Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'We hebben geprobeerd een volledig nieuwe cultuur te creëren'

7 augustus 2020 08:54 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "We hebben geprobeerd een volledig nieuwe cultuur te creëren"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Toon Gerbrands geeft in gesprek met het Eindhovens Dagblad aan dat de clubleiding heeft geprobeerd om een volledig nieuwe cultuur te creëren bij PSV. "Dat kan alleen als je een keer helemaal doorpakt. Eens in de zoveel jaren gebeurt zoiets een keer bij een voetbalclub", aldus Gerbrands. "Daarbij neem je soms ook afscheid van mensen die bij je club een goede staat van dienst hebben opgebouwd en prijzen hebben gewonnen. We hebben de situatie bij PSV vanaf maart heel grondig kunnen analyseren en samen met Roger Schmidt gekeken hoe we de gewenste vernieuwingen konden bereiken en tegelijkertijd de clubcultuur konden behouden.

Gerbrands gaat verder: "Met André Ooijer en Boudewijn Zenden hebben we mannen aan boord die op het allerhoogste niveau geschitterd hebben en respect genieten bij de nieuwe trainersploeg. Ooijer heeft voor onze club bijvoorbeeld een heel belangrijke rol en houdt de verbinding naar de jeugdopleiding en Ernest Faber."

De ambities van PSV zijn nog altijd hetzelfde. "De corona-crisis heeft zeker impact, maar wij hebben de mogelijkheid om ons te versterken. Met onze coach kijken we met het nodige geduld naar enkele gerichte aanwinsten en de verwachting is dat de transfermarkt dit jaar heel laat pas op gang komt. In de voetballerij lopen nu zoveel dingen door elkaar heen, dat sommige clubdirecteuren en zaakwaarnemers niet eens de telefoon opnemen", zo geeft hij aan. "Naast de ambitie om ons te versterken, denken we ook dat er meer dan vorig jaar te halen is uit de huidige selectie."

Meer op ED.nl




Tags

gerbrands ooijer allerhoogste boord clubdirecteuren corona doorpakt faber geschitterd roger schmidt trainersploeg verbinding vernieuwingen zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage