Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA: 'Europese tickets moeten worden verdeeld op basis van sportieve prestaties'

23 april 2020 17:27 - Twitter Martyn Ziegler
Foto: Pro Shots

UEFA: "Europese tickets moeten worden verdeeld op basis van sportieve prestaties"; image source: Pro Shots

Volgens de journalist Martyn Ziegler heeft het uitvoerend comité van de UEFA besloten dat de tickets voor de Champions League en Europa League moeten worden verdeeld op basis van sportieve prestaties. De Engelsman voegt daar zelf aan toe dat het er op lijkt dat er wordt gekeken naar een gemiddeld aantal behaald punten per wedstrijd omdat niet iedere club evenveel wedstrijden heeft gespeeld. De beslissingen over promotie en degradatie in de verschillende competities ligt bij de nationale voetbalbond zelf.

PSV zou in deze situatie in de derde voorronde van de Europa League uitkomen en daarmee twee voorrondes door moeten komen om de groepsfase te kunnen halen.

Update 17:27: De UEFA bevestigt via een statement op de eigen website dat het wil dat de nationale bonden voor de Europese tickets de huidige ranglijst gebruiken. Het meldt daarbij ook dat de UEFA het recht heeft om clubs te weigeren als ze niet om sportieve redenen zijn geselecteerd voor de Champions League of Europa League.




Tags

uefa comite degradatie martyn promotie statement voorronde ziegler

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dat is toch al een ander geluid dan twee weken terug toen de baas van de UEFA heel pedant stelde dat bij niet afmaken van de competitie eventuele uitsluiting van Europees voetbal zou volgen.
+2/-0

Voor ieder aangedragen oplossing zijn er tientallen problemen te bedenken.
+3/-0

3 jaar geleden
Ik zou de CL en EL in januari starten, en dan een jaar laten duren,
dan past het ook bij het WK in Quatar dat ook in de winter is,
+2/-0

 
3 jaar geleden
En dan vergeet je gemakshalve even het EK volgend jaar, als dat door gaat?
+1/-0

 
3 jaar geleden
EK nog in de zomer,
Hoe je het ook gaat indelen, het schema wordt nooit netjes.
Mijn punt is eigenlijk dat door de Corona + het WK in Quater het langdurig een puinhoop gaat worden tav de voetbal-schema's.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ze moeten dalijk gewoon wat keuzes gaan maken. Voorafgaand aan een competitie is dat een stuk makkelijker dan tijdens. Je kunt bijvoorbeeld de groupsfase CL inruilen voor een afvalronde. Een jaartje Playoffs afschaffen en de nationale bekers inkorten / jaar overslaan, paar interlands overslaan etc. Dan heb je snel weer ruimte genoeg.

Net als in alle andere sporten wordt het even focussen op de hoofdgerechten. Dus CL, EK/WK en Nationale competities. De rest is dan even ondergeschikt.
+1/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
De UEFA kan dit wel vinden,en als advies meegeven,maar kan niet leidend zijn.De KNVB kan niet in strijd gaan tegen haar eigen reglementen.

Artikel 14 – Terugtrekken uit de competitie

1. Het terugtrekken van een elftal door een betaaldvoetbalorganisatie uit de competitie gedurende een seizoen heeft tot gevolg
dat:
a. alle door dat elftal gespeelde wedstrijden als niet gespeeld worden beschouwd;
b. dat geen rekening wordt gehouden met eventueel in mindering gebrachte winstpunten tengevolge van het niet opkomen
tegen het teruggetrokken elftal;
c. het wederom deelnemen aan een volgende competitie alleen kan geschieden met toestemming van het bestuur betaald
voetbal, dat daaraan voorwaarden kan verbinden.

Dat wil zeggen dat de KNVB helemaal geen keus heeft. De overheid sluit het voetbal tot 1 september,als de KNVB daarop volgend de teams uit de competitie haalt,dan worden alle resultaten teniet verklaard.Na de tenietverklaring kan de KNVB dus kijken naar sportieve prestaties van een afgewerkte competitie.Er is gewoon geen enkele andere keus.De KNVB kan niet in strijd met haar eigen reglement handelen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Volgens mij geld dit alleen als een vereniging zich terugtrekt. Dit is een totale andere situatie en deze staat nergens in een reglement beschreven wanneer door een virus het competitie niet afgemaakt kan worden. Dit komt door de regering en niet door de voetbalbond of voetbal vereniging.

Zo moeilijk kan het niet zijn wat betreft Europees voetbal. Gewoon de clubs inschrijven die dit verdiend hebben in dit seizoen.

Jammer genoeg heeft PSV totaal geen recht op de CL. Als ze dit al toegewezen krijgen dan hoop ik dat ze hun verstand gebruiken en deze ticket doorgeven aan AZ, want hun verdienen het meer dan PSV.
+2/-0

 
Wellicht de reglementen zelf beter lezen. Dit gaat over de consequenties als een club zelf besluit een team terug te trekken. Bovendien trekt de KNVB nu geen achttien clubs terug, maar beëindigt het de competitie. Lijkt wellicht hetzelfde, is het niet.
+2/-0

 
3 jaar geleden
"Het terugtrekken van een elftal door een betaaldvoetbalorganisatie."
De teams worden niet teruggetrokken, er is geen reden om ze terug te trekken,
Ze blijven ingeschreven, maar er wordt niet meer gevoetbalt.
+2/-0

3 jaar geleden
Het eerlijkst is gewoon te kijken wie er de afgelopen 20 jaar het meest kampioen geweest is 😎
+4/-0

 
3 jaar geleden
Of de laatste 10 wedstrijden het meeste aantal punten heeft gehaald, voor Dikkie ;-)
+1/-0

3 jaar geleden
Laten we nou gewoon eens even rustig wachten tot na de corona ellende, die echt morgen/volgende week/volgende maand/volgend jaar nog niet voorbij is.
Tegen de tijd dat het voorbij is eens rustig gaan kijken wat er uberhaupt kan. Het is namelijk voor de meeste clubs niet te doen om straks goed voorbereid te zijn op wat voor voetbal dan ook of zelfs te overleven.
Is er iemand die bv Willem II na een jaar corona ellende nog ziet bestaan? En mochten ze niet over een jaar failliet zijn, wie denkt dat ze dan, gelijk zodra de UEFA dat wil, alles op de rit hebben (selectie/staf/stadion/stewards/geld)?

Dit kop-in-het-zand-steken heeft echt geen zin en maakt het leed straks alleen maar groter voor clubs die niet eens een bus of geld voor een vliegtuig hebben maar wel 'recht' hebben op Europees voetbal.

Ik word zo moe van die puberale UEFA met de vingers in de oren (tralala).
+6/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens. Criterium is of er op 1 september werkzame medicijnen en/of vaccin voorhanden zijn. En daar ziet het helemaal niet naar uit.
+3/-0

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
"Omdat niet iedere club evenveel punten heeft behaald"... Ja dat zou fraai zijn na 3/4 seizoen, allemaal evenveel punten.
+1/-0

3 jaar geleden
Persoonlijk hoop ik dat ADO niet degradeert (en dus RKC ook niet) en dat Cambuur & De Graafschap wél promoveren. Tevens hoop ik iig dat Ajax niet tot kampioen wordt uitgeroepen. De bekerfinale zou eventueel gespeeld mogen worden wat mij betreft, hoeft natuurlijk niet.

En dan wellicht een eredivisie met 20 clubs, en dat met het EK volgend jaar zomer? Persoonlijk zie ik Europees voetbal voorlopig, dus ook na 1 september, niet gauw van de grond komen. Verschillende landen met verschillende regels. Plus is het nou wel verstandig om alle deelnemers, al dan niet met supporters, door heel Europa en delen van Azië te laten reizen?

Maar ik ben in eerste instantie benieuwd naar hoe het voetballandschap eruit zal zien als alle stofwolken (lees: virus) zijn opgetrokken. imo nog geen peil op te trekken.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat er ook gebeurd, wat heeft Nederland daaraan? Wij hebben tickets voor de voorronde en wanneer denkt de UEFA die te spelen? In Nederland geen voetbal voor september en ik kan mij niet indenken dat in o.a. Spanje, Italie en Belgie wel gespeeld kan worden voor die tijd.

Weer geen doordacht plan bij de UEFA, wanneer beginnen ze eens mensen in dienst te nemen die realistisch kunnen denken
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje