Transparent
Inloggen
Sluiten

'Burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat seizoen nog afgemaakt kan worden'

9 april 2020 00:28 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat seizoen nog afgemaakt kan worden"; image source: Pro Shots

De burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat het huidige seizoen nog afgemaakt kan worden. Dat geeft burgemeester Paul Depla van Breda aan tegenover De Telegraaf. Depla voert het woord namens alle burgemeesters. Op basis van uitlatingen van het RIVM en intensivist Diederik Gommers lijkt het vrijwel onmogelijk dat de Eredivisie afgemaakt kan worden. "Het kabinet laat zich adviseren door deze mensen, dus de kans lijkt klein dat de sportcomplexen per 28 april weer open gaan en dat er kan worden getraind", aldus Depla. "En als het evenementenbesluit langer wordt doorgetrokken dan 1 juni, is de hervatting van de Eredivisie niet eens toegestaan. En als dat wél mag, is het de vraag of dat kán worden georganiseerd."

Depla begrijpt wel dat de KNVB zich voorbereidt op een herstart in juni. "Zoals horecabedrijven en de scholen dat ook zullen doen", zo geeft hij aan. "Iedereen moet klaar zijn voor een stap vooruit als we het coronavirus langzaam onder controle krijgen. Ik hoop dat we snel weer naar het voetbal kunnen en de kroegeigenaren de deuren weer kunnen openen, want dat betekent dat het veilig is."

Volgens de burgemeester van Breda kan de voetbalbond zich beter richten op het corona-proof maken van het nieuwe seizoen. "Wij hebben gezegd tegen de KNVB: richt je ook op het feit dat zo’n virus de hele competitie opnieuw op z’n kop kan zetten. Het is nog maar zeer de vraag of het virus straks definitief weg is", zegt hij daarover. "Ik heb namens de gemeenten bij de KNVB aangegeven: denk alvast na over de competitie van volgend jaar. Als ons dit dan opnieuw overkomt, kan er misschien een terugvaloptie zijn. Zorg voor flexibiliteit in de planning."

Depla vindt ook dat de communicatie van de KNVB beter moet. "Het moet klip en klaar zijn dat de gezondheid ver voorop staat. Dat vond ik in de beeldvorming niet sterk naar voren komen, maar ik merkte dat de KNVB het daarmee eens is. Laat er geen onduidelijkheid over bestaan dat de bond de volksgezondheid ook het belangrijkste vindt", aldus Depla. "De irritatie die er nu bij de mensen is, komt door de gedachte dat er een uitzondering wordt gemaakt voor het betaald voetbal. De hele samenleving zit op slot, maar het voetbal moet door. Alle burgemeesters van de 31 plaatsen met profvoetbal zullen ervoor zorgen dat het voetbal geen status aparte krijgt. Dat wil de KNVB ook niet, want men geeft aan het kabinet en RIVM te zullen volgen."




Tags

depla knvb nederland eredivisie kabinet rivm corona coronavirus diederik evenementenbesluit flexibiliteit gommers horecabedrijven intensivist irritatie klip onduidelijkheid proof slot sportcomplexen telegraaf terugvaloptie volksgezondheid zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
wordt tijd dat Toon de moraalridder weer eens een paar politieke statements maakt.
+2/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben die man liever kwijt dan rijk inmiddels of mag dat hier weer niet en moeten we allemaal de beste man op handen dragen? Sinds Brands weg is, is het gewoon uit zijn handjes geglipt
+1/-1

4 jaar geleden
Zo moeilijk is het toch ook allemaal niet:
Als je 30 juni klaar wilt zijn en er zijn nog 8 of 9 wedstrijden te spelen, dan begin je op 6 juni (als je tussen elke wedstrijd 2 rustdagen wilt hebben) of zelfs nog later (met minder dan 2 rustdagen tussen de wedstrijden). Teams moeten opgetraind zijn, geef ze daarvoor 2 weken, dan moeten ze in de laatste week van mei weer aan de gang zijn. Of er publiek aanwezig is, is nu ff niet relevant. Kan het wel dan is het mooi, kan het niet, dan is het jammer.
Dit moet altijd passen, want ik kan me niet voorstellen dat we tot voorbij eind mei nog in deze grootschalige lockdown zitten. Zeker gezien dit bericht:

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/aantal-ic-patienten-voor-het-eerst-afgenomen-deze-daling-zat-in-geen-enkel-model~a3259945/link
+1/-1

4 jaar geleden
Er valt toch nog helemaal niks te zeggen over hoe dit gaat lopen? Dus we kunnen er ook nog helemaal niks over zeggen. Dat de bond scanrio's maakt kan ik alleen maar toejuichen. De mensen die gelijk roepen dat het toch niet kan, roepen wat mij betreft echt voor hun beurt. Er zitten heel veel mitsen en maren aan, maar ik ben blij dat de bond ook gaat kijken hoe het wel kan.

De roep dat er europese tickets verdeeld moeten gaan worden is hiermee helemaal kort door de bocht. De voorrondes van de EL en CL beginnen altijd in juli of augustus? Zo lang we niet weten wanneer volgend seizoen kan beginnen, weet je niet wanneer je dit seizoen kan eindigen.

Er zijn beleidsmakers geweest die heel hard schreeuwden dat we zonder supporters niet konden voetballen. Als dat zo is, dan gaat het heel lang duren voordat we volgend seizoen kunnen beginnen. We zijn daar nog zo ver vanaf.
+2/-0

4 jaar geleden
Zal mij niet verbazen als de competitie in augustus 2021 gestart gaat worden met alle gevolgen van dien . Diverse clubs failliet en een grote misère .Dit virus zwerft nog lang rond en zolang er geen vaccin is kan iedereen er mee te maken krijgen . De vraag is hoe hard treft het je . De onzekerheid is te groot voor jong en oud.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik weet dat uiteraard ook niet zeker, maar ik vermoed dat dit seizoen sowieso afgeschreven wordt en men in augustus misschien weer met het nieuwe seizoen begint, met of zonder publiek is de vraag. Spelers zijn nu gewoon nog heel moeilijk te motiveren, zeker omdat restant competitie afgedaan moet worden als een formaliteit en zonder publiek, laat staan een kampioensfeest voor de kampioen. Ik ben het me je eens dat 'het virus nog lang rondwaart', simpelweg omdat de experts/virologen het daar wel over eens zijn. Lijkt erop daarom op dat zonder vaccin we nog gewoon social distancing op een bepaald niveau moeten houden, geen idee hoe zich dat zal vertalen in publiek in stadions.
+1/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage