Transparent
Inloggen
Sluiten

Komend seizoen ook buitenspeltechnologie in Eredivisie

31 juli 2020 08:42 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Komend seizoen ook buitenspeltechnologie in Eredivisie; image source: Pro Shots

Komend seizoen zal de VAR ook gebruik gaan maken van de buitenspeltechnologie. Dat bevestigt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond in gesprek met De Telegraaf. Daarmee kan op de millimeter nauwkeurig gezien worden of een speler buitenspel staat. Ondanks dat in het buitenland de kritiek op de technologie steeds groter wordt, heeft ook de KNVB besloten deze technologie te gaan gebruiken. "Er is gekeken of de oefenduels kunnen worden benut om die technologie onder de knie te krijgen, maar dat bleek praktisch niet haalbaar", aldus Van Egmond. "Daarom gebruiken we in de maand augustus bestaand beeldmateriaal om de VAR’s te trainen."

Het is bovendien niet het enige dat zal gaan veranderen. "Ook de handsregel krijgt aandacht, want die is iets aangescherpt, waardoor de bal nóg sneller op de penaltystip gaat. Dat zag je in de Serie A al terug", zo geeft hij aan.
Tags

buitenspeltechnologie technologie egmond eredivisie var aangescherpt beeldmateriaal bestaand handsregel knvb millimeter nauwkeurig penaltystip praktisch scheidsrechtersbaas telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
In alle stadions of alleen in de grote?
+1/-0

10 maanden geleden
Die buitenspelVAR is bloedirritant. Ze moeten het gewoon meteen terugkijken of detecteren terwijl het spel bezig is en meteen stoppen. Technisch zou dat binnen een seconde mogelijk moeten zijn. Zo ingewikkeld zijn 22 man en een bal niet. Desnoods pas je de regel lichtelijk aan.
Nu gebeurt heel vaak dat er buitenspel wordt gezien door de assistent, het spel gaat door, maar geen kans ontstaat en de verdedigende ploeg kan counteren. Tijd voor de diepe pass en... pwiet, vrije trap mee.
Of dat je bij elke goal moet afwachten met juichen.
Maar vooral dat het spel onnodig lang stil ligt.
+2/-0

10 maanden geleden
"Daarmee kan op de millimeter nauwkeurig gezien worden of een speler buitenspel staat." Los van of we dit moeten willen, kan tegelijkertijd tot op een honderdste van een seconde worden vastgesteld wanneer de bal bij degene die de assist geeft van de voet / het hoofd of wat dan ook vertrekt? Volgens mij is dat lastig. Ik blijf zeggen : gebruik de VAR voor grote dingen. Eerder benoemd zijn de handsbal van Thierry Henry tegen Ierland en de meters buitenspel van Wamberto tegen Utrecht.
+3/-0

10 maanden geleden
In Nederland gewoon afschaffen die VAR. Het is een prachtig systeem die het spelletje een stuk eerlijker kan maken, maar dan moet je hem ook wel eerlijk willen gebruiken.
+3/-0

10 maanden geleden
Zo is het precies remmie.Stel,je hebt een cruciale wedstrijd in de strijd om het landskampioenschap,tussen twee daarvoor strijdende teams.We stellen daarvoor een arbitrage team aan,dat de wedstrijd moet leiden,beoordelen,op en naast het veld.De een heet Lozano en blijkt uit beelden na de wedstrijd,zal vol op zijn achillespees binnen de 16 getorpedeerd te worden,als doorgebroken speler.Dit gebeurd al na 6 minuten.Om de titelstrijd open te laten,gaan we niet zoals bij Ajax-Feyenoord bij de Rotterdammers wel gebeurd,al een rode kaart uitdelen,laat staan een penalty,erger nog de VAR laat doorspelen,en roept ook tegen de scheidsrechter doorspelen.Na de wedstrijd blijken ze er helemaal langs te zitten.Om vervolgens diezelfde VAR wel in te zetten nadat de scheidsrechter al zijn beslissing ,doorspelen had genomen.dan gaan we alles tien keer herhalen en uitvergroten,scheidsrechter aan de zijkant laten komen,waar supporters hem van alle kanten belagen,hoogspanning.Na de wedstrijd blijkt dat Neres wanhopig aan de zijkant van het doel,niet in scoringspositie,wacht op een medespeler die er niet is,op contact wacht,en na contact nog een tussenstap moet maken om voorover te kunnen duikelen.Competitievervalsing,arbitrale aanfluiting.Het systeem is op deze wijze een gedrocht.In een landschap waar het om miljoenen gaat,kan dit gewoon niet,maar gebeurd wel.PSV heeft er hele slechte ervaringen mee,en zou dit niet zomaar als zoete koek moeten nemen,maar eerder om goede uitleg vragen.Het is namelijk alleen maar zo dat het spel eerlijker word zonder willekeur.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Helaas is dit slechts 1 enkel voorbeeld. Vergeet ook niet die buitenspelgoal(met VAR) van Huntelaar tegen Groningen datzelfde seizoen. Kijk eens hoe vaak wij zeer discutabele rode kaarten krijgen en vergelijk dat eens met overtredingen van andere ploegen. Neem enkel een Steven Berghuis als voorbeeld die Luuk de Jong zijn ribbenkast in tweeën schopt. Het absolute dieptepunt was wel de rode kaart voor een speler van Groningen voor tijdrekken, omdat Ajax maar niet tot scoren kon komen. Het ligt er allemaal zo dik bovenop dat het geen eens een complottheorie is. Schaamteloos wordt er een ploeg overduidelijk bevoordeeld en is er zeker ook 1 die schaamteloos wordt benadeeld.
+2/-0

10 maanden geleden
Alles dat van de KNVB, UEFA, Fifa, EU, WHO, RIVM of onze regering af komt werkt in de praktijk altijd gewelig. Hiep hiep hoera....
+3/-3

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
'Het kampioenschap van Ajax in seizoen '18 - '19 werd mede mogelijk gemaakt door KNVB, scheidsrechters en var.'
+2/-1

 
reactie verwijderd

VHTLsaw (geschorst)
10 maanden geleden
Positief is dat eindelijk de situatie qua camera's in alle stadions gelijk getrokken worden.Maar betere techniek levert niets op als de VAR "uitvoerders" even knullig bezig blijven als afgelopen twee jaar. Op de KNVB site staat al vermeld dat bij twijfel niet ingegrepen hoeft te worden.Dit is vragen om moeilijkheden, zoals in de Premier League vaak bleek bij een millimeter wapperend haarlokje op of over de getrokken lijn.Hoe maak ik het kijken naar voetbal kapot?
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bayern benadeeld calimero coendillen dumfries egmond gakpo gotze hands handsbal heerenveen izecson jong knvb lief malen nederland nos onzin opinie penalties sangare santos schmidt shevchenko teze var vhtlsaw zahavi zeist