Transparent
Inloggen
Sluiten

'Grote clubs hervatten gesprekken over mogelijk steunfonds voor Eredivisie'

1 mei 2020 09:41 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Grote clubs hervatten gesprekken over mogelijk steunfonds voor Eredivisie"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad medt dat de grote clubs uit Nederland vrijdag de gesprekken weer hervatten met de Eredivisie CV om te kijken of ze tot een steunpakket kunnen komen. De KNVB stelde eerder dat clubs die in Europa actief zijn de zware morele verplichting hebben om 25 procent van het startgeld af te staan aan de andere clubs. Algemeen directeur Toon Gerbrands gaf eerder al aan dat PSV hier aan wil voldoen mits de andere clubs zich hier ook aan houden.




Tags

eredivisie steunfonds gerbrands knvb medt nederland startgeld steunpakket verplichting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ajax gaat hier toch niet aan meedoen met hun grootheidswaanzin. Die zullen max 5% willen afdragen, want CL en dus alsnog meer. Als armere clubs als AZ en PSV bereid zijn 25% af te staan, moet Ajax gewoon niet janken. Al helemaal over het feit dat we ze allemaal haten, want dat gaat zo alleen maar erger worden.

Hoop overigens wel dat ze voorrondes moeten gaan spelen in 020 en niet net als het beste ticket ook rechtstreeks ermee de CL in mogen. Zie nog wel gebeuren dat ze het dit keer dan niet halen net als afgelopen jaar al had moeten gebeuren.

Goed overigens dat Gerbrands zich al indekt, maar zou ook mooi zijn als PSV zich dan uiteindelijk toch van de goede kant laat zien en die 25% afstaat (ondanks dat we het zelf natuurlijk ook gewoon hard nodig hebben).
+3/-0

 
3 jaar geleden
Jij hoopt dat ze voorrondes moeten gaan spelen in 020, maar het staat toch al lang vast dat ze rechtstreeks de groepsfase van de CL in gaan?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee.
Alleen als de winnaar van de CL, dit jaar, zich ook via competitie weet te plaatsen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Precies. Het ticket dat ze hebben is alleen rechtstreeks als de winnaar van dit seizoen zich al via de competitie plaats.

De vraag is nu dus wat er gaat gebeuren als de CL dit seizoen niet uitgespeeld wordt..
+1/-0

3 jaar geleden
Tja.. en dan vraag ik me af hoe het kan dat ze bij Ajax niet snappen waarom er zoveel mensen een hekel aan ze hebben.
Krijgen de miljoenen in hun schoot geworpen en je dan zo opstellen. Bah bah
+5/-0

3 jaar geleden
Lijkt me dat geen van de clubs hier over kan klagen dit jaar. Zeker Ajax en Willem 11 profiteren (ongewild) optimaal van het aanwijzen van de Europese Plekken. Het zou van mij ook best een permanent karakter mogen hebben. Waarbij 10-20 % van de Europese gelden wordt verdeeld over de eredivisie. Draagt misschien ook een beetje bij aan de onderlinge support voor nederlandse clubs in Europa.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Voor het kunstgras is er toch al een permanente regeling van orde 5% ?
+1/-0

3 jaar geleden
Samen de Eredivisie redden en sterk maken ,maar samen dat woord kennen ze niet in 020 = daar IK en IK !!!
+2/-0

3 jaar geleden
"De KNVB stelde eerder dat clubs die in Europa actief zijn de zware morele verplichting hebben om 25 procent van het startgeld af te staan aan de andere clubs."

En wat stopt de KNVB zelf in het potje met hun 'zware morele verplichting'? Hebben de bobo's daar bv ook al een deel van hun salaris in dit steunfonds gestopt?
+1/-0

 
3 jaar geleden
De mannen bij de KNVB zullen best iets aan hun baantjes overhouden, maar we moeten niet overdrijven over de mogelijkheden van bonden om financiele steun te verlenen. Een sportbond is geen Centrale bank of overheid. En als er al geld overblijft hoop ik dat ze dat eerder in het breedte-voetbal, de jeugd en haar leden steken dan in een miljoenenbal als het profvoetbal. Een vrijwillger bij de plaatselijke VV Bal op het dak loopt niet wekelijks voor nop het veld te schoffelen zodat er bij FC Emmen nog een extra jochie 100k kan krijgen voor het uitoefenen van zn hobby. Vaak is voetbal vetpot, prima, maar we moeten niet dramatisch gaan doen als dat eens een paar jaar wat minder is.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Maar we moeten wel overdrijven met de mogelijkheden van voetbalclubs? Alsof bij Willem II, Feyenoord of welke andere BVO (behalve ajax) dan ook, het geld tegen de plinten omhoog klotst. Een voetbalclub is toch ook geen centrale bank of overheid? Zelfs van supporters wordt verwacht dat ze niet moeilijk doen over hun seizoenskaarten. Dat zijn soms mensen met geen rooie cent op hun bankrekening.
Al doneren ze bij de KNVB maar 10.000 euro. Het gaat immers om de "zware morele verplichting" toch? En dan sturen ze die 10.000 idd maar naar de amateur clubs, die het nog meer nodig hebben.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje