Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo sluit weer aan bij selectie Jong Oranje

6 september 2020 14:05 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Cody Gakpo sluit weer aan bij selectie Jong Oranje; image source: Pro Shots

De KNVB heeft bekend gemaakt dat Cody Gakpo weer is aangesloten bij de selectie van Jong Oranje. De aanvaller ontbrak in Belarus nog omdat hij zich liet behandelen aan een verstandskies, maar is dinsdagavond wel inzetbaar als in Almere tegen Jong Noorwegen wordt gespeeld. Jong Oranje gaat aan kop van de EK Kwalificatie met vijf overwinningen in vijf wedstrijden. Alleen de groepswinnaars en de vijf beste nummers twee zijn verzekerd van het EK, dat volgend jaar in Hongarije en Slovenië gespeeld zal worden.

Nadat zowel in 2006 als 2007 het EK gewonnen werd door Jong Oranje wist het sindsdien alleen nog in 2013 uit te komen op het eindtoernooi. Italië was in de halve finales toen net te sterk. Jeroen Zoet was destijds de doelman, terwijl namens PSV toen ook aanvoerder Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay actief waren. Vlak na dat toernooi kwam ook Florian Jozefzoon naar PSV.

Meer op Ons Oranje




Discussieer mee op de forums


Tags

jong oranje cody gakpo behandelen belarus depay florian hongarije jozefzoon knvb kwalificatie noorwegen slovenie strootman verstandskies wijnaldum zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dat is goed nieuws. Verder moet het artikel wel aangepast worden Belarus = Wit-Rusland. De playoffs worden niet meer gespeeld. Nu gaan de beste 5 nummers 2 direct door naar EK.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee Ibi, dat klopt niet, het is Belarus, niet wit-Rusland. De Belarus-bevolking noemt het Belarus, dat de russen het wit-Rusland noemen, is niet relevant.
+2/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage