Transparent
Inloggen
Sluiten

Europa League begint voor PSV in Slovenië

20 september 2020 17:05

Donderdagavond begint voor PSV het toernooi om de Europa League. In de derde voorronde is het Sloveense NŠ Mura de tegenstander. In tegenstelling tot vorige seizoenen worden de voorrondes nu gespeeld over slechts één wedstrijd. Voor PSV staat een uitwedstrijd op het programma, dus in Slovenië zal de eerste stap richting de groepsfase gezet moeten worden. Winst tegen NŠ Mura is daarvoor niet voldoende, want bij een zege zal PSV volgende week uitkomen in de play-off ronde. Pas als ook die wedstrijd gewonnen is, komt de ploeg van Roger Schmidt uit in de groepsfase van de Europa League. De loting voor de play-off ronde is overigens al geweest. Daarin zal Rosenborg of Alanyaspor de tegenstander zijn. Wederom zal het dan voor PSV een uitwedstrijd worden.

NŠ Mura heeft al twee Europese duels achter de rug. De Sloveense bekerwinnaar begon al in de eerste voorronde. Hierin was het veel te sterk voor Nõmme Kalju FC uit Estland. In de tweede voorronde werd gespeeld tegen het Deense Aarhus GF en ook dat eindigde in een ruime zege. De Slovenen waren uiteindelijk in eigen huis met 3-0 te sterk. In de eigen competitie zijn ze bovendien ook uitstekend begonnen. Na tien punten uit vier wedstrijden staan ze bovenaan.

PSV speelde in de clubhistorie nog nooit eerder tegen NŠ Mura. Het speelde pas één keer eerder in Slovenië een officiële wedstrijd. In het seizoen 1998/1999 was Maribor de tegenstander in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Bobby Robson ging in Slovenië nog met 2-1 onderuit. Twee weken later kwam het in Eindhoven alsnog goed toen na verlenging met 4-1 werd gewonnen.




Tags

slovenie mura voorronde aarhus alanyaspor bobby estland kalju maribor nomme robson roger rosenborg schmidt slovenen verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage