Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Ik had niet verwacht dat wij Philipp Max hadden kunnen binnen halen'

2 september 2020 19:47 - PSV TV
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Ik had niet verwacht dat wij Philipp Max hadden kunnen binnen halen"; image source: Pro Shots

In gesprek met PSV TV geeft technisch manager John de Jong aan erg blij te zijn met de komst van Philipp Max. "Het was een zware bevalling. We hebben lang onderhandeld met zijn club Augsburg. Het speelde al enkele weken, maar het is lang stil gebleven", aldus De Jong. "We zijn verheugd dat we uiteindelijk een linksback hebben binnen gehaald. De laatste dagen kwam het een beetje in een stroomversnelling. Het kwam op zaterdag in de media en nu hebben we hem binnen kunnen halen."

De Jong moet wel bekennen dat hij niet verwacht had dat PSV de verdediger binnen had kunnen halen. "We kennen hem al heel lang. Ik heb hem zelf gezien op de Olympische Spelen, daar was hij invaller. Wij waren daar toen zelf voor Hirving Lozano. Ik heb toen tien dagen door Brazilië gereisd", zo geeft hij aan. "Als je de media volgt en de berichten leest waren er veel grotere clubs die achter hem aan zaten. Uiteindelijk heeft hij geen transfer gemaakt en blijft het in je achterhoofd zitten dat het dit jaar wellicht wel zou kunnen. Ik had het niet verwacht als je het mij in juni zou vragen, maar uiteindelijk is het dus wel gelukt."

Met de komst van een linksback in de selectie is de technisch manager dan ook zeer tevreden. "We hebben in het verleden wel wat problemen gehad om die positie in te vullen. Uiteraard hoort bij PSV een goede linksback", zegt hij daarover. "We hebben nu een ervaren jongen weten binnen te halen. Vijf jaar Bundesliga achter zijn naam. We zijn heel erg blij dat hij ons komt versterken op die positie."

Meer op PSV TV




Discussieer mee op de forums


Tags

jong philipp achterhoofd augsburg bevalling bundesliga gereisd lozano stroomversnelling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ook niet Sjonnie.
Dat heeft ie toch maar mooi even geflikt.
+2/-0

3 jaar geleden
Grote klasse John! dat mag ook wel eens gezegd worden!
+2/-0

3 jaar geleden
Goed gedaan. Waar speelde deze jongen voorheen eigenlijk?
+1/-1

 
3 jaar geleden
Opgeleid bij Bayern, daarna Freiburg, Schalke en Augsburg
+1/-0

Zijn de veertjes gratis meegeleverd? ;-)
+2/-0

3 jaar geleden
Mooie klapper voor JdJ. Maar denk dat de huidige trainer een doorslaggevende rol heeft gespeeld in het overtuigen van deze speler
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dat denk ik ook. En dat je met PSV voor prijzen kan spelen terwijl er bij onze buren eigenlijk maar een club is die alle prijzen binnenhaalt.
Hopelijk kan onze trainer zorgen voor nog meer transfers voor onze TD.
+2/-0

3 jaar geleden
@wouterErik
Mooi dat je dit zo benoemt,want ik denk dat hier best wel is een nieuw speerpunt in het beleid van de scouting gemaakt kan/mag worden.
Spelers uit de grote competities die in aanmerking komen voor de topclubs a la(Bayern,Borussia,en het rijtje in de premier-league)maar daar niet voor in aanmerking komen vanwege overtallige selectie e.d.
Waardoor Psv ze kan verleiden(spelen om de prijzen,uitgaan van balbezit en pressing)tot een overstap naar Eindhoven.
Zou win/win kunnen zijn.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dank voor je reactie. Spelers willen uiteindelijk ook wat prijzen hebben gewonnen. Zo'n tour door Ehv met de kampioensschaal kan voor sommige spelers het mooiste moment uit hun loopbaan zijn. Liever nr 1 in NL dan nummer 10 in een grote competitie.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens. Daarnaast speelt er ook nog een ander ding mee. De beste man mag dan 150 wedstrijden Bundesliga ervaring hebben, in Europa komt hij niet verder dan 2x 90min tegen AZ en 2 invalbeurten tegen Partizan Belgrado. Bij PSV kan hij vrijwel ieder seizoen Europees spelen en lonkt ook de Champions League. Dat is voor zo'n jongen natuurlijk ook super interessant.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En niet te vergeten. Je kan via PSV alsnog een transfer richting de top zien te verdienen met al die Europese wedstrijden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Uiteindelijk telt voor al die gasten wat er op de bankrekening staat als ze 38 zijn. Daarna is het afgelopen. Dus als ze zich in een grote competitie financieel onafhankelijk kunnen voetballen door ieder jaar tegen degradatie te moeten vechten, doen ze dat liever dan dat ze bij PSV één keer per jaar op de platte kar mogen en een dag gratis kunnen zuipen...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja kan je ook financieel binnen voetballen, en daarna nog leuk om de prijzen voetballen. Bij PSV kan je trouwens ook nog een aardig bedrag bij elkaar voetballen.
Maar als we naar een communistische VN-staat gaan dan heeft geen van beide zin.
+1/-0

3 jaar geleden
Gaat dit jaar prima met JDJ en Schmidt samen, ga zo door en we kunnen weer genieten van ons PSV...
+1/-0

3 jaar geleden
Keurig werk, hoop dat we van deze man gaan genieten.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje