Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Ik heb het geweldig naar mijn zin bij PSV'

10 september 2020 00:38 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Denzel Dumfries: "Ik heb het geweldig naar mijn zin bij PSV"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Denzel Dumfries aan nog altijd niet met zekerheid te kunnen zeggen dat hij komend seizoen voor PSV speelt. "Ik sta open voor een transfer, wanneer ik het gevoel heb dat het de juiste club op het juiste moment betreft", aldus Dumfries. "Dat hoeft dus niet deze zomer, het gaat mij om het totaalplaatje. Dat heb ik voortdurend mijn keuzes laten bepalen. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij PSV en heb een goede, open verstandhouding met John de Jong."

Dumfries gaat verder: "Dat koester ik ook echt, die eerlijkheid naar elkaar toe. We hebben vanaf dag één afgesproken dat ik ga kijken wat mijn gevoel zegt. Er is eerder gesproken en een vervolg gaat er zeker komen. Ik moet goed kijken hoe alles zich ontwikkelt. Een constructie als Memphis of Wijnaldum? Als ik besluit te blijven, zou dat een logisch gevolg kunnen zijn. Dan zou ik PSV ook meer kunnen opleveren in de toekomst. Of ik er ineens niet meer bij ben in Groningen? Dat zal zeker niet het geval zijn."

De aanvoerder merkt dat iedereen de ideeën van Roger Schmidt steeds beter onder de knie begint te krijgen. "Ik denk dat het qua speelstijl een heel mooie Duits-Nederlandse mix zal worden. We voelen veel vertrouwen richting de eerste competitiewedstrijd", zo geeft hij aan. "Het verschil? Dat zit echt in de manier van druk zetten, de manier van denken daarbij. Hoe je een balverliessituatie benadert. Als team zijn we niet meer georiënteerd op de man, maar op de bal."




Tags

dumfries balverliessituatie benadert constructie georienteerd groningen jong roger schmidt speelstijl telegraaf totaalplaatje verstandhouding wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Leuk om in tijden waarin een kind van de club via de achterdeur naar Italie wenst te vertrekken ook eens positieve verhalen over ons cluppie te lezen. Helaas zegt het niks. Veel (internationale) clubs zijn ons voorbij gegaan waardoor de uitdaging groter en groter wordt om je beste spelers lang aan je te binden en je automatisch blijft zitten met spelers die elders niet gewild zijn.
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Als PSV nou eens zou beginnen met structureel te presteren in Europa. Dat zou al een hoop schelen bij het (kunnen) verkopen van spelers.

Dit is namelijk ook de enige reden waarom de spelers van Ajax nu voor woekerprijzen de deur uit gaan.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens. Je schijnt een zeer goede trainer binnengehaald te hebben. Nu het materiaal nog en volgend jaar eens een keer een normale voorbereiding met een volledige selectie voordat het speelkwartier begint. We kunnen financieel gewoon niet meer mee.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Daarom hebben we wat slimme beleidsmakers nodig die PSV sportief en financieel naar een hoger niveau kunnen tillen. Dat begint bij de prestaties in de competitie, beker en zeker Europa. Vervolgens wordt je shirt meer waard en kun je ook fatsoenlijke prijzen voor je spelers gaan vragen. De afgelopen jaren zijn gewoon bijna amateuristisch. Onervaren mensen op belangrijke posities, de beker al jaren niet serieus nemen, hoe bedoel je topsport klimaat?? Elke prijs is een prijs!! En het is nou ook niet dat die uitschakeling tegen RKC thuis ons iets heeft opgeleverd, of die tegen Roda of die tegen NAC of bijna tegen GVVV. Vind je het gek dat je overal een lachertje bent. Zondag begint de competitie en we hebben er welgeteld 1 speler bij. Lekker topsportklimaatje hoor, voor het zoveelste jaar op rij de selectie verre van compleet bij aanvang van de competitie. Spelers die van de winter zijn vertrokken zijn nog niet eens vervangen. Dat zal je eerst aan moeten gaan pakken en dan kun je de weg omhoog weer inslaan.
+4/-3

3 jaar geleden
Dit jaar nog blijven Denzel om de droom van je oom uit te laten komen. Jou met de schaal in de handen in ons shirt. Daarna vertrekken zoals depay en Wijnaldum destijds deden. Wat zou dit mooi zijn.
+4/-0

3 jaar geleden
Fijn dat Dumfries dit gewoon eerlijk zegt. Uiteindelijk staat elke speler in zo'n fase natuurlijk open voor een transfer. Als de trein maar mooi genoeg is. Dus liever iemand die daar open over is dan achterbaks gepraat over zeker blijven dit en dat, en dan een week later op t vliegtuig zitten.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Deze jongen heeft het tenminste begrepen. Je moet eerst aanzien verdienen in de mondiale voetbalwereld om te slagen in de grote competies. Op een rijpe volwassen leeftijd (het liefst als vaste international) de stap maken en als ‘grote aankoop’ binnengehaald worden bij je nieuwe club. Dat dit gepaard zal gaan middels een behoorlijke transfersom helpt ook want dan zal zo’n club je minder makkelijk banken, verhuren of in het tweede laten ballen. Al die voorbeelden van spelers die als kleine, nietszeggende, veredelde jeugdspeler voor risicoloze transfersommen het avontuur aangaan en daarmee hun hele voetbalcarrière in 1 klap verknallen, ik ben in het hele verleden nog geen geslaagd voorbeeld tegengekomen (met uitzondering van v Persie toen tijden nog heel anders waren). Sam Lammers (en wellicht Mo Ihattaren) ik hoop dat jullie meelezen want wil je in de vergetelheid raken dan moet je vooral nu in deze fase van je carrière als een ‘dertien in een dozijn aankoop’ van club switchen. Dit zeg ik niet eens vanuit een PSV perspectief. Dit zeg ik vanuit een oogpunt van verstandige carrière planning waarbij zo vaak beroerde keuzes gemaakt worden dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat een speler in kwestie niet zelf tot die simpele conclusie komt. Hoe verknal ik mijn carrière? Voorbeelden te over! Zo doodzonde dit!
+5/-1

 
3 jaar geleden
Nu bij PSV tekenen voor € 250k per jaar of nu tekenen bij een club in het buitenland met 5-jarig contract voor € 1000k per jaar.

Ik snap best dat sommige toch heel hard gaan twijfelen. Zeker als het nog maar de vraag is of je het gaat redden bij PSV. Wellicht kun je dan ook gewoon het risico lopen op je voetbalcarrière om zeep helpen om het geld pakken om vervolgens er lekker van te gaan rentenieren. Je hebt altijd nog de kans dat het wel lukt.

Nu is Dumfries een speler met gigantisch veel karakter, maar de vraag is of je dat ook kunt zeggen van Lammers en Ihattaren!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hier zit 'm de crux. Ik denk zelfs dat de verschillen nog groter zijn. Bijvoorbeeld bij PSV verlengen voor 500k per jaar of in Italië 1,5 miljoen per jaar verdienen en 1 miljoen tekengeld als hij nu overstapt. Daarbij kan het ook goed zijn dat hij in de voorbereiding het gevoel heeft gekregen dat Schmidt de voorkeur geeft aan Malen en Madueke. Dat kan ook meespelen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dan nog, wat is de kans dat je nu via Atalanta als speler de Europese top gaat bestormen. Geloof mij die komt er daar niet aan te pas. Hij komt daar hoogstwaarschijnlijk op het 3e plan als het niet nog lager is. Het erge is, dat weet Sam zelf ook wel. Je kan veel van hem zeggen maar niet dat hij geen zelfreflectie genoeg heeft om die optelsom te kunnen maken. Zelfs al gaat het om het financiële, dan is de kans veel groter dat je via PSV de uiteindelijke Europese klapper gaat maken als je je sporen verdient hebt over bijvoorbeeld een jaar of 2. Zie hoe succesvol onze jongens de laatste jaren zijn geweest en waar ze zijn terechtgekomen (De Jong, Memphis, Wijnaldum, Angelino, Bergwijn, Strootman, Mertens) als je aan verstandige carrière planning doet en PSV gebruikt als springplank naar voetbalroem en de daarmee gemoeide pegels. En zet daar de voorbeelden Bakkali, Labyad, Fernandez, etc tegenover (spelers die maar net om de hoek komen kijken) Het enige wat ik mij kan bedenken is dat Sam zo weinig vertrouwen heeft in zijn eigen kwaliteiten dat hij ook niet verwacht via PSV succesvol te kunnen zijn en daarom maar nu voor het geld kiest in de wetenschap dat hij daarmee waarschijnlijk een mooie voetbal carrière vaarwel zegt. Als dat zo is dan kan hij van mij op weinig respect rekenen en ben ik hem graag kwijt
+3/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vermoed niet dat Sam weinig vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten heeft. Mocht hij toevallig wèl slagen in Bergamo, en daarmee niet een mooie voetbal carrière vaarwel zegt, heb je dan wel respect voor hem en was je hem dan liever niet kwijt? Kortom, allemaal gissen. Ik hoop overigens dat hij alnog gewoon hier blijft, maar ik reken er niet op.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Mijn respect is hij inderdaad kwijt als hij zelf niet overtuigd genoeg is van zijn voetbalkwaliteiten om te kunnen slagen waar dan ook, en op basis daarvan maar voor het geld kiest door van club te switchen. Wat uiteindelijk zn toekomst dan zal brengen is daarbij voor mij van ondergeschikt belang.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@Labomba: de manier waarop zijn kamp een vertrek wenst af te dwingen lijkt voor een buitenstaander schofterig. Maar snap jij een dergelijke keuze echt niet? Grotere competitie, mooier weer, nieuwe omgeving, veel meer kwaliteit van leven, financieel veel interessanter, sterkere tegenstanders en zo kan ik nog wel even doorgaan. Is ook al weer 23. Tekent hij nu voor een jaar of 4-5 bij dan is het maar de vraag of dergelijke competities in de toekomst nog realistisch zijn. Atalanta zit heel goed in elkaar. Zo heeft de club een voor Italiaanse begrippen zeer goede jeugdopleiding, scouting maar vooral toptrainer.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Nee ik snap deze keuze inderdaad echt niet vanuit oogpunt van Sam Lammers en het uitgangspunt dat hij als voetballer een mooie carrière tegemoet wil gaan (zowel sportief, roem en dus ook rijkdom). Voorbeelden te over van spelers die net om de hoek komen kijken (tegen basisplaats aanzitten) en waarschijnlijk voor het ‘snelle geld‘ van club switchen en daarmee in de vergetelheid raken. En juist voorbeelden te over van spelers die heel slim PSV als springplank hebben gebruikt naar de grote competities door zich eerst een paar jaar te ontwikkelen, international worden en als grote jongen door de voordeur de club verlaten en succesvol zijn bij Europees gelouterde clubs (recentelijk nog De Jong, Bergwijn, Angelino, Lozano, Memphis, Wijnaldum, Mertens, Strootman, etc). Ik zie niet in waarom Lammers niet in dat zelfde rijtje zou kunnen belanden. Dus nee, ik snap deze move echt niet
+1/-0

 
3 jaar geleden
Een jaar of 3 terug bij de oefensessie in de VS was Sam goed op dreef. Daarna had hij een goede kans moeten krijgen in het 1e. Nee dan wordt er een dure Argentijn gehaald (die vervolgens faalt) en Sam uitgeleend. Vanuit het perspectief van Sam gezien kan hij ook redeneren dat hij al 3 jaar 'wacht'op een vaste plek in het 1e en hij aanwijzingen heeft gehad dat daar nog een jaartje bij komt. Als dan Atalanta voorbij komt met een goede zak geld weet ik wel wat de meesten van ons hier zouden doen....Wellicht voor de club ook het beste. Het vertrouwen in Sam is er niet echt. Dat voelt en weet hij.
+4/-0

 
We mogen wel toegeven dat er een paar vrij modale jongens een grote makeover hebben gemaakt in Bergamo, ik gun het Sam iig toch ook.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Dit dus. Wie had dat gedacht van Hateboer, Gosens en De Roon? Niemand toch? En ze zijn nu allemaal internationals...
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Stuk voor stuk spelers die het goed doen op basis van hele andere kwaliteiten (fysiek, actieradius, werkethos, andere posities) dan waar Sam over beschikt, of ooit over zal gaan beschikken. Bovendien zaten zij in een andere fase van hun carriere, waren uitgeleerd bij hun clubs en had Atalanta niet de status van wat het nu heeft
+1/-0

3 jaar geleden
De juiste instelling bij een geweldige persoonlijkheid. Hou dit vast Denzel.
+1/-0

Ik heb het bij PSV geweldig naar mijn zin" In bijna alle gevallen waar iemand deze woorden uitspraak volgde de beredenering "jaja meestal als ze dat zeggen zijn ze zo weg" Waar is die beredenering nou gebleven? of is Dumfries ineens van een ander planeet? Vergis je niet, ben ook een liefhebber;-)
+3/-0

 
3 jaar geleden
@Por: volgens mij spreekt Dumfries geen Spaans tegen de media. Tegen iedereen die het horen wilt zegt hij dat hij weggaat als er een grotere club dan PSV voorbij komt. En dat zijn er meer dan de 31 waar ole Toon hardop over roept in zijn slaap.
+1/-0

 
Laten we maar hopen dat het iig niet gebeurd, anders is het leed niet te overzien, en daar zit geen ene echte PSVer op te wachten.
+1/-0

3 jaar geleden
Veel vertrouwen richting de eerste competitiewedstrijd zegt hij, ik denk dat het de eerste drie verliespunten worden.
+2/-1

3 jaar geleden
Zo klaar als een klontje dus, die is binnen een maand vertrokken.
John de Jong loopt inmiddels een beetje achter de feiten aan.

Komend weekend gaan we beginnen met hetzelfde middenveld en bijna dezelfde achterhoede als vorig jaar, we wachten nog steeds op 2 of 3 aankopen die PSV beter maken.

Waarschijnlijk zullen er 2 paniekaankopen komen wanneer we Europees alweer zijn uitgeschakeld.

Dat heet een dejavu geloof ik, volledig mogelijk gemaakt door John de Jong.

Ik mag aannemen dat John toch heel rap zijn biezen pakt wanneer dit weer gaat gebeuren.
+2/-2

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja laten we vast gaan voorsorteren op het vertrek van Dumfries...
Of wacht, msn loopt het wel anders, wat n negatieve inslag hebben een aantal mede supporters.

Kijk nou toch eens naar wat er wel is: een op en top gemotiveerde aanvoerder, die het voortouw neemt en ambities heeft, dus ik ben erg blij dat Denzel bij ons mooie PSV zit...

Het glas is half vol bij mij mensen, lekker zo'n Hertog Jan😎
+3/-0

 
3 jaar geleden
Proost.
Dat zouden meer mensen moeten doen.
+2/-0

 
Mijn reactie heeft weinig met negativisme te maken, is dit in het verleden niet ontelbare keren gebeurd? Gewoon eerlijk wezen? daar doel ik op en als er iemand is die hoopt dat het deze keer niet gebeurd ben ik daar zekers eentje van.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb nog een 6 pack HJ in de koelkast. Later ga ik hem wel lurken ja.
Bij voorbaat proost.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Lurkse, morgen weer aan de Paulaner op vrienden weekend, hmmmm!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage