Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniel Schwaab: 'Roger Schmidt kan echt iets aan de Eredivisie toevoegen'

2 juni 2020 08:25 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Daniel Schwaab: "Roger Schmidt kan echt iets aan de Eredivisie toevoegen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Daniel Schwaab aan uit te kijken naar het PSV onder Roger Schmidt. De Duitse verdediger zal het als speler zelf echter niet meer mee maken, omdat hij al vertrokken is bij de club. "Men kan een trainer verwachten die precies weet wat hij wil. Heel offensief, hoog drukzetten, hoog staan, altijd actief met en zonder bal", aldus Schwaab. "Als het werkt en iedereen meedoet, en dat laatste is écht belangrijk, dan kan het een heel verse manier van voetbal zijn. Mooi om naar te kijken."

De verdediger voegt daar wel de kanttekening aan toe dat iedereen moet snappen en weten hoe en wat hij moet doen. "Als het niet werkt en het vertrouwen niet komt met resultaten, dan kan het ook gevaarlijk zijn. Maar dat is altijd met het invoeren van iets nieuws, wanneer je met risico speelt", zo geeft hij aan. "Ik ben heel benieuwd, hoop dat het werkt. Hij kan echt iets aan de Eredivisie toevoegen."

Schwaab gaat ook in op zijn vertrek bij PSV. Hij is al teruggekeerd naar Duitsland en zag af van een deel van zijn resterende twee maandsalarissen. "Dat was voor mij vanzelfsprekend, omdat we de laatste maanden niet gevoetbald hebben", zegt hij daarover. "Maar dit einde is raar. Ik wil komend seizoen heel graag in de rust van een wedstrijd nog afscheid nemen van de supporters, want ik koester deze vier jaar en PSV voor altijd. Dat kan als er weer publiek welkom is en laten we voor iedereen hopen dat dit snel weer mogelijk is."




Discussieer mee op de forums


Tags

schwaab eredivisie roger schmidt drukzetten duitsland invoeren kanttekening maandsalarissen offensief telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Kun je met spelers als Baumi en Viergever met 30-40m in je rug spelen en succesvol zijn of slaat de vertwijfeling op dag 1 al toe bij het defensieve blok van 4?
+2/-0

3 jaar geleden
Met een dergelijke speelwijze heb je inderdaad snelle verdedigers nodig die sterk zijn in één-op-één duels. Ik denk aan een type Alex. Slome verdedigers zijn killing lijkt me, omdat je met veel ruimte in de rug speelt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Met genoeg discipline in het team (m.n. voorin) komt het niet zo ver dat de verdedigers 1 op 1 komen. Door de ruimtes klein te maken en er kort op te zitten, gaat namelijk de precisie uit de passing. Veel ballen zullen dus bij de zijlijn of over de achterlijn vallen. Ballen die ertussenin vallen zal de keeper alert op moeten zijn.

Als de taken goed uitgevoerd worden, kan je het iedere ploeg lastig maken met dit spel. Kijk alleen al even naar Getafe tegen Ajax en hoe effectief het spel was. Ja natuurlijk was het rollebollen irritant, maar het feit dat ze gewoon werkelijk niks konden uitrichten was pijnlijker dan dat.
+1/-0

3 jaar geleden
Met wat vertrouwen kan Baumgartl dat denk ik prima. Bruma zou een prima alternatief zijn, snel, fysiek sterk, prima tackle, goed met het hoofd, alleen waarschijnlijk niet haalbaar.
De vraag is en blijft krijgen we een linksback komend seizoen, en kan schmidt de aanvallers motiveren om de gevraagde arbeid te verrichten. En wat gaat er gebeuren met het middenveld... we gaan het zien
+2/-0

Nu Rodrigues niet meer beschikbaar is zullen we echt een vaste linksback moeten regelen, Dumfries zeker nog een jaar houden en centraal in de verdediging een bewezen MAN moeten halen, ons middenveld reorganiseren , voorin hebben we keuzes in eigen gelederen, maar die moeten we wel zien te behouden.
+2/-0

3 jaar geleden
Het kan bijna alleen nog maar tegenvallen na al die berichten over Schmidt en zijn, voor PSV, 'nieuwe' speelwijze. Dit kan niet anders dan een meerjarenplan gaan worden.
Feit is dat er veel te veel middelmatige spelers bij PSV lopen die, in het meest gunstige geval, aardig mee kunnen voetballen, maar eigenlijk continu op hun bek gaan, wegens gebrek aan ervaring, leiderschap en kwaliteit op de as van het veld.
Dat PSV geen elftal met toppers kan kopen en opstellen is logisch en dus is het logisch dat we ook middelmatige spelers hebben. Dat is geen probleem mits deze spelers zich op kunnen trekken aan een paar toppers. Een elftal vol met alleen maar middelmatige, onzekere, soms angstige voetballers zal wekelijks klappen krijgen, zoals we afgelopen seizoen hebben kunnen zien. Hier verandert een trainer niks aan.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje