Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: PSV bevestigt komst van Yvon Mvogo

25 augustus 2020 10:13 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: PSV bevestigt komst van Yvon Mvogo</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen de komst van Yvon Mvogo bevestigd. De doelman wordt voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. De in Kameroen geboren keeper is international van Zwitserland en zal woensdag direct aansluiten bij de selectie van Roger Schmidt. "Mvogo is een veelzijdige doelman die direct de concurrentie aan kan", aldus Technisch Manager John de Jong.

Schmidt heeft momenteel de beschikking over vier doelmannen met ook nog Lars Unnerstall, Jeroen Zoet en Hidde Jurjus. "Voor Jurjus is concrete belangstelling en met Zoet hebben we eerder al afspraken gemaakt over zijn toekomst. Hij heeft bij ons aangegeven dat hij openstaat voor een buitenlands avontuur en daar hebben we respect voor", zo geeft De Jong aan. "Jeroen heeft namelijk een flinke staat van dienst, hij was basisspeler in drie kampioensploegen. Wij moeten echter wel verzekerd blijven van meerdere goede doelmannen. We hebben Robbin Ruiter aan Willem II verkocht en door de komst van Mvogo zijn we nog steeds voorbereid op eventuele mutaties in het keepersbestand."

Mvogo kijkt zelf uit naar zijn periode bij PSV. "Ik hoop bij PSV te kunnen tonen dat ik er klaar voor ben om bij een topclub eerste keeper te worden", zegt hij daarover. "Alle betrokken partijen hebben bewust voor een verhuur van twee seizoenen gekozen. Dat geeft rust, maar het geeft tevens aan dat ze het bij PSV in me zien zitten. Het is aan mij om dit vertrouwen waar te maken."

Meer op PSV.nl




Tags

mvogo yvon jong jurjus schmidt zoet buitenlands hidde kameroen kampioensploegen keepersbestand leipzig mutaties roger ruiter unnerstall veelzijdige zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Mocht iemand beelden van na 2016 hebben dan houd ik me aanbevolen. Tot nu toe alleen maar beelden van voor die periode gevonden die er goed uitzien. Welkom bij onze mooie club Yvon.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Youtube,
Young boys -vaduz 5-4
Young boys -winterthur 2-2.
Ziet er toch niet echt goed uit.
+1/-1

 
Precies wat ik dus dacht. Jouw conclusie wat hij wel/niet kan beoordeel je op een paar korte YouTube-filmpjes.
+2/-0

 
Verder dan deze redding (0:44) kom ik ook niet. Veel beelden zul je ook niet kunnen vinden, omdat hij sinds 2017 maar 21 wedstrijden heeft gekeept.

https://www.youtube.com/watch?v=HZIWp5iKyhQlink
+1/-0

reactie verwijderd

Riverside (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Eerst maar eens zien of hij ook daadwerkelijk onze eerste keeper word, we zien het straks wel.... maar had liever eerst een linksback of middenvelder(loper) gezien.... nu 3 a 4 keepers... en niet een linksback....😱🥴😩
+1/-3

 
3 jaar geleden
Ik snap deze reacties niet zo goed. PSV was op zoek naar een nieuwe keeper na het vertrek van Robbin Ruiter. Dit lijkt me een meer dan prima opvolger. Schimdt heeft duidelijk aangegeven dat PSV met meerdere spelers bezig is en er binnenkort duidelijkheid komt. Toevallig wordt de nieuwe keeper nu als eerste vast gelegd. Wat maakt de volgorde uit?
+6/-0

 
3 jaar geleden
Omdat menig supporter (ik ook) hem inmiddels behoorlijk begint te knijpen. We hebben eindelijk een uitstekende trainer, maar het upgraden van de selectie laat wederom heel lang op zich wachten. We hebben echt 2 a 3 versterkingen in het veld nodig om bovenin mee te doen en het is angstig stil. Nu is dit altijd zo bij PSV wat ook wel weer knap is, maar een einde aan de onzekerheid zou wel prettig zijn. Over drie weken Groningen uit wordt knap lastig zonder een ingespeelde complete ploeg.
+2/-1

3 jaar geleden
Zo, de eerste nieuwe, benieuwd wie er volgen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Niet geheel onbelangrijk: Yvon Mvogo heeft een prachtige zus. Hopelijk is ze vaak in onze mooie stadion te vinden tzt.
+1/-1

3 jaar geleden
Welkom Yvon Mvogo bij onze prachtige club. Veel succes.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
In eerste instantie begreep ik dit niet, maar als Zoet misschien weggaat is dit goed anticiperen. Helemaal als Jurjus ook weggaat.
Volgens mij is de keeper een belangrijke pion in Schmidt's spelopvatting dus dan moeten we daar gehoor aangeven. En kun je ook misschien niet wachten totdat Zoet weg is, dat is een risico en deze keeper misschien niet meer een optie.

Business wise zet ik wel twijfels met twee jaar huur, dat is niet ideaal voor PSV maar okay ik heb het contract niet gelezen dus kan niet beoordelen. Daarbij hebben we niet zoveel ruimte en wordt er doorgaans (bij PSV) niet echt verdient op keepers.
We gaan Zoet zeker na dit nieuws ook niet voor de hoofdprijs verkopen. Hoop dat ie wel een mooie club krijgt. Als ie blijft krijgen we onrust denk ik.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik twijfel niet aan de kwaliteiten van Mvogo, maar ik hoop oprecht dat er achter de schermen iets(concreets) speelt mbt Zoet en/of Unnerstahl want geen van beiden zullen zomaar effe gaan banken no way.
Anders gaat dit alleen maar leiden tot onvrede en onrust ipv een zogenaamde gezonde concurrentiestrijd.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Denk je ook zo als er een vervanger wordt gehaald voor Rosario, voordat Rosario zelf weg is? Of is het dan wel oke?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Als de selectie kwalitatief gelijkwaardige vervangers heeft voor Rosario dan zou ik daarvan waarschijnlijk hetzelde denken.
Mocht een aanwinst aanzienlijk beter zijn dan de alternatieven die we hebben
Wat ik bedoel is dat een overkill aan concurrentie ook kan leiden tot onvrede/onrust.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Zoals gezegd geen breedte rommel maar alleen versterkingen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mocht een aanwinst aanzienlijk beter zijn dan de alternatieven die we hebben dan zou ik daar minder moeite meer hebben.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zou je wel denken, ook gezien de uitspraken nu.
Aan de andere kant het blijft altijd n spel om de juiste beslissing te nemen op een bepaald moment.
Als ik de beelden zie van Mvogo en het interview met hem zie, dan maakt hij een uitstekende indruk op mij...
Enfin ik hoop dat PSV ook zo doortastend is met een LB, CV en MV, want dan pas kunnen we die verrekte grootmuilen de baas worden...
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
De passage over Zoet is toch enigszins onverwacht. Zoet heeft nog een jaar contract, moet aan spelen toekomen bij een relatief grote club in een zichtbare competitie om zicht te houden op het NL elftal met het EK aanstaande, is de beter voetballende keeper van de twee en er is een nieuwe staf dus oud zeer zou verminderd moeten zijn. Dat hij al een wens had om een avontuur aan te gaan in het buitenland speelt al langer, maar alle signalen voor Zoet zouden op groen moeten staan om voor eerste keeper bij PSV te gaan. Ik vraag mij daadwerkelijk af of de wens van Zoet recentelijk weer is uitgesproken.

Update: Uit het relaas van John de Jong wordt duidelijk dat het geen recentelijk geconfirmeerd verzoek is van Zoet. PSV wil nog wat beuren voor Zoet en dat is vanuit PSV standpunt een logische. Vanuit het standpunt Zoet begrijp ik hem nog steeds niet.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage