Transparent
Inloggen
Sluiten

Na ruim 200 dagen weer Eredivisie-voetbal in het Philips Stadion

17 september 2020 18:57

Zaterdagavond is het eindelijk weer zo ver. Voor het eerst sinds 202 dagen vindt er in het Philips Stadion weer een wedstrijd plaats voor de Eredivisie. FC Emmen zal daarin de tegenstander zijn. De Drentenaren leken vorige speelronde af te stevenen op een eenvoudige zege tegen VVV-Venlo, maar na een krankzinnige en vooral spectaculaire tweede helft gingen ze met 3-5 onderuit. Rondom die club was het afgelopen week bovendien erg onrustig, omdat de KNVB verboden heeft dat het bedrijf EasyToys als hoofdsponsor gaat fungeren. Om die reden zal de club ook zaterdag zonder sponsor op het shirt spelen.

PSV - FC Emmen werd tot nu toe slechts één keer gespeeld in de Eredivisie. Op 20 oktober 2018 was PSV met 6-0 veel te sterk. Op 14 maart van dit jaar stond het duel ook gepland, maar enkele dagen daarvoor werd de competitie onderbroken vanwege de uitbraak van het coronavirus. Waar FC Emmen in eigen huis regelmatig weet te stunten, zie ook beide wedstrijden die PSV daar speelde en zonder winst weer vertrok, gaat het buiten Drenthe een stuk lastiger. Afgelopen seizoen was FC Emmen de zwakst presterende ploeg in uitwedstrijden. In 13 wedstrijden werd er 3x gelijk gespeeld en 10x verloren. Geen enkele wedstrijd wisten ze buitenshuis winnend af te sluiten, aangezien ze in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker ook direct werden uitgeschakeld.

De selectie van FC Emmen kent twee spelers met een verleden bij PSV. De Deens Nikolai Laursen maakte in de zomer van 2019 de overstap van Eindhoven naar Emmen. Sekou Sidibe maakte afgelopen zomer dezelfde stap. Beide aanvallers kwamen nooit in actie in een officieel duel van het eerste elftal van PSV.




Tags

emmen eredivisie knvb coronavirus drentenaren drenthe easytoys hoofdsponsor krankzinnige laursen nikolai onderbroken sidibe spectaculaire sponsor uitbraak verboden vvv zwakst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage