Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu'

31 maart 2020 21:26 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: "Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu"; image source: Pro Shots

Via de officiële website heeft de KNVB gereageerd op de duidelijkheid vanuit het kabinet dat tenminste tot 1 juni betaald voetbal niet mogelijk zal zijn. "Voor het betaald voetbal betekent dit dat de competities niet binnen afzienbare termijn uitgespeeld kunnen worden", aldus de KNVB. "Dan blijft er nog één scenario over: spelen na de eerder geplande zomerstop. Hierover zijn we in gesprek met de UEFA. Met het Nederlands voetbal willen we zo veel als mogelijk eenduidig optrekken met de andere competities in Europa, hoewel dat qua regelgeving een uitdaging zal betekenen."

Stoppen met de competities is ook een mogelijkheid. "Maar de KNVB, ECV en CED beseffen dat het definitief afbreken van de betaaldvoetbalcompetities ingrijpende financiële gevolgen heeft voor alle betaaldvoetbalorganisaties en hun medewerkers", zo geeft de voetbalbond aan. "Daarom willen we alle mogelijkheden en onmogelijkheden eerst goed in kaart brengen, waarbij de kaders die overheid en RIVM daarvoor bepalen uiteraard leidend zijn."

De KNVB wil benadrukken dat de competities alleen nog hervat gaan worden indien het veilig en verantwoord is. "Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu. Daarvoor volgen wij de overheid en de RIVM, die de deskundigheid in huis hebben om dit te kunnen bepalen", zo wordt aangegeven. De voetbalbond heeft wel al besloten dat het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat gaat worden.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb overheid rivm afzienbare amateurvoetbal betaaldvoetbalcompetities betaaldvoetbalorganisaties ced deskundigheid ecv eenduidig kabinet kaders onmogelijkheden optrekken uefa zomerstop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Het is een STRIJD van de virus tegen ons.
We zijn te bang... in Zweden zijn de restaurants en terrasjes gewoon open en mag je buiten voetballen.
Wij zijn watjes aan het kweken - de mensen en kinderen kunnen dadelijk nergens meer tegen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage