Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vrijdag opnieuw overleg over mogelijke BeNeLiga'

27 augustus 2020 19:07 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Vrijdag opnieuw overleg over mogelijke BeNeLiga"; image source: Pro Shots

Vrijdag zal er in Eindhoven opnieuw overleg plaats vinden over de haalbaarheid van de BeNeLiga. Dat meldt de NOS. Directeuren van zes Nederlandse en vijf Belgische clubs gaan met elkaar om de tafel om na te gaan of er animo is om de haalbaarheid van de competitie verder te onderzoeken. Naar verwachting zullen alle clubs groen licht geven.

De vierde onderzoeksfase zal tot 31 december lopen. Duidelijk moet worden hoeveel geld er precies verdiend kan worden met de tv-contracten en hoe de verdeling van Europese tickets zal gaan. Deloitte becijferde eerder al dat er tussen de 250 en 400 miljoen euro verdiend kan worden aan tv-contracten en marketing. Indien de clubs daadwerkelijk groen licht geven voor verder onderzoek zal naar verwachting ook geïnformeerd worden bij de UEFA om na te gaan hoe zij over een BeNeLiga denken.

Uit gesprekken die de NOS voerde met betrokkenen werd duidelijk dat wordt ingezet op tien Europese tickets. Vijf voor de hoogst geklasseerde clubs uit Nederland en vijf voor de Belgische ploegen. In een werkdocument dat de NOS eerder dit jaar in handen kreeg werd gesproken over zeven Europese tickets in totaal.

Ook in de Balkan en Ierland zijn er plannen voor een gezamenlijke competitie met buurlanden. Ook daar wordt eveneens gedacht aan een constructie om de huidige Europese startbewijzen te behouden voor de individuele landen. Het overleg zal vrijdag vanaf 11:00 uur beginnen. Naast Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht, Vitesse, AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard Luik zullen ook vertegenwoordigers van Deloitte, KNVB, Eredivisie, Jupiler Pro League en de Belgische bond aanschuiven.

Meer op NOS.nl




Tags

beneliga nos deloitte groen haalbaarheid aanschuiven anderlecht animo balkan becijferde brugge constructie eredivisie feyenoord genk gent ierland jupiler knvb luik marketing nederland onderzoeksfase standard startbewijzen uefa utrecht verdeling vitesse werkdocument

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik ben hier toch geen voorstander van, weet niet of een wedstrijd tegen Club Brugge bijvoorbeeld zoveel meerwaarde kan bieden dan Utrecht uit.
+1/-2

 
Wedstrijden tegen Club Brugge en Anderlecht komen dan ook niet in de plaats van die tegen FC Utrecht, maar in plaats van clubs als RKC, Zwolle en FC Emmen
+8/-0

 
3 jaar geleden
Dat doet het ook niet, en daarom zal FC Utrecht ook in de hoogste BeNeLiga komen te spelen. Ik denk dat een wedstrijd tegen Club Brugge wel degelijk meerwaarde heeft t.o.v. een wedstrijd tegen RKC Waalwijk.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Alleen de "hatelijke " sfeer is al een vooruitgang.Mooie affiches als je het mij vraagt
+1/-0

 
3 jaar geleden
De "hatelijke" sfeer die verdwijnt omdat er niet meer tegen clubs als Willem 2 of NAC wordt gespeeld? Of bedoel je dat het juist een positieve ontwikkeling is wanneer er nog meer halve zolen die zich supporters noemen met elkaar op de vuist willen gaan?
+1/-0

3 jaar geleden
Dus eigenlijk speel je de meer dan de helft van de wedstrijden tegen teams waartegen je niet strijdt op de ranglijst, als ik het goed begrijp. Dat zal wel redelijk wazig worden. Ik vraag me af hoe de UEFA denkt over dergelijke constructies. Straks wil bijvoorbeeld AS Monaco ook vCl aanvragen als landskampioen.

Zonder die 10 plaatsen verlies je meer dan je ooit kunt verdienen. 7 Plaatsen door de normale lijst is niet realistisch. De becijferde bedragen ook niet, al helemaal niet in deze tijd.
+1/-0

 
3 jaar geleden
De competitie moet wel een competitie blijven vind ik, ook als het gaat om verdeling van de Europese tickets. Als 2 Belgische clubs bovenaan eindigen spelen die CL. Je doet het goed of helemaal niet.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik was altijd tegen dit plan. Nu ik wederom inzie dat geld het enigste is waar het om draait, ben ik een beetje om.

Spelers kunnen nu haast alleen maar via huur worden aangetrokken en Nederland zakt langzaam nog verder weg in Europa.

Ook vraag ik me af naar de toekomst van de kleinere clubs die in een eigen competitie krijgen. Leuk dat er voor hun meer kans is op prijzen, maar hoe gaat dat financieel geregeld worden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nederland zakt weg in Europa? PSV bedoel je met haar wanbeleid. De afgelopen paar jaar heeft Nederland een EL finale en halve finale CL gespeeld. AZ overwintert ook regelmatig in de EL. Er is maar 1 club die structureel al jaren onder presteert. Das dezelfde club die zich ook jaarlijks uit de beker laat flikkeren door JL clubs.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Enkel Ajax heeft een paar succesvolle jaren. Financieel vooral. En opzich kan dat ook. Nederland is klein, maar europees gezien ook zeker niet de kleinste. Trend blijft alleen overeind dat in een steeds internationalere wereld de NL-competitie aan interesse verliest. Kijk naar sites als vi.nl, voetbalzone enz. 80% van de items gaat tegenwoordig over europese topclubs, jeugd loopt al bijna vaker in een liverpool shirt dan van een van onze topclubs. Over 20 jaar zijn er links of rechts om een stuk of 20 grote europese topclubs die de exposure, supporters en topspelers verdelen. Het enige waar je als KNVB nog voor moet zorgen is dat er daar minstens 2 uit Nederland van bij zijn. De BeneLiga is een manier om onze topclubs verder te helpen in die richting. En over RKC enzo, moeten we niet dramatisch doen. Ook in landen als Duitsland heeft niet elk dorp zijn eigen Bundesliga Club, en nog steeds gaan daar mensen met veel plezier in de lagere divisies kijken.
+2/-0

 
3 jaar geleden
De KNVB lijkt in te zetten op 1 topclub helaas. In 2015 hadden we een selectie die aan kon haken bij de Europese subtop, wat is er gebeurt? Kwalitatief hebben we tussen 2015 en 2019 een selectie gehad die nationaal gelijkwaardig was aan Ajax. Waarom zijn onze Europese prestaties zo achter gebleven dan? (antwoord Bosz en Ten Hag tegenover Cocu en van Bommel) We hebben onze Europese teloorgang volledig aan onze eigen keuzes te danken. Dat is een hele trieste constatering. In een BeNeLiga waar ik groot voorstander van ben, worden wij het RKC met dit beleid. Als er overigens 1 groep mensen is die niet minderwaardig over RKC mogen praten zijn het wel PSV supporters.
+1/-0

 
3 jaar geleden
@Remmie, haha ja ik geef toe dat RKC misschien niet het meest geschikte voorbeeld was. Zeker gezien jou laatste zin eerder hierboven.. Allemaal reden te meer om nu weer echt aan te haken. Ik heb het gevoel dat de komende jaren bepalend gaan zijn voor vele jaren daarna. Zoals de jaren 60/70 dat waren na de opkomst van het profvoetbal.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Laten we hopen dat we bij kunnen blijven. De laatste jaren vind ik dat we enorm achteruit zijn gegaan qua alles behalve de jeugdopleiding. Ik hoor veel mooie praatjes maar er komt tot op heden weinig van terecht. Ik ben heel blij dat er eindelijk weer een trainer voor de groep staat met aanzien en bewezen verdiensten i.p.v. een clubicoon zonder ervaring. Het feit dat twee weken voor aanvang van de competitie de selectie enkel op de minst noodzakelijke plek is versterkt geeft niet heel veel vertrouwen in het ingezette beleid, dan wel de kwaliteiten van de beleidsmakers. Over twee weken moeten we er staan. Ajax, AZ en Feyenoord hebben de laatste jaren veel grotere stappen gemaakt dan PSV en dat is zorgelijk.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Indien je inlevert (beide landen bij elkaar opgeteld) qua startbewijzen voor europees voetbal is dit idd kansloos.

Op zich is dit idee al meer dan 20 jaar gelden voorgesteld door ons aller Harry van Raaij, toen nog met Schotse en Scandinavische landen meen ik.
Hoe dan ook, het is wel goed dat er concreet over nagedacht en gesproken wordt want stil zitten zal iig niets opleveren...

Indien er animo is, zal meteen die idiote stem verhouding moeten wijzigen bij de KNVB, waarbij Emmen net zoveel recht van spreken heeft als PSV en een 2/3 meerderheid vd club nodig is voor wijzigen; dat zie ik echter nog niet zo gauw gebeuren...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Op basis waarvan vindt jij dan dat PSV een zwaarder wegende stem verdient dan FC Emmen?
Begroting, sportieve prestaties, aantal fans?
Je begrijpt denk ik wel dat Ajax (en op een aantal vlakken ook Feyenoord) op die manier ook meer te zeggen hebben dan PSV. Ben je het daar dan ook mee eens?
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Cker niet, Feyenoord al helemaal niet.

Natuurlijk heeft PSV meer te vertellen dan clubs als Emmen, die min of meer per ongeluk ook n jaar in de eredivisie zitten. Willem II heeft ook meer recht van spreken dan Emmen.
Laat ik het anders stellen: wat heeft Emmen voor t Nederlandse voetbal betekent, behalve voor de regio Drenthe?

Je kan dat makkelijk ondervangen, bv op basis van de eeuwige ranglijst, dus dan zouden onze vrienden uit Adam 1 punt meer hebben dan wij en Feyenoord 1 minder... dat doet recht aan de historie en prestaties die ons land op de kaart hebben gezet als voetbal natie.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Laat ze anders eerst beginnen met een bekercompetitie der lage landen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Goed plan, maar de KNVB en doortastend optreden of visie...hmmmm niet echt
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Corona, BeNeLiga...
Mijn hobby is naar de klote
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben hier al jaren voorstander van en je moet hoog inzetten maar het is natuurlijk wle een beetje krom om 10 Europese tickets te verlangen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eens, dat wordt het probleem. We klagen altijd als kleine landen. Maar je kunt dalijk natuurlijk niet aan een Duitser uitleggen dat zij maar 7 tickets krijgen, terwijl wij met een Beneliga, nog niet 1/3 van Duitsland, het met 10 tickets mogen doen. Maar zoals Fox zegt, niks mis met hoog inzetten!

Misschien een overgangsregeling waar het aantal in 10 jaar wordt afgebouwd tot een normale competitie. Of een permanent bonusticket voor de hoogst geplaatste club van elk van de landen.
+2/-0

3 jaar geleden
Eindelijk worden we herenigd met onze Belgische verwanten... Heel logisch voor een Brabantse club om in België te spelen ook. Als dit een beetje fatsoenlijk opgezet wordt (met promotie/ degradatie, een interessant bekertoernooi etc.) kan dit zeker toegevoegde waarde hebben.

Club Brugge, PSV, Feyenoord, Anderlecht, Ajax, FC Utrecht etc. in een competitie kan zeker meerwaarde geven. Ook wat Brabantse derby's op het programma dan (tegen Anderlecht en wellicht ook tegen Antwerp als die erin gaan komen).
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ff off topic: msn idee voor de moderators om op de site te zetten:

https://www.vi.nl/audio/de-eerste-aflevering-van-de-skiete-willy-podcast-alles-over-psvlink

Interview/ podcast van Marco Timmer met (Bjorn van der) Doelen

Zeer verhelderend voor een aantal supporters hier...!
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage