Transparent
Inloggen
Sluiten

Concept programma KNVB: Competitie in meest gunstige geval op 29 juli klaar

8 april 2020 20:29 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Concept programma KNVB: Competitie in meest gunstige geval op 29 juli klaar; image source: Pro Shots

In de plannen die de KNVB heeft liggen is in het meest gunstige geval de competitie op 29 juli voorbij. Dat geeft manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB aan tegenover de NOS. "Op 21 april praat het kabinet Nederland weer bij over het eventueel verlengen van de huidige maatregelen. Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt", aldus Bluyssen.

De play-offs zullen komende zomer in een flink afgeslankte vorm plaats gaan vinden. De vier clubs die zich plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal zullen op 29 juli in een nader te bepalen vorm gaan strijden om een plek in de voorronde van de Europa League. De play-offs om promotie en degradatie gaan nu over één wedstrijd. Eerst spelen de vier periodekampioenen uit de Keuken Kampioen Divisie een halve finale en finale. De uiteindelijke winnaar strijdt vervolgens tegen de nummer zestien van de Eredivisie om een plek op het hoogste niveau komend seizoen.

Nadat het seizoen voorbij is zal na een korte zomerstop van slechts drie weken het nieuwe seizoen alweer moeten beginnen. Om de verloren tijd in te kunnen halen zal er komend seizoen ook tijdens Kerstmis gespeeld gaan worden. "We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte", zegt Bluyssen daarover.

Meer op NOS.nl




Tags

knvb bluyssen degradatie eredivisie kabinet kerstmis nederland nieuwjaar nos periodekampioenen promotie voorronde zomerstop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wel geinig, met kerst een potje voetbal.
+1/-0

4 jaar geleden
Dus ultrakorte zomerstop. Spelers weg, spelers erbij. Geen voorbereiding. En meteen doorgaan. Goed man! En Europees? Krankzinnig seizoen volgt. En meteen daarna EK. Hoe eerder er een streep doorgaat des te beter. Stoppen met deze onzin. En dan na zomer (hopelijk): nieuwe ronde nieuwe kansen.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik zou de KNJB willen adviseren te stoppen met het verder uitwerken van deze krankzinnige plannen. Gaat namelijk nooit gebeuren dat er vanuit Den Haag toestemming wordt gegeven om na 1 juni weer in groepsverband allerlei activiteiten te organiseren zoals bijv. voetballen. En terecht. KNJB; stelletje trekpoppen die hun oren laten hangen naar de UEFA maffia...
+4/-0

4 jaar geleden
De Play-offs voor Europees voetbal moet je gewoon afschaffen. Die moeten naar de hoogst genoteerde club gaan.
De play-offs om promotie in gaan plannen is ook niet realistisch. Neem dan bij de KKD gewoon de hoogste clubs van de eindstand.
Ik snap niet dat ze dit ook nog proberen te handhaven.
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Pff. Alsof Den Haag en het RIVM weten waar ze het over hebben en waar het heen gaat. Al die kenners die dit menen te bepalen, op basis van welke bewezen wijsheid?

Het RIVM riep in januari nog dat de kans dat het virus naar Europa en NL zou komen extreem klein is. Riep tijdens de uitbraak dat asymptomatische besmetting nagenoeg verwaarloosbaar is. Terwijl toen al een tijdje uit allerlei onderzoek van allerlei landen blijkt dat dat juist veel meer gebeurd dan men voor mogelijk hield. Ze roepen eind februari dat carnaval in dusdanig kleine groepen wordt gevierd dat verspreiding met carnaval geen extra risico vormt. Wereldvreemde mafkezen.

Het WHO riep in januari nog dat er in Wuhan geen persoon persoon besmetting mogelijk was met dit virus. Rutte liep te zeveren over groeps immuniteit en wordt vervolgens binnen week weer teruggefloten en zet NL toch maar in lockdown. In Amerika zeiden de prognose modelen van hun RIVM dat ze op 100.000 tot 200.000 doden uit zouden komen, maar zien nu al dat het afvlakt en stellen het bij naar 60.000 doden, en zelfs die lijken veel te hoog.

Kortom, iedereen faalde met onderschatting en nu overschatting, zelfs de grootste experts zitten er kennelijk constant naast, en niemand weet met zekerheid hoe dit er over een maand uitziet. En dus moeten al die burgemeestertjes heel snel hun hok in, en eerst maar eens een paar weken afwachten hoe de vlag er dan bij hangt.

Slotvraag aan diegene die willen kappen met dit seizoen en als emo achter Overmars aanrennen (die puur in eigen belang lult), concreet: wie krijgt welke Europese tickets en op basis van wat? Alsof dat geen probleem oplevert.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hoewel ik niet uit mijn hoofd weet of alle feiten die je hebt opgeschreven kloppen, ben ik het grotendeels met je post eens.
Het RIVM schreef begin dit jaar hele andere tweets dan nu. Het RIVM en Rutten worden enorm geprezen, maar als je goed naar het verloop van de zaken kijkt dan kan je alleen maar concluderen dat ze veel te laat reageerde, en niet van te voren al een goed plan van aanpak hadden. Ik ben het wel eens met hoe de 1,5m afstand + Lockdown met wel naar buiten mogen wordt uitgevoerd.

Ik maak me grote zorgen over het nu met bedrijven als de horica gaat, en de toeleveranciers daarachter. Ik zou zeer graag een masterplan willen zien waarbij er binnen 2 weken geld naar dat soort bedrijven gaat.
Ik vrees dat op dit gebied weer te traag actie wordt ondernomen, en de kleine bedrijfjes al kapot zijn gegaan. Geen inkomen maar wel verplichte uitgaven zijn maar kort vol te houden. Er gaat geen echt toerisme meer komen deze zomer, en er is bij de klanten grote neiging tot groepen ontwijken. Daar gaan de winkels minstens nog een half jaar last van krijgen. Ik verwacht dat over een half jaar de helft van de cafe's leeg zijn, en ook veel winkelpanden in de binnenstad van eindhoven leeg komen te staan. Misschien geen leuke post, maar wel een eerlijke.
Een actieplan tav dit soort bedrijven is dus van zeer groot belang !
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vrees dat je gelijk krijgt. Een 1.5m samenleving betekent voor de hele hoop branches de doodsteek. Is maar zeer de vraag of dat een haalbare kaart is.

Zweden blijft een interessante studiecase. Geen lockdown, als enige in de wereld, alles blijft open met inachtnemening van sociaal distancing en beroep op gezond verstand vd mensen. En hoewel het dusver nog niet uit de hand loopt qua doden en ziekenhuis overflows, blijft het afwachten hoe het daar afloopt. Zou wel eens en zeer interessante uitkomst voor de rest vd wereld kunnen zijn voor als we herstarten.
+1/-0

4 jaar geleden
In plaats van te emmeren over het huidige seizoen kunnen ze beter in juli al beginnen met het nieuwe seizoen, want komende winter hebben we weer/nog steeds corona....
+1/-0

4 jaar geleden
Als in andere competities: 2 wedstrijden in de week, doordeweeks spelen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage