Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis Higler: 'Ook als Dumfries de bal met zijn arm raakt, vind ik het geen strafbaar hands'

1 maart 2020 19:10

In gesprek met Fox Sports werd Dennis Higler gevraagd naar de beslissing van de VAR na een mogelijke handsbal van Denzel Dumfries. "Op het veld zag ik dat de arm van Dumfries heel hoog kwam, maar ik had het idee dat hij kopte. De arm zat er wel dicht bij", aldus Higler. "Toen de bal uit ging, heb ik zelf tegen de VAR gezegd dat hij het moment goed terug moest kijken. Rob Dieperink heeft het vanuit verschillende standen terug gekeken en daar goed de tijd voor genomen. Van daaruit zie je dat het uit de ene hoek lijkt dat de bal op zijn hand komt en vanuit de andere hoek lijkt het dat hij kopt."

Uiteindelijk vond de scheidsrechter na het zien van de beelden dat Feyenoord geen recht had op een penalty. "Als je de camera van linksonder pakt, zie je dat de arm van Dumfries keurig laag zit. Door het contact met Botteghin gaat zijn arm omhoog. Zelfs als hij de bal dan raakt, vind ik het geen strafbaar hands", zo gaf hij aan. "Je zou kunnen spreken van voorwaardelijke opzet als die arm onnatuurlijk zit. Ik heb echter ook gekeken waarom die arm daar zit. Die arm zat keurig laag. Ze kwamen in een duel en daardoor schiet die arm via de rug of schouder van Botteghin omhoog. Ik vind het moeilijk om te zien of hij de bal met zijn arm raakt, maar ook als hij op zijn arm komt vind ik het geen strafbaar hands."

Higler merkte in de wedstrijd dat er niet werd gevraagd om een strafschop. "Ze zeiden vanaf de bank dat er daar een elleboog bij zat", zei hij daarover. "Je ziet wel hoeveel verschillende meningen er zijn over één moment. Volgens mij is dit moment niet bepalend geweest. De wedstrijd was in balans en de ploegen hebben goed gevoetbald."




Tags

dumfries higler hands strafbaar botteghin keurig var dieperink elleboog feyenoord fox handsbal linksonder onnatuurlijk schouder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje