Transparent
Inloggen
Sluiten

'Stoppen competitie nu onbespreekbaar voor KNVB, voetbalbond zet vol in op hervatten in juni'

7 april 2020 17:25 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Stoppen competitie nu onbespreekbaar voor KNVB, voetbalbond zet vol in op hervatten in juni"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat het voor de KNVB geen optie is om de competitie nu al te stoppen. In een conference call met alle betaald voetbalclubs zou zijn aangegeven dat de voetbalbond vol inzet op doorvoetballen. Indien het RIVM akkoord gaat, wordt half juni de competitie hervat met de inhaalwedstrijden AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax. In het weekend van 19, 20 en 21 juni zouden de competities vervolgens volledig hervat moeten gaan worden. Waarschijnlijk zal dit zonder publiek gebeuren.

De KNVB hoopt dat de clubs half mei de trainingen weer kunnen hervatten. De competitie zou dan tot eind juli kunnen doorlopen. De play-offs zullen vervolgens bestaan uit een enkel duel.

Meer op AD.nl




Tags

knvb conference doorvoetballen feyenoord inhaalwedstrijden rivm utrecht voetbalclubs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Het is toch nooit goed. Altijd wel iemand ontevreden.
+2/-1

3 jaar geleden
Ik lees nog niet hoe de wedstrijden na 30 juni wordt opgelost.
RKC kan dan niet met 8 spelers gaan voetballen als alle contracten verlopen zijn.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ach ja. Die vinden toch altijd wel wat spelers (jeugd, top amateurs, verlengen met 1 maand etc.) die graag een paar potjes eredivisie voetbal spelen. Het gaat om het spel. Ideaal is het nooit en misschien moet er wat ruimer met dispensatie worden omgegaan. Maar dit hoeft de pret niet te drukken.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik snap ook niet wat het punt is. Als de competitie al voltooid word, komt er ook weer een nieuw seizoen aan. Moeten we dan vrijwel onafgebroken doorvoetballen. En dat eventueel zonder publiek. Dan is het einde wel zo'n beetje zoek. Laten we blij zijn als er ergens in 2020 überhaupt weer gevoetbald kan gaan worden. Uiteraard mét publiek.
+2/-0

3 jaar geleden
Naar een wedstrijd kijken op tv zonder publiek is afgrijselijk. Maar ja, die economische belangen..
+2/-0

 
3 jaar geleden
Het overeind houden van clubs speelt ook mee.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Dan stel ik voor dat iedereen die dat afgrijselijk vind gewoon niet kijkt. Sommige zullen het wel een fijne afleiding vinden in deze tijden. En al kijkt er helemaal niemand. Dan nog denk ik dat er veel voetballers blij zijn weer een wedstrijdje te kunnen spelen.
+1/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Michael van Praag vreest zijn baantje bij de UEFA en zet knvb onder druk. Dit kan natuurlijk nooit, mooi dat d3 burgemeesters in opkomst komen. Zo moeten alle clubs reageren. En dan wordt er niet gevoetbald.
+2/-0

 
Het enige juiste, en niet als mietjes met de staart tussen de benen in een hoekje je eigen de wil van een stelletje ego hebberts laten opleggen.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje