Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Roger Schmidt nieuwe trainer van PSV

11 maart 2020 10:41 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Roger Schmidt nieuwe trainer van PSV</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt PSV dat Roger Schmidt met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer is van de A-selectie van PSV. De 52-jarige Duitser zal dan de taken overnemen van Ernest Faber, die dan weer terug zal keren in zijn rol van Hoofd Jeugdopleiding. Schmidt zal bij PSV een contract voor twee seizoenen gaan tekenen.

Schmidt geeft aan dat hij vanaf het eerste gesprek een prettig gevoel had bij PSV. "Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie. Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijk dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past", aldus de Duitser. "Daarnaast is elkaar kunnen vertrouwen een groot goed. Er is tot het zetten van de handtekeningen niets van onze ontmoetingen naar buiten gekomen. Ik vind dat veelzeggend over de manier waarop ze bij PSV met elkaar omgaan. Voor mij is vertrouwen dé basis om met elkaar aan de slag te gaan."

De toekomstig trainer van PSV zag afgelopen maanden alle wedstrijden van PSV en zat in het stadion tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax. "De Eredivisie is onderdeel van de uitdaging die ik bij PSV heb gevonden. Het Nederlandse voetbal heeft mij altijd kunnen bekoren en ik kijk er echt naar uit om in een voor mij compleet nieuwe omgeving aan de slag te gaan", zo geeft hij aan. "PSV staat volledig achter de manier van voetballen waar ik voor sta. En ik sta achter de eis van PSV dat de club altijd om de prijzen moet spelen. Mijn teams voetballen om te winnen, altijd."

Technisch manager John de Jong geeft aan dat de club op zoek ging naar een trainer die past in het profiel dat was opgesteld. "Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen. We willen graag de baas zijn op het veld. Roger denkt daar hetzelfde over", zegt hij daarover. "In mijn tijd als scout heb ik zijn Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen vaak zien spelen. Dat maakte telkens weer indruk op me. De energie waarmee die ploegen op zoek gingen naar het doel van de tegenstander, dat is echt mooi om te zien."

De Jong gaat verder: "Roger heeft de dubbel gewonnen met Red Bull Salzburg , de nationale beker in China en werd met Bayer Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga. Hij heeft ervaring in de Champions League, kortom een zeer aansprekend cv. Daarnaast zijn we hier bij PSV heel erg van het samenwerken. Bij PSV willen we elkaar helpen. Dat zit ook in de werkwijze van Roger opgesloten."

PSV komt op de officiële website met een achtergrondverhaal over Schmidt en zijn gedachten over voetbal. Voetbal International maakte eerder een analyse over de speelstijl van de Red Bull-teams en ook hoe dit was onder Schmidt.

Meer op PSV.nl


Tags

schmidt roger jong bayer leverkusen salzburg achtergrondverhaal bundesliga china eredivisie faber gerbrands handtekeningen speelstijl

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Kijk, prima optie👍, beter dan van Gaal
+7/-0

 
5 weken geleden
Met dank aan Puma wed ik
+1/-0

5 weken geleden
Lekker lekker. Wat een gaaf nieuws! Vol ambitie, vertrouwen en respect.
+4/-0

5 weken geleden
Beste nieuws in maanden. Knap werk van Toon, dat moet gezegd
+5/-0

 
5 weken geleden
Toon? Ik neem aan dat je JdJ bedoelt.
+4/-0

5 weken geleden
Jawohl! Ik ben heel erg benieuwd naar deze trainer. Zijn speelstijl, plan van aanpak, uitstraling in de media, alles! Ff Schwabie bellen om alle info te krijgen waar ie NL kan leren, wat voor een Duitstalig persoon gelukkig wat makkelijker is en dan iig 2x per jaar ajaks van het veld spelen, want dat heeft ie iig al bewezen. Ben trouwens ook nieuwsgierig hoe hij met ZAmerikaanse spelers is.
+3/-0

 
5 weken geleden
Plus.... is een Duitse trainer, dus misschien meer kans op definitieve blijven van Rodriquez?!?!
+3/-0

 
5 weken geleden
Exact mijn gedachte! Zou mooi zijn.
+3/-0

 
5 weken geleden
Het zou inderdaad geweldig zijn als onze Zwitser aanblijft mede dankzij deze nieuwe trainer. Hoe staan Zwitsers tegenover hun bovenburen?
+3/-0

 
5 weken geleden
Ik hoop beter dan onze zuiderburen tov ons...
+2/-0

5 weken geleden
Het is in ieder geval een frisse wind. Hopelijk van Nistelrooy erbij als assistent en niet Zenden en Ramzi ernaast zetten. Kan iemand mij ook uitleggen waarom Ruud Hesp (keeperstrainer) vaak met een papiertje nog aanwijzingen staat te geven aan spelers die langs de zijlijn klaarstaan om in te vallen? Hoe zit dat met die rolverdeling op dit moment? Of zitten Ramzi en Zenden voor joker op de bank?
+1/-0

 
5 weken geleden
Het is heel normaal dat de keepertrainer aanwijzingen geeft aan de wisselspelers.
De keepertrainer is namelijk vaak verantwoordelijk voor de dode spelmomenten. Die worden vlak voordat iemand invalt vaak nog even doorgenomen
+1/-0

5 weken geleden
Veelbelovend!
+2/-0

5 weken geleden
Fantastisch nieuws!
+2/-0

5 weken geleden
Erg blij en verrast met deze keuze, van beide kanten. Beetje Duitse discipline maar hopelijk wel gecombineerd met ervaren Nederlandse cultuurbewaker als assistent en niet van die nietsnutten zoals Van Bommel had.
+4/-0

5 weken geleden
Herzlich wilkommen!
+4/-0

5 weken geleden
Een trainer met ervaring is natuurlijk goed, maar... alles valt of staat met de kwaliteit van de spelersgroep, dus (nog) veel werk aan de winkel.
+4/-0

 
5 weken geleden
Wat zeg je? Van Ginkel😜👍
+1/-0

5 weken geleden
Wauw, wat een goed nieuws. Ich bin gespannt!
+3/-0

5 weken geleden
Een pluim voor John de Jong,toppie!
+4/-0

5 weken geleden
Ken de beste man niet maar wat ik lees over zijn kijk op voetbal en wat hij nastreeft spreekt me aan. Ook wat hij zegt over dat er niets over de gesprekken is gelekt vind ik belangrijk. Alleen moet nu wel het grote doorselecteren beginnen want ik vrees dat hij met de huidige selectie zijn filosofie niet kan uitdragen. Hopelijk is Italië (en Europa) snel verlost van dat vreselijke virus want Raiola zou wel eens een paar mooie (en voor PSV belangrijke) deals met clubs uit dat land kunnen maken.
+4/-0

5 weken geleden
Mooi. Lekker een nieuw elftal bouwen om Pablo. O wacht...
+1/-0

 
5 weken geleden
Beste keus van wat er te benaderen viel, ze schijten al in hun boks in A´dam, en mooi dat hij nou al in de pocket zit, kan hij zijn ideen meteen in de bus deponeren en niet pas op het moment dat de markt leeggerooft is.
+5/-0

 
5 weken geleden
Een waar woord Por
+1/-0

5 weken geleden
geweldig dat roger naar psv komt...goed gedaan jdj...
+2/-0

5 weken geleden
Dit is de trainer die met zijn staat van verdienste goed bij PSV past. Grote naam en hoezo een stunt volgens sommige media? PSV is net als Roger Schmidt een bekende grote naam. Laten we niet te bescheiden doen. Wel complimenten aan PSV om een ervaren trainer aan te stellen. Dit getuigt van gezonde ambitie. Wie weet krijgt Roger spelers als Bruma, Doan, Baumgartl en Boscagli wel goed aan het spelen. Wat zal iedereen hier dan roepen hoe geweldig de Jong zijn aankoopbeleid is. Nu zorgen dat Rodriguez hier blijft en PSV een fitte Marco van Ginkel kan binnen halen.
+1/-0

5 weken geleden
Good Job JOHN. Heel belangrijk voor een TD om zelf de trainer te kunnen aanstellen. Iemand die past bij je visie over voetbal. Wellicht gaan zijn aankopen straks ook beter renderen. Ik vind Bruma namelijk typisch een speler die bij een dergelijke speelstijl past.
+2/-0

 
5 weken geleden
Als je de statistieken van Bruma over heel zijn carrière bekijkt zie je dat die jongen over zeer weinig scorend vermogen beschikt. Ook op andere punten scoort hij (helaas) magertjes.
+2/-0

 
4 weken geleden
Klopt helemaal. Wellicht veranderd dat. Zou niet de eerste speler zijn die het in de eredivisie beter zou kunnen doen dan elders. Als hij assists gaat geven is het ook goed. Nu hebben we een spits die geen ballen krijgt.
+1/-0

 
4 weken geleden
Bruma na dit seizoen snel afscheid van nemen👍, en andere bruma(onze) snel binnenhengelen
+2/-0

5 weken geleden
Blij met deze naam. Een ervaren trainer die aantoonbaar zijn ploeg goed kan laten voetballen. Wat heb ik destijds genoten van Salzburg tegen Ajax...2x zelfs. Ook zeer goed dat de trainer nu al bekend is en vrij is om al aan de slag te gaan met het samenstellen van de selectie voor komend jaar. Door de verkoop van Bergwijn zou er ook budget vrij moeten zijn om snel te kunnen handelen i.p.v. af te wachten tot er verkopen zijn. Ik hoop zeker op van Ginkel en een langer verblijf van onze Zwitserse vriend. Complimenten voor John de Jong en Toon en dat ze ons in een goede startpositie voor komend jaar hebben gepositioneerd. Kan niet wachten tot het volgende seizoen begint.
+2/-0

 
4 weken geleden
We hebben veel jonge spelers, die kunnen geen elftal op sleeptouw nemen.
Een man met ervaring op het middenveld zoals Van Ginkel... dat is prima.
+1/-0

4 weken geleden
Het lijkt me een man met weinig kapsones, geen Van Gaal figuur en daar houden wij in Brabant wel van.
+1/-0

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

antonh cbs corona coronavirus down fittest griepgolf horeca inziens knvb kwetsbare lockdown maatschappij mensenleven nederland nikiforov omvallen ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg