest griepgolf horeca inziens knvb kwetsbare lockdown maatschappij mensenleven nederland nikiforov omvallen ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg