Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorloting Europa League verricht, nog zes mogelijke tegenstanders voor PSV over

1 september 2020 00:12 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

Voorloting Europa League verricht, nog zes mogelijke tegenstanders voor PSV over; image source: Pro Shots

Dinsdag vindt om 13:00 uur de loting plaats voor de derde voorronde van de Europa League. Voor PSV zal dan duidelijk worden met welke tegenstander als eerste moet worden afgerekend om de groepsfase te kunnen halen. Om de loting overzichtelijk te houden en vooral geen 64 ballen in de bekende bakken te hoeven doen heeft de UEFA al een voorloting gedaan. Voor PSV zijn er nog drie mogelijke opties over. De eerste mogelijkheid zal Nõmme Kalju uit Estland, Mura uit Slovenië of AGF Aarhus uit Denemarken zijn. Donderdag 10 september neemt Nõmme Kalju het in de eerste voorronde op tegen Mura. De winnaar van dat duel zal het in de tweede voorronde op gaan nemen tegen AGF Aarhus.

De tweede mogelijkheid voor PSV wordt de winnaar van het duel tussen het Noorse Viking en Aberdeen uit Schotland. De derde mogelijkheid is het Kroatische Lokomotiva Zagreb. Die ploeg werd een week geleden in de tweede voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Rapid Wien.

Omdat het speelschema dit seizoen is ingekort vanwege het coronavirus worden alle voorrondes in de Europa League gespeeld over één wedstrijd in plaats van de gebruikelijke twee wedstrijden. Tijdens de loting zal pas duidelijk worden of PSV in eigen huis zal spelen of het in het vliegtuig moet stappen. De UEFA heeft wel al bepaald dat alle voorronde wedstrijden zonder publiek worden afgewerkt. Op donderdag 24 augustus zal de derde voorronde gespeeld gaan worden. Om de groepsfase te behalen zal de ploeg van Roger Schmidt twee voorrondes moeten zien te overleven. Ook in de laatste voorronde zal PSV een geplaatste status krijgen. De loting voor de laatste voorronde is op vrijdag 18 september, dus ruim voordat de eerste wedstrijd voor PSV gespeeld wordt is ook al duidelijk wie een week later de mogelijke opponent in de laatste voorronde zal zien.

De loting zal niet live op televisie uitgezonden worden. Via de website van de UEFA is alles te volgen via een livestream.

Meer op UEFA.com




Tags

voorronde uefa voorloting aarhus agf kalju mura nomme aberdeen coronavirus denemarken estland lokomotiva opponent overzichtelijk rapid roger schmidt schotland slovenie speelschema viking wien zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Hopelijk komen we weer eens vér in het tournooi.
Redelijk onbekende clubs met Aarhus en Aberdeen als naamsbekendheid voor mij.

Verzaken kan niet met 1 wedstrijd, maar dat geldt voor beide partijen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Niet ideaal die ene wedstrijd - nog volatiele qua resultaat ...
+2/-0

3 jaar geleden
Ligt er toch aan of je thuis op uit speelt. Als je thuis speelt maakt het niet zo veel uit tegen wie je moet. Als je uit speelt dan liever niet na Slovenië, Estland of Kroatië.

In Kroatië ging het al eens helemaal mis tegen Osijek. En Noren blijken ook stugge ploegen. Afgelopen seizoen met de hakken over de sloot tegen Hageshund en wie kan zich Brann Bergen nog herinneren?
+1/-0

3 jaar geleden
Dat het over één duel gaat is natuurlijk in het voordeel van de underdog. En dat is in dit geval niet PSV. Toch moeten dit soort ploegen uit en thuis verslagen kunnen worden. Probleem is vaak dat je ze treft in het begin van het seizoen als het team ook nog niet optimaal presteert.
+1/-0

3 jaar geleden
Mit zwei fingers in der nase. Wij zijn PSV, wij pakken dit jaar die cup
+3/-1

3 jaar geleden
Europees een goed resultaat neerzetten is zo belangrijk dit jaar met het oog op onze europese positie op de ranglijst. Laten we de wanprestaties van de laatste jaren maar vergeten en ervan uit gaan dat we met deze trainer de tegenstander bij de strot grijpen en op basis van kwaliteit de groepsfase gaan halen. Kwartfinale moet toch wel de doelstelling zijn en is ook mogelijk als de loting een beetje meewerkt. Volgend jaar moet er weer CL gespeeld worden.
+1/-0

Ondanks wat er vorig jaargang gebeurd is regeert Porsitiviteit hier, ik hoop wel op een goede bank want die is minstens zo belangrijk.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nu hier wel ja, er was ook reden voor forse kritiek, maar het gaat momenteel de goede kant op en dat is begonnen met het aanstellen van Schmidt...

Ga zo door PSV
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Doe maar Nonde Fakjoe
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje